Japonský souboj generací vyhrála Doiová

10. 10. 2013, 18:26
Aktuality 2
Vítězstvím Misaki Doiové skončilo v Ósace japonské osmifinále, v němž se utkaly dvě domácí hráčky, které od sebe dělí 21 let. Nenasazená tenistka porazila nejstarší ženu na okruhu WTA Kimiko Dateovou-Krummovou 7-6 6-4.
Misaki Doiová

Kimiko Dateová-Krummová sice svým postupem do druhého kola překonala loňské rychlé vyřazení, ale do čtvrtfinále už ji její krajanka Misaki Doiová nepustila. Třiačtyřicetiletá veteránka dnes v úvodním setu dvakrát ztratila svůj náskok a tie-break poté prohrála 3-7. Ve druhé sadě pak za stavu 1-1 nevyužila tři brejkboly v řadě, což se jí vymstilo: v deváté hře znovu ztratila svůj servis a Doiová při svém podání brejk potvrdila.

O semifinále si Doiová zahraje s třetí nasazenou Samanthou Stosurovou, která si postup vybojovala už včera.

Pouhé čtyři gamy ztratila v boji o čtvrtfinále šestá nasazená Madison Keysová. Američance, která v Ósace bojuje o svůj první titul na okruhu WTA, stačil jediný brejk, aby v duelu se Shuai Zhang vyhrála první set. Druhý už byl jasnou záležitostí pro Keysovou, která zvítězila 6-4 6-0.

Čínská soupeřka čeká na 39. hráčku světa i v jejím čtvrtém letošním čtvrtfinále. Narazí totiž na Jie Zheng, která v dnešní třísetové bitvě zdolala devátou nasazenou Kristinu Mladenovicovou 6-7 6-2 a 6-0.

Výsledky - Ósaka (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Keysová (6-USA) - Zhang (Čína) 6:4, 6:0, Zheng (Čína) - Mladenovicová (9-Fr.) 6:7 (5:7), 6:2, 6:0, Doiová (Jap.) - Dateová-Krummová (Jap.) 7:6 (7:3), 6:4.

Komentáře

2
Přidat komentář
Reti64
hrála v Ósace zatím pokaždé. V roce 2009 turnaj vyhrála, rok poté byla ve čtvrtfinále, v roce 2011 prohrála ve finále s Marion a loni skončila v semifinále. S dvaadvacetiletou Japonkou Misaki Doi hraje Sam zítra ráno, zhruba v půl šesté, po ukončení duelu Báry s Genie, který začíná ve čtyři hodiny. Předloni vyhrála Sam s Misaki v Ósace 6:2 6:4.
Reagovat
smazaný uživatel
Let's go Sam! Taká šanca na SF (a možno aj titul) tu už dlho nebola, aj keď samozrejme toto je o inom než GS alebo fakt veľké turnaje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist