Jarmila Wolfeová ukončila kariéru

12. 1. 2017, 01:32
Aktuality 14
Australská tenistka slovenského původu Jarmila Wolfeová (dříve Gajdošová a Grothová) ukončila v 29 letech kariéru. Na sociálních sítích uvedla, že se tak rozhodla na doporučení lékařů kvůli chronickým potížím se zády. Ve dvouhře vyhrála dva turnaje WTA a ve světovém žebříčku byla nejvýše na 25. místě.
Profily hráčů
Jarmila Wolfeová

Jarmila Wolfeová vyhrála dva turnaje WTA ve dvouhře (Guangzhou 2010 a Hobart 2011), jednou triumfovala i v deblu po boku Evy Birnerové (Stockholm 2006), a ve smíšené čtyřhře s krajanem Matthewem Ebdenem dokonce dobyla před čtyřmi lety Australian Open.

Jenže zrovna když začala Australanka sbírat úspěchy v singlu, zastavila ji různá zranění, především se trápila se zády, která jí nedovolila v tenise pokračovat. Naposledy mohli diváci Wolfeovou spatřit v srpnu na turnaji ITF nižší kategorie v Landisville, kde schytala výprask od neznámé Katie Boulterové.

Rodačka z Bratislavy se chtěla s kariérou rozloučit před domácím publikem v Melbourne. Organizátoři Australian Open však její žádost o divokou kartu zamítli, a proto se devětadvacetiletá Wolfeová rozhodla ve středu oznámit konec kariéry prostřednictvím sociálních sítí.

"Takové věci se stávají a nemám žádné výčitky. Svůj tenisový sen jsem si prožila. Navíc jsem během své kariéry získala nový domov a za vše vděčím úžasné Austrálii," napsala ve vzkazu Wolfeová.

"Posledních dvanáct měsíců bylo nejtěžších v mém životě a bohužel se mé zranění zad ukázalo jako chronické a na kurty mě už nepustí. Tohle bylo hodně těžké rozhodnutí," dodala.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

14
Přidat komentář
fialka
zaujímavé, odporúčam

http://tenisovysvet.takurcitee.sk/clanok/21641/jarmila-wolfeova-slovenske-jedla-su-najlepsie-manzelovi-chuti-leco-i-rizoto
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda jí na na domácí paní
Reagovat
smazaný uživatel
ale třeba se zas někdy vdá do Kazachstánu a tam jí k tenisu znovu dokopou
Reagovat
VlS
Jestli sis nevšiml, tak končí ze zdravotních důvodů, protože jinak by se dostala leda na vozejk. A půjdeš vědomně riskovat veljej průser, když efekt je v nedohlednu?
Reagovat
EllNino
Tyjo Jarka tu má svůj vlastní článek, a já jsem myslel, že už se toho nedožiju :) ...
Reagovat
EllNino
Akorát teda moc nechápu, proč Jarce zamítli divokou kartu, to je docela škoda :/ ... zvláštní
Reagovat
VlS
Asi proto, že jak sama psala, mění občanství na USA.
Reagovat
EllNino
ajo :)
Reagovat
A.R.R.
A dožil ses toho, jen škoda, že v souvislosti s ukončením kariéry.

Hezký tenisový důchod Jarko!
Reagovat
EllNino
Jojo, ale tak nějak jsem s tím byl smířený už dlouho, lepší než nějaký znendálý ukončení kariery :) ...

Jse rád, že jsem ji viděl zvítězit v Hobartu a taky, když vyhrála jediný zápas na AO proti Dulgheru :)
Její zápas ve Fed Cupu s Angie byl taky užasnej :)
Reagovat
A.R.R.
Hm,je fakt že už nehrála dost dlouho, ani nepamatuji kdy naposledy jsem jí viděl někde v pavouku. Je to sympaťanda. Mě se vždycky vybavuje ten zápas se Serenou na HC :-)
Reagovat
EllNino
Hele naposledy v hlavní soutěži WTA byla právě na AO proti Sevastově, kdy vzdala, tehdy to vypadalo na pár měsíců bez tenisu ... pak se ještě zkoušela vrátit na antuce a v Jacksonu si zahrála semifinále ...

Ale v USA hrála poslední zápas někdy v létě, to už bylo trápení, záda jsou prevít ...
Reagovat
A.R.R.
Na to AO si vzpomínám, ale pak už jsem nepostřehl, že někde hrála. Holt zdraví je jen jedno a když to nejde, tak to nejde.
Reagovat
Hector21
tak ten článek se na hlavní stránce moc neohřál...

ta v podprsence je evidentně důležitější
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist