Jastremská je první hráčkou narozenou od roku 2000 v první stovce

17. 7. 2018, 14:06
Aktuality 3
Dajana Jastremská se z hráček narozených od 1. 1. 2000 jako první probojovala do první stovky žebříčku WTA. Talentovaná osmnáctiletá Ukrajinka, která momentálně první stovku světového hodnocení uzavírá, tak dosáhla v posledních týdnech na další velký úspěch a doufá, že tímhle její kariéra nekončí.
Profily hráčů
Dajana Jastremská

Jastremská se začala rozjíždět na začátku května. Na akci ITF 100k v Cagnes-sur-Mer došla z kvalifikace až do finále, další finále si zahrála na podniku stejné kategorie v Ilkley, před pár dny vyhrála "šedesátku" v Římě a na další "stovce" v Budapešti postoupila do semifinále. Od začátku května dodnes má tak velmi dobrou bilanci 20 výher a pouhých šesti porážek.

Jastremská se prosazovala už mezi juniorkami. Před dvěma roky si zahrála finále ve Wimbledonu a loni se začala objevovat i na okruhu WTA. První vítězství v hlavní soutěži si připsala loni na jaře v Istanbulu proti bývalé hráčce Top 10 Andree Petkovicové.

Právě na tento moment ráda vzpomíná. "Tohle byla moje vůbec první výhra na okruhu WTA, takže si ji vždycky budu pamatovat, hlavně proměněný mečbol."

Jastremská si díky premiérovému posunu do první stovky světového hodnocení zajistila účast v hlavní soutěži na US Open a odbyde si tak grandslamovou premiéru.

Pro osmnáctiletou rodačku z Oděsy kariéra teprve začíná. "Mým cílem je hrát na okruhu WTA a udržet se tam. Mám to ve svých rukou," prohlásila sebevědomě.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
Haitik
V San Jose se představí i Venus.. :-)
Naopak kdo se tam nepředstaví, tak je Masha, ta se odhlásila a jako důvod uvedla změny v jejím turnajovém programu.. :-( Tak třeba nechce riskovat před USO hrát tři turnaje v řadě..
Četl jsem nějakou zmínku, že její agent Max říkal, že Maria turnaje za účelem prodloužení kariéry hodně zredukuje, tak zdá se, že už je to tady.. Ale jak mi tu psal VIS po jejím vyřazení z Wimbledonu, tak nemládne no.. :D
V Asii by zatím měla už letos vynechat jak Wuhan tak i Peking a hrát jenom v Tiajinu, ale třeba se to ještě změní..
Reagovat
George_Renel
Jedná věc je počet turnajů a druhá počet zápasů. Pokud se vypadává v 1., 2. kole, únava moc nehrozí.....
Reagovat
slacker
hrozi z vecneho zabalovani, vybalovani a prebookovavani letenek a rezevaci hotelu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist