Jednička Verdasco v Umagu postupuje, obhájce Moya dohrál

18. 7. 2008, 21:37
Aktuality 1
ATP UMAG - Nejvýše nasazený hráč v chorvatském Umagu postoupil už do semifinále. Španěl Fernando Verdasco si poradil s Němcem Zverevem a o postup do finále se utká s vítězem duelu Moya - Fognini. Už jednu jistou semifinálovou dvojicí tvoří čtvrtý nasazený Rus Andrejev s Maximem Gonzalezem z Argentiny.
Fernando Verdasco (© croatiaopen.hr)

Turnajová jednička Fernando Verdasco dnes porazil Němce Mishu Zvereva dvakrát 7-5 a postoupil do semifinále. Čtyřiadvacetiletý Verdasco usiluje o svůj teprve druhý titul v kariéře, se současnou formou je však od úvodu turnaje hlavním favoritem na zisk trofeje.

Španělský tenista Carlos Moya titul v Umagu neobhájí. Ve čtvrtfinálovém zápase s Italem Fabiem Fogninim potvrdil, že není ve své kůži a třiasedmdesátému hráči světa podlehl 4-6 3-6. Fognini se o postup do finále střetne s nejvýše nasazeným Verdascem.

Poprvé v kariéře si dnes zahrál čtvrtfinálové utkání Maximo Gonzalez z Argentiny. Čerstvý vítěz challengeru v italském San Benedettu včera vyřadil druhého nasazeného Chorvata Iva Karloviče a dnes porazil i dalšího domácího hráče Roka Karanušiče. Gonzalez sice prohrál první set 2-6, v tie-breaku rozhodujícího dějství se však usmálo více štěstí na něj.

V semifinále se utká s turnajovou čtyřkou Igorem Andrejevem, který si dnes ve dvou setech poradil s jiným Argentincem - Guillermem Caňasem. Pětadvacetiletý Rus bude usilovat o druhou finálovou účast během dvou týdnů - naposledy ve švýcarském Gstaadu v boji o titul podlehl Hanescovi.

ATP UMAG (Chorvatsko, antuka, 326.000 euro) - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Verdasco (1-Šp.) - Zverev (Něm.) 7-5 7-5
Andrejev (4-Rus.) - Caňas (6-Arg.) 7-5 6-4
M. Gonzalez (Arg.) - Karanušič 2-6 6-3 7-6(4)
Fognini (It.) - Moya (3-Šp.) 6-4 6-3

Semifinálové dvojice:
Verdasco - Fognini, Andrejev - M. Gonzalez.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist