Jedničkou turnaje v pražské Stromovce by měla být Šafářová

18. 3. 2015, 21:01
Aktuality 160
Lucie Šafářová by měla být při návratu turnaje WTA na české území nejvýše nasazenou hráčkou. Na akci J&T Banka Prague Open, která se s dotací 250 tisíc dolarů uskuteční od 27. dubna do 2. května, se přihlásilo silné startovní pole. Čtyři hráčky patří do světové dvacítky a tři z nich jsou Češky.
J&T Banka Prague Open

"Favoritkami jsou především české hráčky. Turnaj WTA doma si přály a všechny se přihlásily. Možná ale budou nespokojené, protože turnaj je nesmírně silný," řekla na dnešní tiskové konferenci ředitelka turnaje Petra Černošková.

"Na turnaj do Prahy se těším a budu se prát o další krásný pohár," řekla Lucie Šafářová po nedávném titulu v katarském Dauhá. Vedle světové jedenáctky Šafářové by měly v Praze startovat i patnáctka Karolína Plíšková, dvacítka Barbora Záhlavová-Strýcová a Tereza Smitková (58. WTA). Česká jednička Petra Kvitová nenastoupí, hrát by měla až v roce 2016.

Další domácí hráčky se můžou těšit na divokou kartu. Do hlavní soutěže se zatím nevešly například Kateřina Siniaková (78.), Klára Koukalová (88.) či Denisa Allertová (89.). Mladá Markéta Vondroušová má díky volné kartě jistý start v kvalifikaci.

Mezi přihlášenými hráčkami figuruje také světová třináctka Carla Suárezová ze Španělska, která letos už dvakrát porazila Kvitovou. Známými jmény jsou také Francouzka Alizé Cornetová, bývalá světová trojka Světlana Kuzněcovová z Ruska, Italka Camila Giorgiová, Rumunka Camila Beguová či nadějná Švýcarka Belinda Bencicová.

"Nedovedli jsme odhadnout, jak bude turnaj silný a jak k němu hráčky přistoupí, protože po nás jsou povinné velké akce v Madridu a v Římě, proto jsme byli zájmem trošku a mile překvapeni," uvedla Černošková. Mezi hvězdy měla patřit také Slovenka Dominika Cibulková (23.), ale ta kvůli operaci achilovky nepřijede.

Diváci budou mít stejně jako na předchozí turnaje ITF Sparta Prague Open, na který turnaj WTA navazuje, vstup zdarma. Pořadatelé plánují postavit centrální dvorec s kapacitou 2500 lidí, pro které by měla fungovat kyvadlová doprava.

ČTK, jtbopen.cz

Komentáře

160
Přidat komentář
Frick
Dnes jsem viděl na Jižní spojce billboard k tomu turnaji.

Co se týče místa konání, tak tam bylo "TK SPARTA PRAHA"...

Co to je? Kde to je? sparta? To je jako na Letný?

Tak si to tedy to "TK SPARTA PRAHA" dáme do gůgla.

V té chvíli se vám na fotomapě objeví, jaká je to "pr.del světa"

Kdyby tam bylo Štvanice, tak je to všem jasný. Štvanice prostě JE TENIS.

Ale tady je další věc. Tenis je primárně individuální sport. Nikoliv klubový / týmový. Vás třeba nějak eminentně zajímá, jestli je nějaký zahraniční International turnaj pořádán pod hlavičkou nějakého klubu? A pokud byste byly jeho návštěvnící, tak nezajímalo by vás spíše, kde ten turnaj bude a jak snadno se tam dostanete? Vy byste, v pro vás neznámém městě, toužili po nějaké bojovce, kterou cesta po trase "BUS MHD č. 131 - Areál TKS" vcelku připomíná?

I z tohoto pohledu příliš nejde argumentovat tím, že by něco bylo jako když by fotbalová sparta hrála v Edenu.

ECM Prague Open bylo prostě ECM Prague Open.

A ještě jedna věc - vzdálenost centru od kurtů č. 1 a č. 2 bude v té nastiňované konfiguraci dost značná. Na Štvanici jsou na centru dokonce i místa, kde lze sledovat dění na obou kurtech současně.
Reagovat
Fandina
Ten kdo bude chtít, tak si cestu na turnaj najde. A mimochodem, zjevně pořadatelům nejde o výdělečnou akci. Nevybírá se vstupné. To je potřeba si uvědomit.
Reagovat
smazaný uživatel
Výdělečná akce to bude. Platí to sponzoři. Od diváků by se stejně moc peněz nevybralo, tak je lepší to nechat zdarma, aspoň jich přijde víc a udělají lepší kulisu. Nehledě na to, že chce Černošek nalákat další talenty do svých klubů a takovým turnajem si docela pomůže.
Reagovat
Roger_Federer
Ty si asi nejvetsi ignorant co sem chodi..
Neodpovidas na otazky pri diskuzi, resis tady hodiny a dny temata ktere chces okecavat jenom ty.A kdyz uz stebou nekdo zabrehne do diskuze mlcis, abys po x hodibach napsal dalsi nesmyslnou litanii na to same tema.;):)
Fricku ten turnaj bude na "Sparte"..ale zkzs proti tomu protestovat..vem si retez, jet do Prostejova a privaz se Cernoskovi pred arealem ke stromu a resto, protestuj, vysvetluj, tlac..Ne tady, tady to nevyresis..Vis.;)
Reagovat
Frick
Areál na spartě byl dobrý na malé turnaje do dotace 100 000 USD.

Ale letos už pořadatelé překročili "rubicon", hraje se tu WTA 280 a takovýto turnaj, pokud tu je ta možnost, by měl hostit areál, který je lépe dimenzovaný pro akce tohoto typu. Nemluvě na mnohem lepší polohu v centru hlavního města.
Reagovat
Fandina
Kdyby nešlo v areálu pořádat tenhle turnaj, tak by ho tam nemohli pořádat. Jenže prostředí splňuje podmínky WTA. Není co řešit.
Reagovat
Frick
Tady byl vystavěn opravdu velmi dobrý centrkurt s cílem pořádat velké tenisové akce - široko daleko (vč. měst za hranicemi) taková stavba není.

Bohužel, padla krize a před pěti lety byla taková možnost v Praze naposledy.

Nyní se taková akce konečně vrací. Kdo má trochu selského rozumu, tak je mu jasné, že se taková akce bude konat v tom areálu, který byl pro to zbudován. Ne, ono to bude raději v nějakém malém tenisovém klubu, protože si někdo musí honit ego.

Mne tohle prostě neskutečně se.re....
Reagovat
EllNino
ale nic s tim neuděláš chápeš ...
Reagovat
Fandina
Na Spartě je také pěkný areál a když tam chtějí mít turnaj a WTA jim to schválí, tak není co řešit. Kdyby disponoval s penězi klub, který sídlí na Štvanici, tak by se konal turnaj tam. Já myslím, že je to logické a nemá cenu se s tím zabývat. Je přece věcí těch, kdo peníze do turnaje dávají, kam je dávají. Podle mě je všechno v pořádku.
Reagovat
EllNino
jak řekla Černošková, v dnešní době netáhnou velké centry, protože jsou naprosto nevyužitelné, ale lépe tyhle mobilní tribuny http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/praha-se-docka-turnaje-wta-hlavni-hvezdou-prague-open-bude-safarova--1468052
Reagovat
tommr
jen moc nechápu ten poslední odstavec:

?Volné karty do turnaje budou čtyři, my máme na 100 procent dvě, v pátek před turnajem možná tři. A když bude dobrá konstelace hvězd, tak možná čtyři,? vysvětluje ředitelka turnaje Petra Černošková.

pokud budou 4 WC tak proč jsou jistý jen dvě? A kdo by měl mít ty zbývající dvě WC když ne pořadatelé?
Reagovat
blixa
Nemá nějaký taky přímo WTA ?
Reagovat
EllNino
jednu má sponzor JT a ten dal divokou kartu Schmiedlový :), ale jinak to taky nepobírám
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/hrac/schmiedlova-6008c/

Kristíně...

Co tam bude dělat....
Reagovat
EllNino
JT jsou Slováci, takže jako titulární sponzor mají právo na jednu WC ....to samé potom třeba v Trnavě dávaj WC do hlavní soutěže Češce a tak :)
Reagovat
Frick
Já vim, ale je to hráčka sedmý stovky. Kdyby to třeba nějaký ze druhý, třetí stovky...

Ano, je mladá, ale prostě maximem je jen jedna vyhraná desítka.

Kdyby jí dali WC do kvaldy, tak dejme tomu, ale tohle adekvátní neni...

Ta Kristína bude dárečkem pro její soupeřku...
Reagovat
tommr
kdo platí rozhoduje ...
Reagovat
Roger_Federer
A duvod?..v cem teda prekrocili rubikon.?Ciste tvuj nazor.
Reagovat
Frick
http://abload.de/img/spartapragueopen2014.0fqz0.jpg

Měla loni tribuna na místě kurtu č. 1...

Dokázal bych představit, že by její kapacita byla zvýšená na 3-násobek - tj. cca 1150 míst...

Pořád ale zbývá dalších dalších 1350 míst., přičemž MÍSTO NENÍ. Napravo by možná šla mírně zvětšit ta krytá. Loni měla kapacitu cca 200 míst, tak letos (dejme tomu) by to bylo 400. Plus ta malá pevná tribuna u hlavní budovy (150 míst)....

1150 + 400 + 150 = 1 700 míst.

Pořád 800 míst k cifře 2 500 zbývá....
Reagovat
tommr
nevím proč to pořád řešíš. Všechny tři tribuny se dají rozšířit a ta cifra 2500 určitě není jen nějaký plácnutí do vody ...
Reagovat
Frick
Malá tribuna (na fotu dole) se rozšířit nedá, protože je přímo pod budouvou.

Co se týče hlavní tribuny na místě kurtu č. 1 - vždyť jsem napsal, že bych si dokázal představit, že by měla 3-násobnou kapacitu.

Co týče kryté tribuny (na fotu vpravo), tak ta měla loni cca 200 míst, možná, že by jí dokázali kapacitně zdvojnásobit.

A to jsme u toho mého součtu...
"1150 + 400 + 150 = 1 700 míst"
Reagovat
Roger_Federer
Me by zajimalo, z jakeho duvodu si myslis ze kapacita nebude dostacujici.
Byl jsi uz nekdy na turnaji osobne?
Jsou i daleko horsi arealy.
Kolik ocekavas navstevnost na tomto turnaji??
Ocekavas, ze tam dojde kazdy den 3000 lidi?
No nedojde.
Reagovat
Roger_Federer
Pořadatelé sehnali na tři roky titulárního partnera - J&T Banku. ?Dohoda je velice pozitivní,? pochvaluje si Černošek. Také díky tomu bude vstupné zdarma. V tenisovém areálu Sparty ve Stromovce vyroste centrální kurt s kapacitou zhruba 2 500 míst. Organizátoři doufají, že aspoň na finále bude plno.
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A150318_153949_tenis_tny&razeni=vlakno

Takže třeba počet diskuzních příspěvků je vcelku nízký, ale když se na ně podíváte, tak významná část je kroucení hlavou nad výběrem místa pořádání.

Dovoluji si říct, že ten, kdo se o ten turnaj zajímá (byť to třeba není žádný tenisový fanatik, ale spíše "obecný fanoušek sportu"), hned nechápavě kroutí hlavou, proč to není na Štvanici.

Čili si troufám říct, že to není žádný výmysl "dvojice" Frick - Kvitovka456.
Reagovat
Fandina
Já nad tím hlavou nekroutím. Rozumím tomu, že turnaj koupili ti, kdo mají k dispozici Stromovku a proto ho tam dělají. Až turnaj koupí ti, kdy mají k dispozici Štvanici, tak bude tam. To má podle mě logiku a tím to pro mě končí.
Reagovat
Frick
Ano. Určitě také taková Česká sportovní vlastní O2 arenu a ČEZ arenu.
Reagovat
Frick
..stejně jako vlastníkem Štvanického areálu je Český volejbalový svaz.
Reagovat
Fandina
Podle mě to dělají ve Stromovce, jako pokračování tamních ITF. V podstatě je to pořád stejná organizace, stejný pavouk, jen větší dotace, víc bodů. Podle mě je to ten důvod, proč to tam dělají.
Reagovat
Roger_Federer
Vysvetlis mi prosimte konecne duvod, proc by se ten nekolikaty rocnik turnaje mel stehovat na Stvanici??
Reagovat
smazaný uživatel
lepší doprava, hezčí a větší areál, hezčí prostředí, žádné montování tribun.
Reagovat
Fandina
Nevýhodou je ten centrální kurt. Jinak se do Stromovky dopravíš stejně tak, jako na Štvanici. Všude je MDH. A možná, že se ve Stromovce i líp parkuje, je tam víc místa. Nevýhodou je opravdu centr kurt, jinak je všechno srovnatelné. Kdo tam ale byl na turnajích, které jsou tam už několik roků a organizace je stejná, jen jde o větší dotace, tak ví, že to tam vždycky bylo moc super a prima.
Reagovat
Roger_Federer
A kvuli tomuto tvemu( mozna par dalsich)nazoru by mel Cernosek prestehovat 6 rocnik turnaje na Stvanici??
Pro me osobne maji mensi tenisove arealy sve kouzlo, neni to tak neosobni.To betonove monstrum na Stvanici..zadny zazrak.
Podivej se na Prostejov..turnaj je tam x let, nejlepsi u nas..Kdysi se tam hraval i zensky turnaj.
Navic 2500 bude vic nez dost.
Reagovat
smazaný uživatel
má to své kouzlo, ale pokud by se našli prachy tak by se na Štvanici mohl hrát turnaj WTA Premier
Reagovat
blixa
Našli moji věrní rádcové, našli ? ;-) Kdo by dal prachy do Premieru, který by se hrál celý před skoro prázdnými tribunami a na finále by možná milostivě přišlo tak 3000 lidí ?
Reagovat
smazaný uživatel
a to víš jak. Kdyby se hrálo finále např. Kvitová vs Ivanovičová tak by se celá Štvanice určitě zaplnila
Reagovat
blixa
To pochybuju a pak, pokud ti Anička vyletí v prvním a Petra v druhým (nic vyloučeného), tak se pořadatel může jít oběsit ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ještě je tu Kája a Lucka :)
Reagovat
blixa
No na ty přijdou ty tři tisíce. Možná .. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale velké kurty jsou velké kurty. Sice jsou neosobní na na GS prostě musí být betonová monstra. A já jsem ráda že v ČR je velký tenisový dvorec
Reagovat
Roger_Federer
Byla si tam nekdy v minulosti na turnaji??
"Plno" jsem tam zazil jednou, kdyz tam hrala naposledy N.Vaidisova posledni zapas pred "domacim" publikem..Jinak to na kazdem zapase byly poloprazdne tribuny..
Premier? to ani nemuzes myslet vazne, na to tady neni poptavka a nikdy nebyla.
Reagovat
smazaný uživatel
ale Petra po roce 2010 na Štvanici nehrála. Teď pokud by na Štvanici Petra hrála tak je plno
Reagovat
blixa
Tak sežeň prachy a jdi do toho ;-) Jinej šílenec se tu asi nenajde :D
Reagovat
Roger_Federer
A nemyslis, ze kdyby tady ta poptavka opravdu byla, ten turnaj by se zorganizoval?Zajimalo by me, kolik myslis, ze by mohl stat takovy Premier ty poradatele....cely turnaj ne jenom dotace.
Reagovat
makro99
Fascinující je, že ti dva tady dokážou už třetí den pořád dokola - "a chci a chci a chci a chci..." a vždycky sem přijde někdo další a jede se nanovo.
Reagovat
Frick
Není ale vlastně z principu chybou, aby se u nás hrálo na antuce, když nejsme anutková země?

Já bych si spíše, kdyby to Ázerbajdžánce přestalo bavit, dokázal představit hardový turnaj na konci července před US šňůrou...
Reagovat
slacker
Neni to chyba. Je to v antukove sezone
Reagovat
Frick
A proto jsem psal o konci července :o)...

Samozřejmě, že v květnovém termínu je jiný povrch než antuka vyloučen.

Ale tady jde právě o to, zda je to úplně vhodné. Navíc nevíme jak bude. A je třeba dodat, že tento termín je zcela hraniční pro naši zeměpisnou šířku - hrát se o týden dříve (20. - 25.4), tak už by to byl enormní risk.

Zkrátka a dobře - v terminu Baku by to bylo mnohem lepší. :o) Jenže asi by to stejně Ázerbajdžánci nepustili. Možná, kdyby ropa už tolik nesypala. Nebo naopak - kdyby chtěli "povýšit" na ATP 250...

Nejlepší by ovšem bylo, kdyby tyhle země neměli vůbec možnost WTA turnaje pořádat.

Chcete WTA trunaj? Musíte mít alespoň 2 hráčky v TOP 500 a 5 v celkovém žebříčku....
Reagovat
smazaný uživatel
jo souhlas. Pokud chce nějaký stát pořádat turnaj WTA tak musí mít domácí hráčky. Státy jako SAE, Katar, Ázerbajdžán, Singapur si ten turnaj můžou koupit, ale tenisová velmoc ČR má pouze WTA Int.
Reagovat
Roger_Federer
Jako ze by wta a Atp odmitaly ty arabske penize a vytvarela jim umyslne podminky, kdy by nemohly ty turnaje organizovat, mit v jejich zemi??
Ja mam pocit, ze vy dva myslite ze je to charita ty organizace, nrbo ze strana a vlada rozhodne a presune se to na Stvanici.
Reagovat
smazaný uživatel
to je jako kdyby MS v hokeji pořádali v Kataru, Katar nevý co je hokej ale protože Katarci mají prachy tak to budou pořádat i když to už se stalo Katar pořádá MS ve fotbale i když nemá pořádnou reprezentaci a Kataru také bude pořádat MS v atletice když mají jednoho dobrého atletia. Prostě prachy vítězí nad sportem
Reagovat
Roger_Federer
A..?Nemam zajem se stebou pustit do techto debat..Je to zbytecne a navic kdo ma prachy rozhoduje..muze mit.Chteji Velkou cenu..maji ji, tenis majiho, Fotbal Ms, maji ho..co natom divneho nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to divný za chvíli budou mít i ZOH. Stát který před pár lety nevěděl co to je fotbal. Stát který má jedno pořádné město a žadný větši stadion stát ve kterém je otroctví. A stát ve kterém je horko jako v pr.deli si pořádá co chce. To bude jako v MS v házené kdy si Katar nakoupil hráče s jiných zemí. A reprezentace Kataru byla namíchaná jen 5 hráčů bylo z Kataru. Navíc když si museli koupit fanoušky (Katar si najmul Španěly aby fandili Kataru) protože v tom státě atletika ani tenis nikoho nezajímá. By mě zajímalo kolik Katarci platí lidem aby přišli na turnaj WTA Dauhá sami od sebe by tam nešli když ani neví co to je za sport
Reagovat
Roger_Federer
Nezlob se, ale tady koncime.Tyhle tvoje canci resit fakt nebudu.Jako Praha ok.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty zase nevíš, co je to gramatika...
Reagovat
smazaný uživatel
tak tomic odstoupil a Nole postoupil do semifinílě půjden na murrayho nebo lopeze ale asi murrayho :))
Reagovat
EllNino
Bára Krejčíková dneska skrečla ...:/
Reagovat
sprchon
Ty nicky s 99 tu nějak přibývají, co? :D

Ale už se těším na Denču, snad se v Praze dostane do hlavní soutěže. :) Jinak kvalda se bude hrát už o víkendu 24.-25.4.?
Reagovat
EllNino
ano ano :D
Reagovat
smazaný uživatel
nj můj rok narození :D Mam to všude na hrách na fantasy tennis tour na draw challenge atd :D
Reagovat
sprchon
Jo, to chápu... Dneska jsem přemejšlel, jakej je vlastně rok a kolik mi vlastně je. :D A už si připadám starej.
Reagovat
sprchon
S tou kvaldou jsem to myslel vážně. :D Bude to tak? Že bych si udělal výlet už víkend před vyvrcholením celého turnaje...
Reagovat
smazaný uživatel
Docela dobrý nápad. Jet na kvaldu by bylo možná lepší než na finále, aspoň bych viděla víc zápasů + třeba tréninky a bude tam asi míň lidí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
to je good nápad :D Já se raději kouknu v tv táta je v práci a sám to se mi tam moc nechce :D takže já zůstávám pořád u SF a F :D
Reagovat
sprchon
O lidi mi až tak nejde. Nepředpokládám, že se to tam na finále zaplní ze 100 %. Ale jinak je to pravda. Zápasy v kvaldě budou jistě zajímavé a bude jich hodně. ;) A na nějaký ten trénink bych se také kouknul...
Reagovat
smazaný uživatel
Já odhaduju tak 1500 lidí uvidíme :D Hlavně tam musim být na SF a F na tolik brzo abych seděl někde kde bude dobrý výhledn a kurt a na tenistky :DD Jinak myslim si že tam otevárají pro diváku o hodku před začátkem že?
Reagovat
sprchon
Kvalifikace bude začínat v 10:00, zápasy hlavního kola budou od 11:00. S tou hodinou předem počítám.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj ale myslim až bude SF a F tak např. začne zápas SF v 11:00 ale lidi (diváky) tam budou pouštět v 10:00 myslim je to tak?
Reagovat
sprchon
Snad jo...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky větší šance na podpis nebo fotku. Teď ještě překecat někoho, aby jel se mnou. :D
Reagovat
sprchon
Zrovna jsem rozeslal program a svůj plán potenciálně obětem. :D Snad se někdo najde...
Reagovat
sprchon
*potenciálním
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám v záloze mámu. Já s ní trpím v obchoďákách, tak teď ona bude trpět se mnou. :DD
Reagovat
sprchon
To je teda utrpení. :D Ženský v obchoďáku. :P
A trpět na tenise? To snad ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Na tenise trpět? :D Nehrozí :D Ale raději hraju :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám ráda nákupy jen pokud jsou slevy. Nesnáším utrácení za hadry, vždycky mám radost z toho, když objevím něco fakt hezkýho a o hodně zlevněný. :D A mojí mámu sport moc nebere, takže... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je blbý :D Mě nákupy taky neberou ale nákupy vybavení na tenis mam rád :D A jinak já mám rád všechny sporty ale tenis je prostě best i přes to že ho hraju 10 let pořád mě baví víc a víc :3
Reagovat
EllNino
přesně, já 13 a taky víc a víc :))
Reagovat
smazaný uživatel
A ty hraješ závodně? :)
Reagovat
sprchon
U nás doma sport neběží až tak často. Já k té televizi přijdu jedině na sport, na nic jiného. Odjakživa sledujeme hokej a celé ZOH a LOH, posledních pár let FC a DC a poslední rok i biatlon.
Reagovat
smazaný uživatel
No u nás běží často tv ale nejvíc času jsem na tenise pokud neni večer a nebo nejsem nemocný zraněný či tak něco. Ale sledujeme doma fotbal občas hokej hlavně tenis někdy atletiku koukal jsem na ZOH a i LOH atd různě ale nejvíc tenis jo a taky ten biatlon ten mě začal hodně bavit :) A já osobně sleduju snowboarding odně sloopstyle :)
Reagovat
sprchon
Na tenise jsem taky rád. Bohužel ale nenacházím moc lidí, které by to bavilo stejně jako mě. Hrál jsem to jen párkrát za život (poprvé minulé léto) a většinou to bylo s lidmi, kteří to hráli taky třeba poprvé nebo podruhé, takže žádná sláva. :D Ale pak jsem si zahrál se spolužákovou přítelkyní, která to dřív hrála závodně a říkala, že mám talent a že je škoda, že jsem s tím nezačal už jako malý. Holt jsem tu krásu tenisu objevil až teď. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No mě zatim všichni říkaj že mam talent ale nevim jestli neni pozdě to někam dotáhnout když mi je 15 a půl ale hrál jsem s kamarádem kerý byl nebo je asi 170 v čr a prohrál jsem s nim 5:7 ale znám plno lidí co hrajou dobře ale nikdy skoro nemohu hrát na 100% protože by jsme si nezahráli ale na tréninku hraju 100% :)) Jinak můj děda znal trochu kodeše a jezdil jako divák na grandslamy a hrál tenis takže to mam asi po něm :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako je pravda bde mi 16 :D Ale stejně na Spartu trefim v pohodě to jo ) asi ) :D Ale raději tam pojedu s tátou :) :D
Reagovat
smazaný uživatel
No to já bych musel taky někoho překecávat ale táta je v práci :D Co se týče podpisů atd tak právě ze sparty mam podpisy Lendla, Ulihracha, Novotný a Hingisové s tou mam i fotku :D
Reagovat
misa
Poslední světlý okamžik Denisy byla čtyřhra v Kanadě.
Reagovat
makro99
koukl sem na finálový zápasy posledních let a je tam pěkná GS winners sérka: 2006 Stosur, 2007 Bartoli, 2008 Azarenka, 2009 Schiavone - s odstupem pár let docela působivé :) a zajímavý, že všechny 4 to svý finále prohrály, Azarenka mimochodem s Verou Zvonarevou...
Reagovat
tommr
no Petra v roce 2011 to svoje finále taky prohrála ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Právě v Praze 2008 to bylo úplně poprvé, kdy jsem Viku zaregistroval... :)
Reagovat
makro99
nebyl to ten rok, kdy vyřadila (vracející se) Kláru v semi? Jestli jo, tak to mě začala naplno iritovat ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Byl. A předtím porazila v 1. kole Petru a ve čtvrtfinále Karolínu... :D
http://cs.wikipedia.org/wiki/ECM_Prague_Open_2008
Reagovat
makro99
tak to už bych z hlavy nevylovil... ale to semi jsem viděl :)
kolik bylo probůh té Karolíně, dvanáct? každopádně to byly roky, kdy se ségrou dostávaly vždycky divokou kartu, aby hned v 1. kole dostaly těžkou nakládačku (čest téhle výjimce) a všichni říkali, jak jsou nesmyslně protěžovaný, WC maj jen kvůli penězům a že je měla dostat spousta lepších hráček... a heleme se dnes :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám že se bude vysílat víc než jen SF a F. Navíc fotbal a hokej melou všude fůrt a fůrt. Já moc chci sledovat tenis v tv ale nemáme doma ještě eurosport nebo nova sport atd takže koukám jen na to co dávají a nebo přes net. Naštěstí na SF a F jedu s tátou do Stromovky. Jinak už jsme tam byli 3x a myslim si že je to tam hodně hezký vždycky to tam bylo super ale asi je pravda že jsou lepší areály ale zase stromovka je celkem dobře dostupná podle mě.
Reagovat
EllNino
no 2009 dávali ECM PRague open už od 2. kola, 2010 to bylo od čtvrtfinále, no a Sparta byla asi až od semi že ...
Reagovat
smazaný uživatel
:/ hm to toho budou vysílat hodně 3 zápasy
Reagovat
EllNino
bylo to tak loni a jenom ITF, tak když je to WTA, tak toho snad bude víc :) ...a když ne, tak určitě streamy :)
Reagovat
smazaný uživatel
snad toho víc bude. Ale u ČT si už nejsem jistá ničim
Reagovat
smazaný uživatel
No já taky doufám, že to budou vysílat hned od začátku turnaje.. :D Ale semifinále a finále bych řekl bude na netu.. Protože zrovna bude začínat MS v hokeji a to dostane určitě přednost.. :-)
Reagovat
EllNino
jistě ...ale od 1. kola to nejspíš určitě nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Od prvního asi ne ale aspon od toho 2 - 3 kola by bylo fajn já tam vždycky jezdim s tátou na to SF a F. Ale teď bych rád koukal i před tim než tam pojedeme na jiný zápasy navíc má to dost silný a pěkný obsazení takže si myslim že by ČT bylo blbý kdyby to nevysílalo dřív o něco. Ale je pravda ža máme aspoň ty streamy. :)
Reagovat
Fandina
Kdyby se finále hrálo dopoledne, tak by to v televizi mohlo být.
Reagovat
smazaný uživatel
To si teĎ nejsem jistý ale vim že jsme tam jezdili někdy dopoledne do Stromovky. Myslim že asi v 10-11 a zápas byl teda o něco později ale mysllim že tak nějak. :)
Reagovat
Fandina
Když to bude dopledne, tak by to mohli dávat v televizi, protože od dvanácti v sobotu i v neděli začíná hokej. A hraje se v Praze i Ostravě, takže to může být na ČT Sport a ČT 2 a tenis by nebyl. Ale když to bude dopoledne, tak by to mohlo být i v televizi.
Reagovat
smazaný uživatel
V neděli už asi tenis dávat nebudou, když finále je v sobotu.
Reagovat
Fandina
Tak to je super. V pátek semi a to je hokej od 16 hodin. Takže semi by také mohlo být v telce.
Reagovat
smazaný uživatel
jj a vlastně v pátek je svátek práce myslim takže i proto čekám že tam bude hodně lidí v sobotu se uvidí :) Jako osobně hokej mam celkem rád ale tenis hraju už asi 10 let takže asi od svých 5 a tenis miluju na podzim začnu nějaký turnaje v čr a uvidí se jak mi to půjde :D Zatim hraju jen za chodov v praze ( Stromovka je moc drahá ) :DDDD
Reagovat
Fandina
Jak často trénuješ a jak si na tom v soutěžích?
Reagovat
smazaný uživatel
No hrál jsem v klubu 2x denně s trenérama a zbylé dny jsem trénoval sám v místě kde bydlim akorát že před půl rokem jsem na tenise špatně došlápl a vyhodil si koleno ale to už mamv poho jen přd týdnem jsem měl chřipku a ted mam naražené žebro takže s tenisem zase začínám ve středu no a v prázdninách mam 2 soustředění jedno v červenci a druhé v sprnu. Jinak turnaje no chtěl jsem začít s nima dřív ale pak bylo to koleno atd takže až na podzim ty po čr ale v klubu jsem hrál 3 jeden ve čtyřhře to jsme vyhráli a pak 2 ve dvouhře a ty jsem taky vyhrál a teĎ na soutředku budou další 2 :)
Reagovat
Frick
Ač jsem si myslel něco podobného jako Kv.456, tak to není poprvé, co se toto děje. Zrušené WTA internationaly v Palermu a Barceloně se hrály v podobných areálech jako na spartě, přestože by byly k dispozici velké tenisové areály.

Tím samozřejmě neomlouvam Černouška. Jedinou omluvou pro něj by byly zásadní problémy se Štvanici. V tomto ohledu je třeba ale připomenout, že na Štvanici bude krátce potom Č. Sportovní organizovat turnaj v beachvolejbale.
Reagovat
smazaný uživatel
Který doufám, že dopadne znovu takhle... :)
https://pbs.twimg.com/media/Bofxt72IIAAvl84.jpg:large
Reagovat
makro99
přátelé, a byli jste tam někdy na té štvanici za posledních 10 nebo 15 let na tady těch menších turnajích (včetně předchozího WTA)? když se tam po většinu týdne v tom kotli ztrácí dvě tři stovky diváků?
Reagovat
smazaný uživatel
ale teď je u nás tenis mnohem populárnější a oblíbenější. Teď by tam přišlo mnohem víc lidí
Reagovat
blixa
Zbožné přání ;-)
Reagovat
makro99
naopak, má pravdu, myslím, že to může jít klidně o 100 % nahoru ;)
Reagovat
blixa
Jako že místo 300 lidí přijde 600 ? Jo, tak to jo ;-)
Reagovat
makro99
no tak nějak :)
v týdnu to myslím není daleko od reality; ale o víkendu by se to snad mohlo zaplnit... nechme se překvapit;
Reagovat
tommr
Kvitovka má ale v tomhle pravdu. S tím co bylo před pár léty se dnešní situace nedá vůbec srovnávat. Popularita ženskýho tenisu šla u nás hlavně díky Petře a FC ohromně nahoru a konkurence na letošním turnaji bude taky nebývalá. Zájem diváků bude určitě větší než býval ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale kolik lidí přišlo například na loňský ročník SPO? Nemyslím na SF a F, nýbrž na úvodní kola. Přestože tam hrála většina české tenisové špičky (pravda, povětšinou proti soupeřkám z 2. nebo 3. stovky), návštěvnost zápasů byla spíš v desítkách lidí než ve stovkách. Částečně to mohlo být mizerným počasím, ale i tak si nemyslím, že by byl u nás o návštěvu tenisových zápasů (s výjimkou DC/FC, kde jde o "národní hrdost") kdovíjak velký zájem.
Reagovat
smazaný uživatel
lístky budou nekde v předprodeji nebo jak?
Reagovat
smazaný uživatel
Vstup zdarma!!!!!!
Reagovat
misa
doufám zařadí do přímého vysílání víc než jen finále...

Lucka na tu jedničku v Praze potřebuje pořádně zamakat, konkurentky má za zády. Nejlépe, kdyby přijela jako členka top 10 :-)
Reagovat
PH94
To by byla ostuda pokud by ČT nevysílala už alespon od čtvrtfinále.
Reagovat
misa
Myslím, že by to mohlo neblaze ovlivnit vyváženost sportovních odvětví na ČT. Prostor vyhrazený tenisu se navíc odčerpá Fed Cupem, který bude necelé dva týdny před Prahou. Na ČT sport neustále utlačováni fanoušci fotbalu nebo hokeje by se právem mohli zlobit nad časem věnovaným tomu nudnému pinkání!
Reagovat
PH94
Tenis jakožto celosvětově 3. nejpopulárnější sport by hlavně měl dostávat daleko větší prostor. Chápu, že ČT nemůže vysílat turnaje po světě, ale pokud máme takový turnaj doma, tak je pro ČT povinnost tomu věnovat pořádnou dávku vysílacího času. Fanoušci hokeje a fotbalu si stěžovat samozřejmě můžou, ale to je asi tak vše, co můžou..
Reagovat
smazaný uživatel
http://i.lidovky.cz/13/061/lnorg/MIH4bab81_123834_12359185.jpg krásný a velký areál, originální prostředí, lepší doprava
http://www.cz.tennisservis.com/upload/gallery/club/476/full/qeacnc2y3.jpg
Nemusí se nic montovat, a je tam více kurtů se sedačkama. Krásný zrekonstruovaný areál je naprosto k hov.nu
Radši se bude hrát na nějakém hnusu u čističky kde se musí montovat tribuny.
Reagovat
VlS
Nerozčiluj se a zařiď to. Kdo ti v tom brání? Připadá mi to stejný jako když se budeš rozčilovat, že sousedi poslouchají Mozarta a neposlouchají punk. Kup si turnaj a udělej si ho třeba na Václaváku.
Reagovat
slacker
Zatimco ty si stezujes ze sousedi poslouchaji punk a ne Mozarta. Tak jaky je mezi vama rozdil?
Reagovat
Fandina
Rozdíl je v tom, že on si nestěžuje ... úsměv
Reagovat
Fandina
Ve Stromovce je to taky pěkné. Co se týká centru na Štvanici, tak možná zvenku také potřebuje opravy. Jinak souhlasím, že je to pěkný areál.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jako kdyby se finále Wimbledonu hrálo na courtu č.2 protože Centr by patřil někomu jinému. Tak by se finále hrálo na zapadlém kurtu. Tohle prostě nemá logiku
Reagovat
smazaný uživatel
To je jako kdyby WTA v Madridu nepořádali v nejvějším areálu Park Manzanares, ale v nějakých zapadlých kurtech kde má centr kapacitu 4 000 míst, protože Park Mantanares naptří někomu jinému. Tohle nemá logiku. To tu Štvanici můžou zbourat, jsou to vyhozené peníze. Oni si radši budou dávat práci s montováním tribun, než aby šouply turnaj na Hotový a velký dvorec. V každém městě se hraje na jejich největším areálu, ale jen u nás se hraje na zapadlém areálu kde jsou smontované tribuny.
Reagovat
gigin
Zažalovat, jdi do toho.
Reagovat
smazaný uživatel
No jdu do toho. Chtěla jsem zažalovat Slovak Sport ale advokárt mi řekl že jsem p..a tak musím zažalovat Černoška, Kaderku a Prahu
Reagovat
gigin
Já vím, říkalas mi to už, že ti to se Slovak Sportem nevyšlo. Ale tak tady to vidím průstřelné, průchozí. Držím palce!!!
Reagovat
smazaný uživatel
díky. Vím že to dokážu :)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne jednej, cas kvaci.. :-)
Reagovat
Roger_Federer
to je divny advokat..muj by je zazaloval, vzal by si 5t na hodinu.A vubec by neresil jestli je to realne nebo neni.;)
Reagovat
PetaM
Jo no, krásné srovnání povinného Mandator turnaje s obyčejným Internationalem. Bravurní smýšlení člověka.
Reagovat
smazaný uživatel
jde o princip
Reagovat
PetaM
Jde o princip? To je, jako bys řekla, že je nefér, že se v O2 aréně nehraje zápas v hokeji, kde proti sobě bude stát Dolní Lomná a Poděšín.

Srovnáváš nesrovnatelné.
Reagovat
Frick
Kvitovku456 neznám - není to moje sestra (nemám sestru) ani to není moje druhá identita.

Nářek nad Štvanicí s ní samozřejmě sdílím. Samozřejmě, některé její posty jsou už trochu mimo.
Reagovat
Frick
"Nedovedli jsme odhadnout, jak bude turnaj silný a jak k němu hráčky přistoupí, protože po nás jsou povinné velké akce v Madridu a v Římě, proto jsme byli zájmem trošku a mile překvapeni."

Pokud to není "společenská lež", tak je Negroušková blbá jak tágo, když si nebyla schopna zjistit, jaký zájem byl o Oeiras, jakožto o dosavadní WTA 280 před Madridem.
Reagovat
Frick
Pokud to předběžné schéma nelže, tak skutečně nevím, kam chtějí šoupnout 2 500 míst....

Délka centr kurtu je 40m. Pokud by po celé délce byla instalována tribuna s dvěma 1m uličkami a sedačkami o šíři 50 cm, vychází to, že jedna řada sedaček by měla mít 76 míst.

Pokud by se na ostatní tribuny vměstnalo i 1 000 lidí (což si ale nedovedu představit), stále by hlavní tribuna (položená na místě kurtu č. 1) musela mít 20 řad sedaček.

http://abload.de/img/20120721-141538-0040wvuye.jpeg

Takto např. vypadá tribuna o 12 řadách (Bastad). Tak si představte ještě dalších 8 řad nad tím...
Reagovat
Frick
"Pořadatelé plánují postavit centrální dvorec s kapacitou 2500 lidí, pro které by měla fungovat kyvadlová doprava."

Není tohle příklad neuvěřitelné křeče, kdy je někdo obětí své ještinosti a zášti?

Bude něco horšího na horším místě, když v Praze TADY A TEĎ existuje něco mnohem lepšího na lepším místě?
Reagovat
Fandina
A je to jejich, aby s tím mohli disponovat, dělat si co chtějí, mít to k dispozici, tak jak to mají v areálu na Spartě? Přece koupili licenci pro turnaj na Spartě, ne pro turnaj na Štvanici. Co je na tom nepochopitelného. Je to turnaj v areálu na Spartě. Až bude někdo pořádat turnaj v areálu na Štvanici, tak bude tam. Nebo v Olomouci nebo v Prostějově. Je to přece každého věc, kde chce dělat turnaj.
Reagovat
Frick
Nj, ty jsi taková... jednoduchá.

Ale já jsem složitá bytost, kterou sžírá pocit frustrace, když se někdo chová tak, že to postrádá logiku.

Aspoň chci vědět, jestli je tam nějaký zásadní tech. problém.
Reagovat
Fandina
Jenže plakat na cizím hrobě je zbytečné. K čemu je ti trápit se něčím, co neovlivníš. Vypadá to směšně.
Reagovat
Frick
Hlavně WTA jsou idi.oti. Měli je poslat do pr.dele.
Reagovat
Fandina
A proč by to dělali? Turnaj WTA je co se týká organizace, pavouk a ostatní stejný, jako ITF, které Sparta dělala ve Stromovce. Jde jen o větší dotace, takže WTA to vyhodnotila jako pokračování co bylo. Podle mě je to v pohodě.
Reagovat
VlS
Není jednodušší tam poslat tebe? Tak chceš turnaj, nebo nechceš turnaj v Česku? Počkej, až bude v Drnovicích, to budeš teprve prskat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Frickovi očividně ten turnaj v Praze nedá spát. A to doslova.
Reagovat
Fandina
ze stránek turnaje http://www.jtbopen.cz/cs/hracky

Main Draw

1 F SAFAROVA, LUCIE CZE 11 1

2 F SUÁREZ NAVARRO, CARLA ESP 13 1

3 F PLISKOVA, KAROLINA CZE

4 F ZAHLAVOVA STRYCOVA, BARBORA CZE 20 1

5 F CORNET, ALIZÉ FRA 24 1

6 F KUZNETSOVA, SVETLANA RUS 27 1

7 F GIORGI, CAMILA ITA 33 1

8 F BEGU, IRINA-CAMELIA ROU 34 1

9 F VANDEWEGHE, COCO USA 36 1

10 F BENCIC, BELINDA SUI 37 1

11 F PAVLYUCHENKOVA, ANASTASIA RUS 39 1

12 F WATSON, HEATHER GBR 43 1

13 F RYBARIKOVA, MAGDALENA SVK 45 1

14 F BRENGLE, MADISON USA 46 1

15 1 15 F PIRONKOVA, TSVETANA BUL 50 1

16 F SMITKOVA, TEREZA CZE 58 1

17 F LUCIC-BARONI, MIRJANA CRO 59 1

18 F GOERGES, JULIA GER 62 1

19 F VESNINA, ELENA RUS 66 1

20 F CEPELOVA, JANA SVK 67 1

21 F NICULESCU, MONICA ROU 68 1

22 F BECK, ANNIKA GER 73 1

23 F HERCOG, POLONA SLO 75 1
Reagovat
Fandina
MAIN DRAW ALTERNATES

Seq Player Name Nation Rank Pref Within

1 F KRUNIC, ALEKSANDRA SRB 77 1

2 F SINIAKOVA, KATERINA CZE 78 1

3 F ZHANG, SHUAI CHN 79 1

4 F ERAKOVIC, MARINA NZL 80 2

5 F TORRÓ-FLOR, MARÍA-TERESA ESP 83 2

6 F TSURENKO, LESIA UKR 85 2

7 F BABOS, TIMEA HUN 86 2

8 F KOUKALOVA, KLARA CZE 88 1

9 S ALLERTOVA, DENISA CZE 90 1

10 F WICKMAYER, YANINA BEL 93 1

11 F PARMENTIER, PAULINE FRA 95 2

12 A RODINA, EVGENIYA RUS 97 2

13 F FRIEDSAM, ANNA-LENA GER 100 1

14 F DOI, MISAKI JPN 101 1

15 F VOEGELE, STEFANIE SUI 102 1

16 F FALCONI, IRINA USA 103 1

17 A MITU, ANDREEA ROU 104 1

18 F KOZLOVA, KATERYNA UKR 105 1

19 F PUTINTSEVA, YULIA KAZ 107 1

20 F LINETTE, MAGDA POL 108 1

21 F OPRANDI, ROMINA SUI 109 2

22 A MARIA, TATJANA GER 110 2

23 F BUYUKAKCAY, CAGLA TUR 113 2

24 F PEER, SHAHAR ISR 115 2

25 F KUDRYAVTSEVA, ALLA RUS 116 2

26 F VAN UYTVANCK, ALISON BEL 118 2

27 F HRADECKA, LUCIE CZE 122 1

28 F KUCOVA, KRISTINA SVK 125 2

29 F PLISKOVA, KRISTYNA CZE 126 1

30 F KARATANTCHEVA, SESIL BUL 131 1

31 F DUQUE-MARI?O, MARIANA COL 132 1

32 F ZANEVSKA, MARYNA UKR 133 2

33 F KOVINIC, DANKA MNE 135 2

34 F MAYR-ACHLEITNER, PATRICIA AUT 137 2
Reagovat
sprchon
Co znamenají ta písmena za pořadím? F, S nebo A.
Reagovat
PH94
Už aby to bylo :) Kdo všechno se tam vydá? :)
Reagovat
smazaný uživatel
No já s tátou ( martinek37) pokud někdo zná :D
Reagovat
makro99
+ Anastasia Pavljučenkova (39.), Heather Watson (43.), Magdalena Rybáriková (45.), Madison Brengle (46.), Tsvetana Pironkova (50.), Mirjana Lučič (59.), Julia Görges(62.), Jelena Vesnina (66.), Jana Čepelová (67.), Monica Niculescu (68.), Annika Beck (73.), Polona Hercog (75.)
Klobouk dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ted koukám kdo ještě přijede super! :D
Reagovat
smazaný uživatel
No to je skvělý že přijede Carla,Světlana, Camila a další :) Ale nemam rád když tam je moc lidí protože chci sedět většinou co nejblíž kurtu :D Takže pokud budu sedět s tátou blíž jako vždycky jsme tam seděli pak je mi to už jedno :D

Kolik myslítě že tam půjde ledí na semifinále a finále? :D
Reagovat
marekv
SF a F klidne tech 2 500 divaku, kor kdyz je to jeste zdarma...
Reagovat
tommr
to se dá ted jen těžko odhadnout když ještě nevíme jakou kapacitu bude upravenej centrkurt mít ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist