Jie Zheng nestihne začátek sezony, přijde o Australian Open

27. 12. 2010, 12:02
Aktuality 12
Čínská tenistka Jie Zheng nebude na lednovém Australian Open obhajovat letošní semifinálovou účast. Sedmadvacetiletá hráčka se z prvního grandslamu nové sezony odhlásila kvůli zranění levého zápěstí.
Profily hráčů
Jie Zheng

Problémy se zápěstím měla Jie Zheng celou sezonu a definitivně si ho poničila na US Open, po němž musela na operaci a přišla tak o zbytek roku. Po zákroku ještě není natolik fit, aby mohla v Melbourne startovat. 

"Bylo to těžké rozhodnutí, ale věřím, že mě čeká ještě hodně Australian Open v dalších letech," řekla ke svému odhlášení Jie Zheng, kterou kvůli ztrátě letošních bodů čeká propad z aktuálního 26. místa žebříčku. 

Účast druhé čínské semifinalistky Australian Open 2010, světové jedenáctky Li Na, by neměla být ohrožena.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
ezpana
Teraz ma Jie 2227 bodov a kedze strati 900 bodov za minulorocne semifinale AO prepadne sa zo sucasneho 26. miesta minimalne na 46.miesto a to este nepocitam body co strati z Hobartu. Kazdopadne ma uz 27 rokov, to sa jej uz bude velmi tazko vraciat na niekdajsie pozicie
Reagovat
BooOoo
to jo .. propadne se .. ale to samé čeká Kvitovou ve Wimbledonu, neboť nemá sebemenší šanci obhájit semifinále .. jako přeju jí to, ale nevěřím v to ...
Reagovat
skott
Nema sebemensi sanci obhajit ctvrtfinale...to rikas pul roku dopredu?:-) Bodu je to sice hodne a na zopakovani semifinale bych asi nevsadil, ale do te doby ma sposutu casu nahrat vysledky jinde, zadny propad ji nehrozi.
ezpana: Jie Zheng uz se vracela nekolikrat po zraneni, pokud mas na mysli soucasne 26.misto, tak to v jejim pripade nebude problem.
Reagovat
skott
v prvni vete melo byt take semifinale.
Reagovat
ezpana
Boo0oo suhlasim aj ja, Kvitova nehrozi aby obhajila SF vo Wimbledone, aj ked je to az o 6 mesiacov, ale nema na to aby podavala stabilne dobre vykony, ale zaroven aj s tebou skott suhlasim, ze ma dost casu aby uhrala body do Wimbledonu a dokonca pravdepodobne pojde este vyssie ako je jej sucasne 34. miesto, pretoze takmer nic neobhajuje az do Wimbledonu (iba jedno SF v Memphise, co byva slabsie nominovany turnaj, takze tam by to mala obhajit). Navyse Kvitova bude do Wimbledonu tazit z dobreho rebrickoveho postavenia, to znamena ze na vecsine turnajov bude nasadena, to znamena ze dostane lahsie superky pre 1. a 2. kolo. Kazdopadne Wimbledon je este daleko a dost zalezi aj od zrebu (co ked bude nenasadena a dostane do 1. kola Carolinku), ale to SF vo Wimledone neobhaji! Ale nielen ona viacere hracky vyskocili minuly rok vo Wimbledone, napr. aj Pironkova a jej SF - to tiez nehrozi aby obhajila. A este k tej Zheng skott, teda ty si myslis ze sa uspesne vrati po zraneni na aspon 26. miesto - uvidime. Kazdopadne po Austrialan Open bude iba okolo 50-eho miesta a nevieme kedy vlastne zacne hrat, takze dost zalezi na tom ze kedy vlastne zacne hrat, ale nevylucujem to ze by sa mohla vratit na 26.miesto, lebo Zheng vie zahrat stabilnejsie aj dlhodobo a darilo sa jej v minulosti aj na inych grandslamoch - hrala SF vo Wimbledone v 2008, ale bude to mat tazke, lebo bude musiet obhajovat body a ziskavat aj nejake navyse ak chce stupat po rebricku (napr. musi obhajit F vo Warsave), ved uvidime. Aby som to zhrnul Zheng uplne neodpisujem, Kvitovu alebo aj napr. Pironkovu ano, tie podla mna pojdu dole v rebricku
Reagovat
skott
Ano, to je vsechno pravda, prave proto jsem rikal, ze Petre zadny propad nehrozi.Ale stejne nemuzu souhlasit s tim, ze nema sance semifinale zopakovat.Me to treba ani neprekvapilo, ze udelala semi GS, vidim v ni top hracku uz dlouhou dobu.Jen jsem necekal, ze to bude az tak rychle a podobny vysledek prijde tak nenadale.Je velky rozdil mezi ni a Pironkovou, ktera nema ve sve hre nic, cim by mohla konstantne trapit ty nejlepsi.Jeji wimbledonske semi byl daleko vetsi sok, aspon pro me rozhodne.

Dostat se do tricitky pro Jie Zheng by opravdu nemel byt problem ani az se vrati po dlouhe pauze.Jeji hra je zalozena predevsim na destrukci a podobne tenistky maji obvykle (vseobecne) snazsi se vracet nez ty, ktere potrebuji ziskat sebevedomi, aby si dovolily na kurtu neco navíc.A ikdyz Jie nijak zvlast rad nemam, je proste moc dobra hracka na to, si myslet, ze to neni v jejich silach.27 let není zadny vek, natoz potom u asijských hracek, viz. Japonky nebo treba Tanasugarn...
Reagovat
ezpana
mas pravdu tie aziatky hravaju dlhsie ako belosky, ta Krum napr. v 40-tke ako vyborne hra, okej si ma presvedcil ze Zheng sa vrati uspesne do top 30.
Ale Petra to neviem neviem aby nevyhasla ako Vaidisova. Neviem ci si ju videl hrat od Wimbledonu? Ja som ju videl hrat niekolko krat a ma dost sklamala, napr. s Cirsteou v Kodani, bola jasne lepsia hracka pocas vecsiny zapasu, ale mala take fazy, ked strasne chybovala a chcela z kazdej lopticky zahrat winner, uz rovno z returnu - a ten zapas prehrala, napriek tomu ze Cirstea mala velmi malo winnerov ale hrala na istotu, kdez to Kvitova hrala velmi riskantne a netrpezlivo a Cirstei vela bodov len tak lahko darovala. A aj potom v dalsich zapasoch sa to opakovalo, prilis tlacila a moc jej to tam nepadalo, a miestami na mna posobila dojmom ze ju ten tenis ani nebavi. A tiez napr. s clijsters ked ju prvy krat brejkla za stavu 3-3 a potom prehrala 9 hier v rade - posobila na mna velmi odovzdanym dojmom, uz to len vyhadzovala aby zapas co najskor skoncil. Je to len moj nazor ale ja si myslim ze Petra pojde dole, samozrejme asi az po Wimbledone, kedze dovtedy skoro nic neobhajuje
Reagovat
skott
Vzdyt jeste Petra skoro nic nedokazala, tak jak by mohla vyhasnout?:-)) A Vaidisova to je uplna jina story...
Zapas s Cirsteou jsem nevidel, se priznam, ale co popisujes je jeji hra, riskantni udery, co nejkratsi vymeny, nevim presne, cemu se divis...Petra moc nezvladla tlak po Wimbledonu, kdy se od ni cekali najednou vysledky, mozna mohla volit i jinak turnaje tenkrat, kdo vi.Ja sam jsem od ni taky cekal vic:) S Kim to bylo trochu jinak, ne?Petra vedla 3-0 a podavala nez se rozehrala Clijsters pokud se pamatuju.Koukal jsem na to, ikdyz ne az do konce a nebyl to peknej zapas, to mas pravdu.Ale rikat ze pujde Kvitova dolu je mimo, +/- do 40.mista se bude drzet, tam je jeji minimalni stadndart v soucasnosti.
Reagovat
ezpana
mas pravdu s Kim viedla 3-0 a potom vlastne prehrala 12 hier v rade aj to o niecom svedci, vsak uvidime ako zachyti uvod sezony. Vsak ja netvrdim ze Petra je zla hracka, len ze by mala sa trochu ukludnit a nie hrat za kazdu cenu utocne - na vitazny uder. samozrejme vo Wimbledone hrala velmi utocne a mala velmi vysoky pocet winnerov a vsetko jej to tam padalo do kurtu a valcovala tym superky, nebola to nahoda ze by sa jej superky sami porazili, len ako vravim po Wimbledone uz jej to tam tak nepadalo a prilis rychlo ukoncovala vymeny, snazila sa dat winner co najskor, namiesto toho aby si trochu vypracovala lepsiu poziciu na vitazny uder. A ja osobne preferujem ofenzivne hracky, takze mne sa jej hra paci, len vravim ze mala by sa trochu ukludnit a hrat niekedy menej riskantne, nemusi z kazdej pozicie zahrat winner, takze hadam to pochopi, lebo to bol najvecsi dovod jej prehier po wimbledone; porazala sa vo vecsine zapasov sama velkym poctom nevynutenych chyb.
Uz aby sa zacala nova sezona, neviem sa dockat hlavne Australian Open
Reagovat
smazaný uživatel
"Jie Zheng nestihne začátek sezony, přijde o Australian Open"

rázem v článku

"Bylo to těžké rozhodnutí, ale věřím, že mě čeká ještě hodně Australian Open v dalších letech," řekla ke svému odhlášení Čeng Tie

Tedy ptám seo kterou hráčku jde, zda o Jie Zheng nebo Čeng Tie
Reagovat
BooOoo
možná tě to překvapí, ale je to jedna, a ta samá hráčka ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To vím taky ty vole :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist