Jihoamerickým antukám vládne Almagro, vyhrál i podvanácté

24. 2. 2011, 15:52
Aktuality 1
ATP ACAPULCO - Nicolas Almagro je k nezastavení. V Acapulku smetl Itala Volandriho a na jihoamerické antuce míří za již třetím titulem v řadě. Hladce postupuje i obhájce titulu David Ferrer.
Nicolas Almagro

Nicolas Almagro na turnajích Golden Swing získal už pět ze svých devíti titulů. Letos staroval v Costa do Sauipe a Buenos Aires a přemožitele tam nenašel. Neporazitelnost si drží i v Acapulku, kde smetl Haneska i Filippa Volandriho a vyhrál už 11 zápasů v řadě.

Španělský tenista v duelu druhého kola proměnil pět ze sedmi brejkbolů a Itala porazil za 71 minut dvakrát 6-2.

Ve čtvrtfinále se střetne se Santiagem Giraldem z Kolumbie, kterého po třísetové bitvě porazil loni ve vídeňské hale. Giraldo si letos zahrál finále v chilském Santiagu, kde Almagro ještě nestartoval. V Acapulku se postaral o vyřazená nasazené pětky Alberta Montaňese.

"S Giraldem to bude hodně těžké utkání. Je to čtvrtfinále a nikdo vám nedá nic zadarmo," nechce svého soupeře podcenit 13. tenista světa Almagro, který v Acapulku v letech 2008 a 2009 triumfoval.

Hladce soutěží prochází také loňský vítěz David Ferrer. Nejvýše nasazený hráč vyhrál stejným výsledkem jako Almagro nad domácím Santiagem Gonzálezem a v dalším zápase se utká s Juanem Monakem. S Argentincem má bilanci 2-3, na antuce dokonce o jedno vítězství méně.

Na jihoamerické antuce se ideálně nedaří Stanislasi Wawrinkovi. Vítěz turnaje v Čennaí a čtvrtfinalista Australian Open se minulý týden s velkými problémy prodral do semifinále v Buenos Aires, nyní v Acapulku má za sebou dvě třísetové bitvy s Andujarem a Italem Fabiem Fogninim.

O semifinále se utká s nebezpečným Alexanderem Dolgopolovem z Ukrajiny, který si stejně jako Švýcar zahrál čtvrtfinále v Melbourne. Navíc před třemi týdny v Costa do Saiupe byl poprvé ve finále. V Mexiku ještě neztratil set s Capdevillou a Carlosem Berlocqem.

Čtvrtou učtvrtfinálovou dvojici tvoří Brazilec Thomaz Bellucci a Lukasz Kubot z Polska.

Světové jedničky překvapivě končí
Bob a Mike Bryanovi první letošní zápas na antuce nezvládli. Světové jedničky v Acapulku prohráli s americko-slovenským duem Travis Parrot a Filip Polášek 1-6 6-7 a poprvé od loňského března nezvládli zápas prvního kola. Američané na turnaji v Mexiku startovali poprvé, neboť se chtěli připravit na nadcházející duel Davisova poháru, který tým Spojených států čeká přiští víkend na antuce v Chile.

- ATP 500 ACAPULCO (Mexiko, antuka, 1.100.000 dolarů) -
středeční výsledky (23. 02. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - S. González (Mex.) 6-2 6-2
Almagro (3-Šp.) - Volandri (It.) 6-2 6-2
Wawrinka (4-Švýc.) - Fognini (It.) 5-7 6-3 7-5
Giraldo (Kol.) - Montaňés (5-Šp.) 6-3 6-4
Dolgopolov (6-Ukr.) - Berlocq (Arg.) 6-1 6-4
Mónaco (7-Arg.) - Cuevas (Urug.) 6-3 6-4
Belluci (Braz.) - Navarro (Šp.) 1-6 6-4 6-3
Kubot (Pol.) - Schwank (Arg.) 6-7(8) 6-4 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Parrott/Polášek (USA/SR) - B.Bryan/M.Bryan (1-USA) 6-1 7-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Viac menej bolo ocakavane- pre mna skoro iste ze finale bude Ferrer- Almagro. Almagro ma super formu momentalne a Ferrer mal dobry start do sezony a obhajuje tu titul- plus je to uz slusny turnaj 500ka tak bolo jasne ze obaja pojdu naplno. I ked prajem Dolgopolovi, hraje dobre, ale myslim si ze finale Ferrer-Almagro urcite bude. Tam kto vyhra tazko povedat tam to vidim 50-50.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist