Jistý Berdych zůstává suverénní. Federer nezářil ani proti Bozoljačovi

23. 6. 2010, 20:46
Aktuality 27
WIMBLEDON MUŽI - Tomáš Berdych potvrzuje, že je černým koněm letošního Wimbledonu. Ve dvou zápasech zatím neztratil ani set a pomalu se začíná vyhlížet čtvrtfinále s Rogerem Federerem. Švýcar však zatím nic suverénního nepředvádí, dnes ztratil set i se Srbem Bozoljačem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych neztratil ani v druhém utkání ve Wimbledonu se. Dvanáctý nasazený porazil Němce Benjamina Beckera jistě 7-5 6-3 6-4 a pošesté v řadě postoupil na trávě v All England Clubu minimálně do 3. kola.

Utkání s Beckerem, který letos na trávě hrál dvakrát v semifinále a loni na ní dokonce získal jediný titul, zvládl Berdych za 110 minut. Český tenista vzal soupeři v každém setu jednou servis a jeho doménou byla jistota - udělal pouhých deset chyb a dal 48 vítězných úderů. 

Párkrát se Berdych blýskl i úspěšnými výpady k síti. Využil hned první mečbol a postup po svém zvyku oslavil zaťatou pěstí. Za svými zády měl i publikum. Z hlediště se často ozýval pokřik: "Tomáš Berdych!" a tenista cestou do šaten rozdal několik podpisů.

Příštím soupeřem Berdycha, semifinalisty Roland Garros, bude Denis Istomin. Uzbek, který v přípravě pozlobil Nadala, má za sebou dvě pětisetové bitvy s Wawrinkou a Rainerem Schütlerem.

Berdych podle odborníků konečně dozrál a je pasován na černého koně turnaje, neboť se předvedl ve skvělé formě na French Open a na trávě pravidelně postupuje daleko. Vysoce očekávaná je čtvrtfinálová bitva s Rogerem Federerem, šestinásobný wimbledonský šampion to ale letos zatím nemá vůbec jednoduché. 

Osmadvacetiletý Švýcar v pondělí zahájil pětisetovým maratonem s Kolumbijcem Fallou a dnes mohl být rád, že zápas se 152. hráčem světa Iljou Bozoljačem ukončil v tie-breaku čtvrté sady.

Srbský outsider na světovou dvojku vyrukoval s útočným tenisem (celkem nastřílel 31 es a 102 vítězných úderů), který mu ve druhém setu přinesl vyrovnání. Federer v utkání ani jednou nepřišel o servis, přesto ho v závěru čtvrtého setu dělily dva míčky od dalšího pětisetového duelu. 

Nicméně favorit koncovku utkání zvládl a díky 69 'winnerům' a pouhým šestnácti nevynuceným chybám postoupil do 3. kola.

Než by Berdych postoupil do čtvrtfinále, musel by ještě ve 4. kole zdolat neoblíbeného soupeře Nikolaje Davyděnka, kterého dokázal po osmi porážkách zdolat až loni právě ve Wimbledonu. Letos na něj ale nenarazí, ruský tenista totiž opět potvrdil, že turnaje na trávě patří mezi jeho nejméně oblíbené.

Davyděnko si v All England Clubu zahrál jen jednou ve 4. kole, letos vypadl dokonce už ve druhém. S Němcem Danielem Brandsem prohrál 6-1 6-7 6-7 1-6 a Berdychovi se tak ještě více otevřela cesta do čtvrtfinále. O to, pokud potvrdí roli favorita proti Istominovi, by hrál právě s Brandsem, nebo Haneskem.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
středeční výsledky mužů (23. 06. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (12-ČR) - Becker (Něm.) 7-5 6-3 6-4
Federer (1-Švýc.) - Bozoljac (Srb.) 6-3 6-7(4) 6-4 7-6(5)
Djokovič (3-Srb.) - Dent (USA) 7-6(5) 6-1 6-4
Roddick (5-USA) - Llodra (Fr.) 4-6 6-4 6-1 7-6(2)
Brands (Něm.) - Davyděnko (7-Rus.) 1-6 7-6(5) 7-6(8) 6-1
Hewitt (15-Austr.) - Koroljov (Kaz.) 6-4 6-4 3-0 skreč K.
Melzer (16-Rak.) - Troicki (Srb.) 6-7(5) 4-6 6-3 7-6(6) 6-3
Monfils (21-Fr.) - Beck (SR) 6-4 6-4 6-7(4) 6-4
F. López (22-Šp.) - Berankis (Lit.) 7-5 4-6 6-3 6-4
Montaňés (28-Šp.) - Evans (USA) 3-6 6-3 6-7(5) 6-1 6-4
Kohlschreiber (29-Něm.) - Gabašvili (Rus.) 7-6(6) 5-7 2-6 7-6(5) 9-7 
Hanescu (31-Rum.) - Ilhan (Tur.) 6-4 6-4 3-6 6-3
Mayer (Něm.) - Fish (USA) 6:7 (2:7), 6-3 6-4 6-4
Clément (Fr.) - Luczak (Austr.) 6-7(4) 6-3 6-3 6-4
Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) - Przysiezny (Pol.) 6-4 7-6(7) 6-3
Istomin (Uzb.) - Schüttler (Něm.) 6-3 7-6(5) 4-6 4-6 6-1

Dvouhra - 1. kolo:
De Bakker (Niz.) - Giraldo (Kol.) 6-7(4) 6-4 6-3 5-7 16-14 

Čtyřhra - 1. kolo:
Dlouhý/Paes (3-ČR/Indie) - De Voest/Zverev (JAR/Něm.) 7-6(4) 6-4 6-3  
Damm/Polášek (ČR/SR) - Erlich/Vemič (Izr./Srb.) 6-3 6-3 6-4
Lindstedt/Tecau (16-Švéd./Rum.) - Friedl/Škoch (ČR) 6-4 6-3 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ale tohle přece dělá hráče velkými, že vyhrávají, i když se jim nedaří. Viz Djoker v Bělehradě - hrál tam lautr ho... a vyhrál to. Jinák těma fantaziema o tom, jak Berdych "smete" Federera, mě celkem bavíte. :-)
Reagovat
nando
Jo jasně, je možný že to Berdych v hlavě nezvládne, ale pro mě je momentálně favoritem, hraje mnohem líp. Vždyť každý musí vidět, že takovýhle výhry Rogera rozhodně neposílí, neříkám kdyby to sám od sebe otočil a začal hrát skvěle, ale co jsem ho viděl s Fallou, to neotočil RF, to se Falla sám porazil.
Reagovat
vojta91
je docela smutny, ze ve Wimbledonu se prepisuji dejiny a tady neni o tom ani zadna expres zprava.. hlavne ze u elegana davaji s nadsazkou do zprav kazdy set..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostej souhlas
Reagovat
Frantz
Elegana uz maji vsichni krome RF fanatiku plny zuby...
Reagovat
a.magerova
Právě jste byli vyslyšeni :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Magerko, co vám dnes z tenisu předvedla Nova reklama sport?
Reagovat
Stan_Borowitz
jaký pí..viny dokáži někteří lidi řešit... Však on Federer s touhle hrou vypadne ve čtvrtfinále a budete mít klid, děti.
Reagovat
a.magerova
Já byla v práci a sem tam koukla na PC, Nova sport dávali Berdycha a to jsem taky viděla jen letmo.
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu se Isner dostava do daleko vic prilezitosti na returnu. Vazne udelal ohromnej pokrok v mezihre, spoustu tech vymen si vybojoval sam.
Reagovat
nando
Tomáš hrál skvěle, Becker se držel jen díky servisu, jinak neměl vůbec nic. Očekával jsem, že RF Bozoljace rozemele, ale ukázalo se, že zápas s Fallou mu víc ublížil než pomohl. Musí mu být prostě jasné, že s touhle hrou nemá šanci. Nechci Rogera odepisovat, ale pokud se velmi výrazně nezlepší, nemá proti Tomášovi šanci!
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi, taky koukáte na zápas Isner vs. Mahut?
Reagovat
smazaný uživatel
:D ... čekám, kdy Isner hodí šavli.
Reagovat
smazaný uživatel
To je neskutečný tohle :-D Jak tohle dopadne ....?!
Reagovat
smazaný uživatel
Toto snad nema obdobu a snad ani pravidla na nic takoveho nepomyslely,jsem zvedav jak dlouho to nechaji a i kdyby to skoncilo dnes-prece nemuze vitez hrat zase zitra dalsi zapas proti odpocatemu souperi?
Reagovat
smazaný uživatel
NO to jo, Isner na to vypadá. To Mahut vypadá eště dost svěže a ready. :D
Reagovat
nando
Isner asi umře !!! Možná by měli začít podávat spodem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To se takhle hraje jen na Wimbledonu nebo i na ostatních grandslamech?
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že jsou zavedeny tie-breaky. Mohli jsme být ve 3.setu :))
Reagovat
nando
Tak soupeř je De Bakker, který to dohrával taky dneska, v pátým setu 16:14.
Reagovat
nando
Dobře Nicolas, hezká rybička :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aco bude ted?Je zrejme nesmysl,ze by dohrali zitra a vitez nastoupil ten stejny den ke 2 zapasu!Takze bude hrat s tou druhou skupinou dalsi den?Ale oni muzou hrat zitra opet cely den!Jsem zvedav kam je nasadi na ktery kurt?Ti po nich opet budou cekat a cekat
Reagovat
smazaný uživatel
Jen na US Open je v pátém tie-break.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odpověď. Každopádně, dnešní večer byl neuvěřitelný zážitek, i když to bylo jen u televize. Myslím, že zítra už by to mělo jít rychle. :D
Reagovat
nando
Ted je hlavně podstatný, aby to zítra dohráli, a pak se uvidí. Teoreticky by šlo, že by hráli jakoby s tou druhou polovinou, neviděl bych problém. Každopádně jestli postoupí Isner, tak to má Thiemo zadarmo.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer definitivně ztrácí tu svou auru... ano, nezářil, ale všimněte si, že neztratil ani jednou během 4 setů servis a nehrál špatně (najděte si statistiky, ty mi zde vždycky trochu chybí), a stejně ho Bozoljac proháněl solidně. Soupeři přestávají proti Fedexovi chybovat.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, už z něho nemají takový respekt a nebojí se. Vědí, že se dá Roger porazit. Roger to bude mít čím dál těžší. Snad to ustojí! Fedex Go!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist