Jovanovská porazila Cohenovou a v Baku slaví první titul

28. 7. 2012, 12:41
Aktuality 5
WTA BAKU - Bojana Jovanovská a Julia Cohenová se v Baku dostaly poprvé v kariéře do finále turnaje WTA, vyhrát však mohla jen jedna. Premiérový triumf si ázerbájdžánské metropoli připsala dvacetiletá Srbka Jovanovská, která o tři roky starší Američanku porazila 2-0 na sety.
Bojana Jovanovská

Bojana Jovanovská si na okruhu WTA zahrála dosud jen jednou v semifinále, Julia Cohenová měla na kontě dokonce jen jednu výhru v hlavní soutěži. V Baku však obě svá maxima vylepšily postupem do finále a z titulu se nakonec radovala dvacetiletá Srbka.

Jovanovská sice hned v úvodu finálového střetnutí sebrala třiadvacetileté Cohenové servis, brejk ovšem nepotvrdila. I nadále ale dostávala třiadvacetiletou Američanku na podání pod tlak a už za stavu 5-2 měla čtyři setboly. Žádný neproměnila, nicméně v následném gamu set již při svém servisu ukončila.

Ve druhé sadě musela Jovanovská dvakrát bojovat o udržení svého podání přes několik shod, ale ani jednou nekapitulovala, naopak sama Cohenové sebrala podání hned třikrát, a ač na první pohled vyrovnaný zápas trval 1 hodinu a 36 minut, vyhrála 6-3 6-1.

97. hráčka světa Jovanovská za vítězství získá šek na 37.000 dolarů a 280 bodů do žebříčku WTA, v němž si polepší o zhruba 30 míst. Cohenová by se měla poprvé posunout do Top 100.

Česká tenistka Eva Birnerová nezískala titul ve čtyřhře, který pro ni mohl být letos už druhý. Společně s Italkou Albertou Briantiovou ve finále podlehly ukrajinsko-ruskému páru Irina Burjačoková a Valeria Solovjevová 3-6 2-6. Vítězky slaví premiérové triumfy na okruhu WTA.

- WTA INTERNATIONAL BAKU -
(Ázerbájdžán, tv.povrch, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (28. 07. 2012)

Dvouhra - finále:
Jovanovská (5-Srb.) - Cohenová (USA) 6-3 6-1

Čtyřhra - finále:
Burjačokovoá/Solovjevová (Ukr./Rus.) - Birnerová/Briantiová (ČR/It.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
gigin
tak gratulka !! Ať máš aspoň jeden příspěvek, no :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já taky napíšu, aby měla dva. :D Teď nesleduju prakticky nic jiného než olympiádu, ale Bojana je sympatická a moc jí to přeju. Srběnky jsou hezké. :)
Reagovat
gigin
Díky, monty !!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. :)
Reagovat
gigin
by koukala !! Už má 5 příspěvků :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist