Jsem připraven nastoupit tři dny po sobě, věří si Veselý před baráží

10. 9. 2017, 18:07
Aktuality 10
Jiří Veselý je připraven odehrát v daviscupové baráži v Nizozemsku všechny tři dny. Při absenci Tomáše Berdycha i Radka Štěpánka se jeho pozice v mužstvu změnila. Bude plnit roli týmové jedničky, kterou úspěšně zvládl v baráži v Indii, a společně s Lukášem Rosolem je nejzkušenějším členem sestavy.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

S Veselým se počítá pro obě dvouhry a mohl by také nastoupit ve čtyřhře po boku Romana Jebavého, se kterým se mu letos na turnajích daří. Na takovou zápasovou zátěž je připraven. "Samozřejmě bude záležet na tom, jak bude vypadat páteční zápas. Kdyby byl extrémně dlouhý, tak o tom můžeme přemýšlet a snažit se najít jinou variantu. Máme výhodu, že v sobotu může hrát prakticky kdokoliv, že všichni hrajeme slušně debla a i mezi sebou jsme se nějak na turnajích promíchali a hráli spolu," řekl před dnešním odletem Veselý.

Berdychova omluvenka a Štěpánkova rekonvalescence po operaci zad dostala české tenisty do nové situace. "Je to úplně nový tým, čerstvý tým. Známe se všichni v tomhle týmu strašně dlouho, takže si myslím, že ta atmosféra je jiná, než by byla s Tomášem a Radkem, mezi kterými bych byl já takový nováček. Jsem v jiné pozici i já osobně. My do toho jdeme určitě s odhodláním a budeme dělat všechno, co je v našich silách, abychom Světovou skupinu zachránili," řekl Veselý.

Na daviscupový týden se těší, ale k zápasům chce přistupovat stejně, jako když hraje sám za sebe turnajích. "Samozřejmě je to týmová akce, ale ten zápas si člověk musí stejně vyhrát, takže všechny přípravy a všechno kolem zůstává stejné jako před každým jiným zápasem," vysvětlil čtyřiadvacetiletý tenista.

S nizozemskou jedničkou Robinem Haasem se na okruhu ATP ještě neutkal, pouze s ním několikrát trénoval. "Vím, že je to hráč, který už je dlouhou dobu v první stovce, řekl bych, že možná v první padesátce. Takže je to samozřejmě kvalitní hráč, má spoustu zkušeností a letos má znovu sezonu velmi slušnou," řekl na jeho adresu. Hrát s ním může až v neděli.

Po nevydařených týdnech na amerických betonech, kde na všech turnajích včetně US Open prohrál hned první zápas, se Veselý rád vrátí na oblíbenou antuku. Věří, že mu Davis Cup dodá energii do zbytku sezony, kdy ho čekají turnaje v Asii.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
com
Vesely zas namachrovanej a za tyden bude soupat nohama
Reagovat
Chandler
Nikdys nebyl!
Reagovat
Pedronegro
strašná zpráva, zní to skoro jako výhružka TP :)
Reagovat
aligo
já na to připravený nejsem :D ale jestli nastoupíš, tak hlavně v klidu simtě....
Reagovat
a.magerova
Hlavně ať je dobře takticky připraven Leo... ;-)
Reagovat
Fandina
Jirko, nastup prosím a nebuď svázaný. Nepochybuji o tom, že umíš zahrát super, máš na to tělesné dispozice. Tak držím palce, aby všechny dny vyšly. Pojď!!!
Reagovat
Gulbis
tělesné dispozice? no nevim nevim, ale jednu nohu má o 3 čísla delší...
Reagovat
Fandina
Pokud to není třicet cm, tak je to dobré :-)).
Reagovat
FulnekUltras
ufff... ;)
Reagovat
Fandina
ale možná i deset by vadilo :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist