Južnyj je ze hry o Londýn, Verdaskova naděje žije

9. 11. 2010, 16:13
Aktuality 4
Tomáš Berdych je zase o něco blíž účasti na Turnaji mistrů. V Paříži dnes dohrál Michail Južnyj a českého hráče tak už ohrožují jen tři soupeři. Jedním z nich je Fernando Verdasco, který dnes dokázal otočit souboj s domácím Clementem a postoupil do osmifinále.
Fernando Verdasco

Michail Južnyj měl v Paříži před sebou už tak těžký úkol postoupit alespoň do finále, aby měl šanci kvalifikovat se na Turnaj mistrů. Ruský tenista dnes ale o tuto možnost přišel v utkání s Lotyšem Ernestsem Gulbisem. Rus, který ze zdravotních důvodů nehrál minulý týden ve Valencii, utkání s Gulbisem skrečoval kvůli potížím se zády za stavu 4-6 0-3. Gulbis tak postoupil po odstoupení soupeře podruhé v řadě, v úvodním kole s ním nedohrál zápas Argentinec Chela.

Poté, co Michail Južnyj nedohrál svůj duel, zbylo v boji o tři postupová místa už jen pět tenistů v čele s Tomášem Berdychem. Český tenista mohl získat jistotu postupu už před svým úvodním zápasem, pokud by Fernando Verdasco prohrál s domácím veteránem Arnaudem Clementem.

A Španěl, který má v Paříži o něco snazší úlohu než Južnyj, protože mu za příznivých podmínek může stačit postup do semifinále, nebyl od rychlého vyřazení vůbec daleko.

Verdasco v začátku utkání znovu potvrzoval, že se mu v závěru sezony nedaří. Od US Open si připsal jediné vítězství nad Američanem Russellem, z dalších zápasů odešel s bilancí 0-8 na sety, a matný výkon dlouho podával i dnes proti Clementovi. Devátý hráč světa v důležitých momentech kupil chybu za chybou, což ho stálo podání a následně i první set, protože při svém servisu mu Francouz nedal příliš šancí.

Nejdramatičtější částí zápasu byl úvod druhého setu. Verdasco nejprve esem z druhého podání odvrátil brejkbol a poté konečně Clementovi sebral servis. Když už se zdálo, že začne nepříznivý vývoj obracet, přišel další brejk francouzského hráče a po něm další, který znamenal Clementovo vedení 3-2. Domácímu tenistovi se ale nepovedlo brejk při vlastním podání potvrdit a od té chvíle už kurt ovládl Verdasco. Španěl zpřesnil hru, nad znervóznělým Clementem vyhrál dalších deset her v řadě a po necelých dvou hodinách zvítězil 3-6 6-3 6-0.

Verdaske nyní čeká domácí Gael Monfils, který dnes úspěšně vykročil za obhájením loňského finále. Čtyřiadvacetiletý Francouz porazil 7-6 6-4 Němce Benjamina Beckera a vyhrál sedmé z posledních osmi utkání.

Tomáš Berdych už svůj úvodní zápas také zvládl, když deklasoval Serru. S Berdychem a Verdaskem usilují o zbylá tři volná místa další Španěl David Ferrer, Andy Roddick a Rakušan Jürgen Melzer.

 

Výsledky - turnaj mužů série Masters v Paříži (tvrdý povrch, dotace 2,750.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Bellucci (Braz.) - Kohlschreiber (Něm.) 7-6(5) 5-7 6-3
Simon (Fr.) - Golubjov (Kaz.) 3-6 6-4 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (5-ČR) - Serra (Fr.) 6-3 6-1
Štěpánek (ČR)
- Almagro (14-Šp.) 7-6(3) 6-4
Verdasco (6-Šp.) - Clément (Fr.) 3-6 6-3 6-0
Gulbis (Lot.) - Južnyj (9-Rus.) 6-4 3-0 skreč J.
Monfils (12-Fr.) - Becker (Něm.) 7-6(4) 6-4 
Monaco (Arg.) - Querrey (USA) 7-6(7) 6-2
Nalbandian (Arg.) - Granollers (Šp.) 6-3 6-1
Stachovskij - Marčenko (oba Ukr.) 6-2 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý/Paes (3-ČR/Indie) - Isner/Querrey (USA) 6-7(3) 7-5 10-6

 

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
A já jsem si myslel, že v ruské armádě trénují nejlepší hráče!!!!

No nic; Južnému sice před zápasem ve vojenské akademii ostříhali vlasy úplně nakrátko, avšak zapomněli ho seřezat gumovou hadicí a také zapomněl sežrat hrách s fazolemi, a tudíž prohrál. I přes to se mu tato sezona podařila.

Tady aspoň vidíte, že jestliže chce český tenis vést juniory k něčemu, měl by se inspirovat Ruskem. Vemte si za příklad Kolena( Davyděnka), jenž dodnes během tréninku dostává za každý míček v síti či autu nářez gumovou hadicí přes zadek.
Reagovat
a.magerova
Tak Fernanda jsem za nepříznivého stavu 3:6 a 2:3 při podání soupeře už odepsala a šla "makat" mimo dosah TV a teď s úžasem zjišťuji, že to frajer otočil, takže velká gratulace !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Frajer neni, i kdyz chapu ze zeny posuzuji i jina meritka nez formu. Naprosto labilni hrac, Arnaudovi jsem to pral moc.
Reagovat
misoSK
tak,tak Arnaud si zasluzil vyhrat, zial podla mojho nazoru sa od polovice druheho setu na nom zacala prejavovat unava zo vcerajsieho zapasu s Lopezom, hold Arnaud uz ma svoje roky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist