Južnyj postoupil navzdory kanáru, Kližan si s Rusem zahraje o první finále

21. 9. 2012, 21:07
Aktuality 2
ATP PETROHRAD - Nejvýše nasazený Michajl Južnyj měl na domácím turnaji po krizi v polovině čtvrtfinálového utkání namále. Španěla Garcíu-Lópeze však nakonec na pátý pokus udolal a Slovák Martin Kližan si tak s ruským soupeřem zahraje o první finále na okruhu ATP.
Michajl Južnyj

Michajl Južnyj před domácím turnajem v Petrohradu, kde před osmi lety získal jeden ze svých devíti titulů, prohrál šest z posledních sedmi zápasů. V rusku však pookřál o poprvé od Wimbledonu postoupil do čtvrtfinále.

V něm se dnes utkal se Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem, se kterým prohrál všechny čtyři vzájemné zápasy. Pátý souboj sice třicetiletý Rus rozehrál ziskem úvodní sady, ve druhém setu ale neuhrál ani game a na začátku rozhodujícího dějství byl brejk pozadu. Z nevydařené pasáže utkání se však včas vzpamatoval, zvítězil 6-4 0-6 6-3 a připsal si první výhru nad o rok mladším soupeřem.

Južnyj si tak v Petrohradu zahraju už o čtvrté finále, kromě triumfu v roce 2004 byl ve finále také v letech 2002 a 2010.

Moskevský rodák, který už letos vyhrál halový turnaj v Záhřebu, se v semifinále utká s Martinem Kližanem. Třiadvacetiletý Slovák v Petrohradu neztratil set ani ve svém třetím utkání, když dnes porazil hladce 6-3 6-2 Litevce Ricardase Berankise, s nímž ani jednou nepřišel o servis.

Kližan si poprvé v semifinále zahrál letos na antuce v Kitzbühelu, v sobotu proti Južnému svede souboj o premiérové finále. Svou formu prodal také na nedávném US Open, kde vyřadil světovou šestku Tsongu a dostal se až do osmifinále.

- ATP 250 PETROHRAD -
(Rusko, tv. povrch / hala, 410.850 dolarů)
páteční výsledky (21. 09. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Južnyj (1-Rus.) - García-López (7-Šp.) 6-4 0-6 6-3
Kližan (3-SR) - Berankis (Lit.) 6-3 6-2
Fognini (4-It.) - Bautista-Agut (Šp.) 6-4 7-6(1)
Gimeno-Traver (Šp.) - Cipolla (It.) 6-2 7-5

Semifinálové dvojice: Južnyj - Kližan, Fognini - Gimeno.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufam ve finale Fognini-Kližan oba jsou mi sympatičtí
Reagovat
Nola
pripájam sa, víťazstvo veľmi prajem Martinovi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist