Južnyj v Gstaadu neobhájí titul, prohrál s Haasem

25. 7. 2014, 18:49
Aktuality 0
Ruský tenista Michajl Južnyj neobhájí v Gstaadu titul z minulého roku. Nejvýše nasazený hráč dnes v repríze loňského finále odvrátil šest mečbolů, přesto po téměř dvou hodinách prohrál s Nizozemcem Haasem 6-3 1-6 a 4-6.
Michajl Južnyj

Když se Michajl Južnyj a Robin Haase utkali před rokem v Gstaadu v přímém souboji o titul, skončil jejich vzájemný duel popáté v řadě výhrou ruského tenisty. Letos v Bukurešti ho Nizozemec konečně dokázal zdolat a další porážku mu připravil dnes, téměř přesně rok po ztraceném finále.

Južnyj přitom odstartoval zápas lépe: Haasemu rychle sebral servis, a i když si jeho soupeř vzal podání zpět, ruský tenista se znovu dostal do vedení a za stavu 5-3 ho potvrdil. Od druhé sady už se ale začal prosazovat sedmý hráč v turnajovém pavouku, který díky dvěma brejkům vybojoval rozhodující set. V něm ještě dvakrát prolomil Južnému podání a za stavu 5-2 byl blízko postupu do semifinále; ruský tenista se nevzdal, snížil na 4-5 a v dramatické desáté hře dokázal odvrátit šest mečbolů. Haase navíc musel odvracet dva brejkboly, svou sedmou šanci už však využil a zvítězil 3-6 6-1 a 6-4.

"Do stavu 5-2 ve třetím setu jsem se cítil dobře," řekl po utkání jeho vítěz. "Dvě prasátka a jedna jeho neuvěřitelná bekhendová smeč to ale změnily. Když vedete 5-4 a 40-0, říkáte si, že už je hotovo. Zahrál jsem dvojchybu a vypadl jsem z rytmu. Věděl jsem, že na něj mám. V porovnání s loňským zápasem byl tenhle velmi dobrý," dodal.

O finále si Haase zahraje s Juanem Mónakem, který se ve světovém žebříčku poprvé po osmi letech ocitl mimo elitní světovou stovku, do níž se po tomto týdnu vrátí. Argentinec si zahraje na okruhu ATP po roce o finále díky dnešnímu vítězství 7-6 6-1 nad zdejším dvojnásobným vítězem Thomazem Belluccim.

Výsledky - Gstaadu (antuka, dotace 485.760 eur):
Dvouhra - osmifinále:
Verdasco (4-Šp.) - Struff (Něm.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:3)
Čtvrtfinále:
Haase (7-Niz.) - Južnyj (1-Rus.) 3:6, 6:1, 6:4
Andújar (Šp.) - Granollers (2-Šp.) 7:5, 6:3
Mónaco (Arg.) - Bellucci (Braz.) 7:6 (7:1), 6:1

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist