Kanepiová je po více než sedmi letech ve finále. V něm vyzve Mertensovou

6. 2. 2021, 07:28
Aktuality 8
WTA MELBOURNE 1 - Kaia Kanepiová na generálce Melbourne 1 pokračuje ve výborných výkonech a po více než sedmi letech si zahraje finále na turnajích WTA. Pětatřicetiletá Estonka v semifinále zdolala Jekatěrinu Alexandrovovou a natáhla svou vítěznou sérii na 14 zápasů. Její poslední soupeřkou před startem Australian Open bude Elise Mertensová, proti níž zabojuje o svůj pátý kariérní titul.
Kaia Kanepiová (© AFP)

Kaia Kanepiová v posledních letech bojuje se zdravotními problémy, a dokonce opustila elitní stovku žebříčku. Do ní se vrátila na konci loňského roku, kdy ovládla tři podniky série ITF W25.

Momentální neporazitelnost čítající už 14 zápasů úspěšně protahuje na generálce v Melbourne, kde vstupuje do letošní sezony. Bývalá světová patnáctka vyřadila Astru Sharmaovou, 15 utkání neporaženou Arynu Sabalenkovou, Darju Kasatkinovou a do dnešního semifinále, v němž přemohla 6-3 7-6(6) Jekatěrinu Alexandrovovou, prošla bez boje po odhlášení Karolíny Muchové.

Kanepiová v utkání s Alexandrovovou poprvé ztratila podání až za stavu 6-3 4-3. O čtyři gamy později měla možnost estonsko-ruský souboj dopodávat, jenže neuspěla a v tie-breaku se ještě pořádně zapotila, přestože vedla už 5-1. K setbolu však soupeřku nepustila a proměnila svůj druhý mečbol.

Pětatřicetiletá Estonka si tak po více než sedmi letech zahraje finále na turnajích WTA. Její poslední soupeřkou před startem Australian Open bude Elise Mertensová, proti níž zabojuje o svůj pátý kariérní titul.

Belgičanka měla po odhlášení Naomi Ósakaové v semifinále volno a ve finále je po loňské koronavirové pauze již potřetí. Zítra bude usilovat o svůj pátý triumf, první od předloňského února, kdy na turnaji stejné kategorie v Dauhá přebírala svou nejcennější trofej.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Jedeem! Dotáhni to, prosímsmile!
Reagovat
dadaft
Škoda všech těch zranění u téhle borky.
Vždy byla schopná čelit i nejlepším a nikdo si proti ní nemohl být jistý, ani takové esa jako Serena a Maria v plné síle...
Reagovat
EllNino
Maria a Serena s ni ztrazily dohromady 2 sety a vedou 10:0 :))) ale jinak souhlas
Reagovat
dadaft
Dobrá, dobrá, s těmi úplně nejlepšími v závěrečných kolech prohrávala (i s Clijsters, Li Na nebo Kvitovou), ale ten o stupínek nižší level jako Jankovič, Wozniacki, Pennetta apod se musel bát
Reagovat
EllNino
jojo, to určitě jo :)
Reagovat
sojka1
pamatuji jeji nervy s Anickou Chakvetadze, Yaninou, vlastne i Safinou a Kiri... od te pamatne bitvy s Petrou ve Wim10 ji uz fandim nepokryte... :-)
Reagovat
EllNino
To byla Petra proste neuveritelna :)
Reagovat
sojka1
i prvni set se Sercou byl velke prekvapeni maleho medvidka... :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist