Kanepiová kvůli zdraví přemýšlela o konci. Teď je ve čtvrtfinále US Open

5. 9. 2017, 11:32
Aktuality 11
Mezi čtvrtfinalistkami US Open vyčnívá Estonka Kaia Kanepiová. Bývalá světová patnáctka v posledních letech řešila zdravotní problémy, zvažovala, zda má cenu pokračovat, ale v milovaném New Yorku se probila do elitní osmičky. Jako první hráčka z kvalifikace po 36 letech.
Profily hráčů
Kaia Kanepiová

Poslední dva roky přitom nemohla sportovat kvůli vleklým potížím s patami obou nohou a virovému onemocnění. Včetně minulé sezony odehrála v hlavní soutěži na turnajích WTA jediný zápas, jenže poslední dva týdny jsou pro ni pohádkové.

I s kvalifikací má už sedm vítězství. Naposledy přehrála 6-4 6-4 Rusku Darju Kasatkinovou, a pokud zdolá i domácí nasazenou patnáctku Madison Keysovou, bude poprvé na grandslamu v semifinále. A v něm si může zahrát proti světové jedničce Karolíně Plíškové, pokud ta ve středu zdolá Coco Vandewegheovou.

"Tak tohle jsem vážně nečekala," řekla dojatá Kanepiová, aktuálně registrovaná až na 418. místě žebříčku. "Ve skrytu duše jsem doufala, že projdu kvalifikací. Je úžasné, kde jsem teď ve srovnání s několika měsíci zpátky," řekla estonská tenistka. Před rokem totiž přemítala, co dál, její život byly hlavně knížky a procházky se psem.

"V prosinci jsem začala pracovat na fitness s diskařem (olympijským vítězem a mistrem světa Gerdem Kanterem) a nohy se za pár měsíců hodně zlepšily. Bolest už jsem necítila. Tak jsem začala myslet na návrat. Chyběl mi adrenalin z turnajů, chyběla mi vítězství i pocit, když hrajete dobře," přiznala na svém prvním grandslamu po dvou letech.

Energii k tomu, aby to zkusila, jí definitivně dodal New York. Po dovolené na Havaji se v něm na dva dny zastavila. "Jen jsem chtěla nasát atmosféru města, protože jsem loni US Open nemohla hrát. Mám to tady strašně ráda. Jsem vděčná, že tady můžu hrát a myslím, že zdejší kurty vyhovují mé hře," dodala. Grandslamové čtvrtfinále si užije pošesté, ale poprvé od Wimbledonu 2013.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
GaelM
Už aby začali měřit sportovkyním testosteron... Atletika je sice zamořená víc, ale tohle mi taky přijde na hraně :D
Reagovat
EllNino
prosímtě ...
Reagovat
hluuusa
To je az roztomile osklive prasatko ta Kaisa... :-)
Reagovat
babolat.cz
hrozná obluda...
Reagovat
fialka
súhlas, mne nesedí
Reagovat
Pavol
Daj foto nech porovnáme.
Reagovat
EllNino
Umí hrát výbornej tenis, nátlakovej a přesnej, na US Open už předtím měla úspěch, na GS obecně se jí velmi dařilo, byla několikrát jeden míček od výhry v zápase s Petrou ve čtvrtfinále Wimbledonu 2010, kdy vedla ve 3. setu už 4:0, ve 2. setu měla předtím 3 nebo kolik měčbolů :) Má dodbré skaly top hráček ... ale taky častá zranění, která jí nedovolila na víc než 15. místo v žebříčku ...

Jedním turnajem se dostává opět na dosah stovky a hraní velkých turnajů, sice už jí je 32 let, ale myslím, že pár let , pokud bude chuť a zdraví, hrát bude :)
Reagovat
EllNino
jinak, zimní příprava s diskařem prospěla, má pracky jako chlapi :)
Reagovat
Torn
Já se přiznám, že na mě trochu i chlapsky působí, možná to přehnala s tím tréninkem. :D Každopádně super návrat, vedle Sloane je druhá. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Magda je ale zatím před nimi :-)
Reagovat
Pavol
Nech ti slúži zdravie a drž sa. Hráš to dobre škoda končiť.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist