Kar. Plíšková v Bad Gasteinu porazila Barthelovou. Siniaková a Smitková prošly kvalifikací

7. 7. 2014, 11:26
Aktuality 78
WTA BAD GASTEIN - Karolína Plíšková pojedenácté v sezoně prošla do 2. kola turnaje WTA. Česká tenistka dnes zvládla přechod z trávy na antuku, když v rakouském Bad Gasteinu porazila Němku Monu Barthelovou. Kvalifikací prošly talentované Tereza Smitková a Kateřina Siniaková, která bude usilovat o svou premiérovou výhru v hlavní soutěži.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková si v letošní sezoně zahrála už dvakrát ve finále (v únoru na tvrdém povrchu v Pattayi a v květnu na antuce Norimberku), ale také se může pochlubit úspěšnými vstupy do turnajů. Dnes v rakouském Bad Gasteinu odstartovala svůj 15. turnaj na okruhu WTA v sezoně a už pojedenácté postoupila do 2. kola.

Dvaadvacetiletá rodačka z Loun se po návratu z Wimbledonu a krátkém odpočinku objevila poprvé na antuce v rakouském Bad Gasteinu. V prvním kole osmá nasazená Češka čelila Moně Barthelové, s níž před třemi lety v Bronxu uhrála jen dva gamy, dnes ji však porážku z jediného vzájemného střetnutí oplatila.

V šesté hře sice Plíšková přišla jako první o podání, od stavu 2-4 však získala čtyři hry v řadě, servis už neztratila a po 79 minutách v zahajovacím utkání celého turnaje zvítězila dvakrát 6-4.

O postup do čtvrtfinále bude bývalá juniorská vítězka Australian Open hrát buď s Chorvatkou Aljou Tomljanovičovou, nebo s domácí Anou Bogdanovou.

Siniaková a Smitková zvládly kvalifikaci
Dvoukolovou kvalifikací v Rakousku prošly hned dvě rodačky z Hradce Králové. Osmnáctiletá Kateřina Siniaková nejprve v neděli udolala ve třech setech Ukrajinku Katarynu Bondarenkovou, dnes v závěrečném kole porazila 6-4 7-6 Slovinku Nastju Kolarovou a potřetí se kvalifikovala do hlavní soutěže podniku WTA.

Loni v Miami i letos na Australian Open skončila Siniaková v prvním kole. V Bad Gasteinu se o svou první výhru utká s nasazenou dvojkou Italkou Sarou Erraniovou, která včera triumfovala ve wimbledonské čtyřhře. Erraniová je bývalou hráčkou Top 10 a finalistkou Roland Garros.

Bez ztráty setu se kvalifikovala také Tereza Smitková, jež včera porazila hladce ve dvou sadách Řekyni Eleni Daniilidouovou a dnes smetla 6-2 6-0 Kanaďanku Gabrielu Dabrowskou. V hlavní soutěži narazí na domácí nasazenou šestku a obhájkyni titulu Yvonnu Meusburgerovou.

Devatenáctiletá Smitková se na antuku do Rakouska přesunula pár dní poté, co na trávě ve Wimbledonu překvapila postupem z kvalifikace a při své grandslamové premiéře se dostala až do 4. kola.

V hlavní soutěži se z českých tenistek představí také Kristýna Plíšková, kterou čeká kvalifikantka Shelby Rogersová ze Spojených států, a loňská finalistka Andrea Hlaváčková, jež vyzve nasazenou sedmičku Camilu Giorgiovou z Itálie.

Jednička Pennettaová se odhlásila
Nejvýše nasazenou hráčkou měla být Flavia Pennettaová, dvaatřicetiletá Italka se ale těsně před svým dnešním úvodním duelem proti Američance Grace Minové odhlásila. Pořadatelům se omluvila kvůli zranění kotníku.

"Po Wimbledonu jsem si dala pár dnů klidu, v Barceloně jsem pak jen lehce trénovala. Ale když jsem tady nohu začala zase naplno zatěžovat, bolesti se dost zhoršily," prohlásila 12. hráčka světa Pennettaová, která byla ve stejné čtvrtině pavouka jako Karolína Plíšková. Té teď v cestě do semifinále nestojí žádná nasazená soupeřka.

- WTA INTERNATIONAL BAD GASTEIN -
(Rakousko, antuka, 250.000 dolarů)
pondělní výsledky (07. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kar. Plíšková (8-ČR) - Barthelová (Něm.) 6-4 6-4
Moserová (Rak.) - Neuwirthová (Rak.) 6-2 6-4
Vögeleová (Švýc.) - Görgesová (Něm.) 7-6(0) 6-2
• Kvalifikace - 2. kolo •
Siniaková (2-ČR) - Kolarová (12-Slovi.) 6-4 7-6(3)
Smitková (ČR) - Dabrowská (Kan.) 6-2 6-0
Bogdanová (Rum.) - Martincová (ČR) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

78
Přidat komentář
kohlik
Co to provádí ten Veselej ? hrůza
Reagovat
r176
bože to je zase hrůza se na to koukat!Můžete někdo brnknout Hlaváčkové aby věděla že hraje zápas že to není trénink na Maledivách :-)))))))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
tak Kristína to nedala :/
Reagovat
EllNino
no na antuce se od ní asi moc čekat nedá, bohužel ...tak snad betony :)
Reagovat
horska.kraslice
Terko, držím palečky v zápase s Yvonne. Bude to těžké, ale jdi do toho!
Reagovat
dadaft
na případný zápas Flavia - Johanna jsem se dost těšil.
škoda. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo teda nastoupí místo Flavie?
No teda Kači, ty jsi to schytala-Sara. Já přeji Saře, aby vyhrála, protože potřebuje nakopnout.
Reagovat
VlS
by si měla dát pár tejdnů bez tenisu, je absolutně mimo.
Reagovat
EllNino
achjo, to je děs, na antuce až na to finále v Riu je to teda katastrofa :// ...ještě že jí to šlo aspoň na tý trávě ..
Reagovat
smazaný uživatel
Klára je marná vždyť vůbec nehrála
Reagovat
smazaný uživatel
Klárka nezadržitelně směřuje k vyřazení.
Reagovat
VlS
No a je to s kanárem. Tak hroznej tenis jsem už dlouho neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady jsou nějaké fotky z Versmoldu a Bad Gasteinu...
http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=454226&page=31

Nejvíc se mi líbí tahle, jak jí to pěkně vlaje... :)
https://farm4.staticflickr.com/3914/14586199691_48d1d7cd06_b.jpg

A taky má Kačenka hezky udělané nehty... :D
http://bulk-share.slickpic.com/album/share/g4TYAzYYNyANyM/8465251.0/900/p/Rix643_Sini_r32_007m.jpg
Reagovat
EllNino
Nooo ...k zápasu Min-García asi nejspíš nedojde, protože ta hrála dneska finále kvaldy, teď hraje debla a další zápasuž by byl asi trochu nespravedlivej v porovnání s odpočatou Min ...
Reagovat
Elrondin
No to by bylo moc ;o) Jinak díky odstoupení Flavie má Kája Plíšková velkou šanci na semifinále.
Reagovat
Elrondin
A koukám, že už to bylo psáno o pár minut dříve dole ;o)
Reagovat
dadaft
ještě bych nejásal, ve čtvrtfinále asi potká Johannu Larsson a to je na antuce velmi tvrdý ořech.
Reagovat
Elrondin
Tak Terka má Yvonne Meusburger a Katka má Sáru ;o(
Reagovat
EllNino
nooo :/ ..tak Katka nemá nárok a Terka by mohla možná ...:)
Reagovat
EllNino
jinak Kristýna má Shelby Rogers :)
Reagovat
Elrondin
Tak Yvonne obhajuje titul a hraje doma, což bude taky hodně těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je hnus dostat v 1. kole Sáru.. :-/ Tak aspoň máme jistotu, že to bude k vidění..
Reagovat
smazaný uživatel
To je v pr*eli, nejtěžší možná soupeřka... No, aspoň si Katka poprvé v životě zahraje proti hráčce Top 15 a bude to pro ní určitě zkušenost. Zároveň Katka nebude mít co ztratit a žádný zápas není předem ztracený... :)
Reagovat
Elrondin
No určitě nečekám souboj servisů ;o)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mě napadlo, že proti Saře by mohla Katka aspoň brejkovat... :D
Reagovat
smazaný uživatel
na Klárku mi moc nefunguje. Víte někdo zda budou turnaje tohoto týdne na některém z obvyklých TV programů?
Reagovat
tommr
na SlovakSportu hlásili, že budou od 7:7 vysílat WTA Bad Gastein a ATP Stuttgart, ale dneska dávali jen opakovačky ze starejch turnajů. Je možný, že začnou vysílat až od zítřka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, tak uvidíme zítra.
Reagovat
Fredy
Gratuluju k postupu !Terko pojd !!!
Reagovat
Karl
Pro bolest kotníku. Snad se brzy uzdraví. Třeba se jako LL dostane do hry Tereza Martincová, ale taky to znamená, že na její místo se může dostat taky Katka nebo Terka a Grace Minová by byl celkem příznivý los.
Reagovat
EllNino
příznivý jo ...ale taky by to znamenalo, že by hrály 2. zápas v 1 dni, protože zápas Pennetta - Min byl naplánován na dnešek ...takže se možná Katka nebo Terka budou muset dneska ještě jednou předvíst :D ...bohužel Tereza Martincová nemá dost vysoký žebříček na LL ...jsou tam holky, které prohrály v kvaldě a jsou výš než ona ...
Reagovat
Elrondin
No na oficiálním webu je k Minový jako soupeřka napsána "lucky looser", tak nevím, jestli tam může místo Flavie být Terka nebo Katka...
Reagovat
EllNino
muže, neboť se kvalifikantky do halvní soutěže ještě nedosadily, muže se tam dostat kterákoli ...
Reagovat
Elrondin
No už je to nalosovaný, ale měli tam opravdu napsanou lucky looser, což nakonec byla Garcia Vidagany a ta skutečně hraje s Grace Min...
Reagovat
EllNino
jojo ...navíc dobrá zpráva pro Karolínu, který ze čtvrtinky odstoupila nasazená 1 a má tak šanci minimálně na semi :)
Reagovat
Karl
Na WTA jsem četl v pavouku (ne v PDF) kvalifikantka.
Reagovat
tommr
Martincová nemá na LL nárok. Všechny ostatní vyřazený finalistky kvalifikace mají lepší postavení než ona. Jako LL si s největší pravděpodobností zahraje Beatriz Garcia Vidagany ...
Reagovat
tommr
za chvilku začne svůj zápas prvního kola na turnaji v Bukurešti. Los si s ní zahrál a jako soupeřku jí přihrál její partnerku z debla Niculescovou ... :)
Reagovat
EllNino
Klárce to moc sluší ...počítám, že to samý bude mít Lucka Šafářová a Petra ten samej spodek, akorát triko s límečkem :) ...
Reagovat
pepin
Tak si představ, včera se u mě zastavil kamarád, tenisový trenér a díky určitým shodám se dostal na letošní Wimblas. Tak dva neuvěřitelný postřehy. Hra Petry, to prý ještě u ní neviděl, finále z říše snů, a druhý, předvedené a předváděné řvaní marfuši. Povídal, vydržel jsem tam 4 gemy a šel jsem pryč. Tak jsme měli asi opravdu kliku, že vypadla a ve finále nebyla.
Reagovat
tommr
ve finále hrála Petra opravdu famózně. Uvidíme jestli na to dokáže navázat i na dalších turnajích nebo jestli to byl jen jeden výjímečnej zápas ... :)
Co se týče Sharapky tak nemůže bejt pochyb, že její vypadnutí Petře hodně pomohlo. A nejde jen o ten řev, kterej s největší pravděpodobností vadí víc nám divákům než Petře. S výkonem jakej předvedla ve finále by jí Petra nejspíš taky dala, ale asi by to nebylo tak jednoznačný jako s Bouchardovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jde dál. Pěkně se na W rozjela.
Reagovat
tommr
jsem rád, že Tereza tu kvaldu tak lehce zvládla. Měl jsem trochu obavy, aby jí ten úspěch ve Wimbledonu nesvazoval ruce ... :)
Reagovat
EllNino
krása :D ...tak u Terky bych si přál souboj s Tomljanovic, Katce bych přál Larsson :D
Reagovat
Elrondin
Paráda, Terka jede, je vidět, že jí jízda ve Wimbledonu dodala sebevědomí, protože s touto hráčkou (Dabrowski) prohrála loni 6:3, 6:0
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v první řadě jsem rád, že to bylo na streamu. :) Zvuk mi sice šel až od 2. setu, ale to mi nějak moc nevadilo... Už tady o Katce bylo něco napsáno, takže se přidám. Kdybych měl krátce shrnout výkon Katky, tak jejími největšími přednostmi byla efektivita na returnu, pohyb a bojovnost. Největší slabinami byla naopak efektivita na servisu a v některých momentech měla Katka problém zakončit výměnu, kterou měla aktivně rozehranou...

Vzhledem k tomu, že jsem Katku viděl už víckrát (z toho dvakrát naživo :)), tak ty výše zmíněné přednosti a slabiny jsou u ní dlouhodobé. Katka má určitě pořád na čem pracovat, což ale platí prakticky o každé hráčce v jejím věku... Už jsem četl pár rozhovorů s Katkou, že by chtěla zlepšit servis. Určitě to je potřeba, protože proti některým lepším hráčkám si těžko bude uhrávat většinu gemů na returnu. Já věřím, že se na tom dá zapracovat. Katka nakonec i má nějaké zápasy (nebo aspoň části zápasů), kdy jí ten servis chodí dobře. Takže když to takhle jde občas, tak by to určitě mohlo jít častěji. Co si budeme povídat, kvalitní servis je v dnešním tenise velký předpoklad úspěchu... No a pokud jde o ten občasný problém se zakončováním výměn, tak ho Katka měla hlavně ze začátku zápasu. Všiml jsem si toho už letos na Spartě proti Krunic, ale to byl zase trochu jiný případ... V dnešním zápase se do toho Katka včas dostala a potom ukázala, že umí dávat pecky, jak už tady bylo řečeno. :) V tom si myslím, že jí nedělá problém forehand ani bekhend... Skvělý pohyb ukázala Katka hlavně při dobíhání dropshotů, když z toho ve většině případů ještě dokázala získat fiftýn.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ten zápas byl taky hodně emotivní a bylo k vidění několik zahozených raket. Řekl bych, že Kolar byla naštvaná častěji. Katka začala hodně nadávat až po těch třech neproměněných mečbolech za stavu 6:5 ve 2. setu. :D Já vím, že ke Katce to prostě někdy patří (ačkoliv to sama chce omezit) a tohle byl zrovna takový moment, kdy jsem to naštvání celkem chápal... V tom zápase taky asi sehrálo roli, že Kolar měla problémy se zády. Už v průběhu zápasu se za ně chytala a po devátém gemu 2. setu si vzala MTO. Během té přestávky přišel za Katkou na kurt její táta (pokud jsem dobře viděl) a mluvil docela dlouho. Jenom škoda, že z toho nebylo nic slyšet...

Ať je to, jak chce: Mám velkou radost, že Katka postoupila a možná je to pro ní tak trochu zadostiučinění za ten loňský rok, kdy jí pořadatelé z byrokratických důvodů na tomto turnaji nenechali hrát. :D Je to její třetí postup do hlavní soutěže na okruhu WTA, tak snad si to Katka užije. :) Co se týče soupeřky pro 1. kolo hlavní soutěže, tak já bych bral Kristýnu Plíškovou a když ne, tak Meusburger (tam by měla Katka relativně dobrý los i v případném 2. kole - možná zase Duque-Marino, kterou porazila minulý týden ve Versmoldu :)). Ajlu ani Johannu moc nechci, Saru nebo Carlu už vůbec ne. :D
Reagovat
tommr
za ten lonskej rok by to chtělo pořádnou pomstu - nejlíp vyhrát celej turnaj a cestou do finále porazit pár domácích nadějí ... :)
Reagovat
tommr
sice postoupila z kvaldy do hlavní soutěže, ale po herní stránce mě teda vůbec nepřesvědčila. S průměrnou Kolarovou, která měla navíc nějaký zdravotní trable se nadřela víc než je zdrávo. Hlavně její servis je strašná bída. Pokud ho nějak zásadně nezlepší tak to na nějaký velký úspěchy nevidím ...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, víc se rozčilovala než hrála. Takhle to asi nepůjde. Už by měla mít trošku hodnotnější výsledky. Zatím je to více publicity než hodnot.
Reagovat
tommr
přesně tak - zatím to v jejím případě vypadá spíš na nafouknutou bublinu než skutečnej talent ...
A to její věčný rozhazování rukama jí na výkonech a sympatiích fanoušků asi taky moc nepřidá ...
Reagovat
EllNino
uvidíme, čas ukáže ...ale rány má dobrý, trochu mi to připomíná zatím Klárku ...pecky od základní a na prd podání ...ale Katka v 18 servis muže ještě zlepšit, ikdyž pokud ho srovnáme třeba s Donnou, která je stejně stará ...no uvidíme, je hrozně mladá :D ...a už je skoro ve stovce :D
Reagovat
tommr
jj určitá podoba s Klárkou tady je. V jejím věku má ale ještě šanci na sobě zapracovat - podání zlepšit a ty ksichtíky pokud možno zredukovat na minimum ... :)
Reagovat
EllNino
jop, je výbušná spíš jako Barča ..:DD ...ale tak uvidíme, mladých holek je dost, horší jeto s pánama po Jirkovi je tam obrovská propast ...
Reagovat
darek.vrana
To se říkalo ještě nedávno po Tomášovi. Přišel Jiří, po něm je tam Pavlásek a několik dalších mladých talentů. Tak snad to nebude tak zlé. I když u žen to vypadá samozřejmě mnohem líp.
Reagovat
VlS
Tak nevím, na to, že je Pavláskovi skoro 20 zatím nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
tommr: Je třeba vidět slabiny, ale i přednosti (oboje jsem zmínil ve svém příspěvku). :) Ale chápu, že co se týče předností, tak bych po tobě možná chtěl moc. :D Ne, vážně: Ten servis určitě chce zlepšit, to ví asi Katka líp než my. No a co se týče těch "ksichtíků" a že si Katka občas zanadává? To už vím dávno, že někdy si prostě uleví. Myslím si, že při dnešním zápase v tomto ohledu nijak nevybočovala ze svého normálu (krom toho momentu, kdy neproměnila tři mečboly). Řekl bych, že do Strýcové a jejích vaginálních opisů v každém nepovedeném gemu má Katka hodně daleko. :D Na druhou stranu, teď už se Barbora asi taky trochu zklidnila... Ale jinak na mě Katka působí jako milá slečna. Třeba když hrála letos na Spartě proti Krunic, tak si klidně mezi gemy přátelsky povídala s rozhodčím. No a největší sranda byla, když Katka ztratila tlumítko a ten rozhodčí (takový mladý kluk a byl to Čech) se jí zeptal: "Máš ho?" Katka ho našla, jak se válelo po antuce a pobaveně mu odpověděla, že jo. :D No a pokud vím, EllNino měl možnost si s Katkou zatrénovat, tak ať se nám pochlubí, jaké s ní má zkušenosti... :)

EllNino: Co se týče Donny, tak já ji ze svých "mladých pušek" (Monča, Kiki, Donna, Katka) vidím jako největší naději, že jednou bude ve špičce. :) Má 18 let a je na 72. místě žebříčku... Letos už odehrála dva zápasy, ve kterých mě hodně přesvědčila, že na to má - finále Kuala Lumpuru proti Dominice a 1. kolo Wimbledonu proti Robertě. Ještě to chce nabrat nějaké zkušenosti a věřím, že Donna půjde ještě výš. Bylo by fajn, kdyby do špičky pronikla další krásná tenistka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nezapomeň na Belindu Bencic, té je tuším 17 a je 55.
Reagovat
EllNino
jojo trénink s ní byl něco nezapomenutelnýho, teda alespoň pro mě, jako pro spíš rekreačníhohráče :D ...je milá, přátelská ...je také květen 96, stejně jako já ...takže já ji s Donnou, Bencic a spol. beru jako vycházející hvězdy, snad se někdy dočkáme všech tří v top 10 :D
Reagovat
tommr
ty si taky z Hradce nebo jak si k tomu tréninku s Katkou přišel? :)
Reagovat
EllNino
já jsem z Plzně, ale když jsme byli mladší, tak jsme se potkali v Plzni a tam jsme si pinkli ...je to 3 roky zpět :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, tak já mluvil o svých favoritkách, což jsou Katka a Donna. :) Belinda Bencic je hodně dobrá, momentálně asi největší talent z těch ročníků 1996-1997. Belindě sice nefandím, ale jako holka se mi taky líbí. :)

No a když už mluvím o Belindě, tak tohle je podle mě nejhezčí fotka z letošního Wimbledonu (Belinda a Kližan). Tomu říkám gentleman... :)
https://pbs.twimg.com/media/BrfUtX1CcAAoAj9.jpg:large
Reagovat
EllNino
Kližko s Belindou :D tojo ...Belinda je fakt pěkná telntovaná holčina :)
Reagovat
Elrondin
Hodnotnější výsledky? Teď jí bylo 18 a je 133 na světě, to je jako málo?
Reagovat
Elrondin
Katce Siniakový k postupu do hlavní soutěže a přeji jí dobrý los (hlavně ne Saru Errani nebo Kristýnu Plíškovou), teď ještě aby to dopadlo i Terce Smitkový, Terko pojď ;o)
Reagovat
EllNino
Noo tu Kristýnu klidně, ta je na antuce děs běs, podle mě by to byla pro Káťu nejschudnejší soupeřka :D
Reagovat
Elrondin
To určitě ano, ale já nemám rád, když jdou naše holky na sebe a hlavně jak koukám, v dalším kole by byla Karlička a to na antuce není moc schůdné ;o)
Reagovat
EllNino
jojo :D ...tam si asi nevybere, možná Larsson by mohla dát :D
Reagovat
tommr
taky doufám, že nebude muset jít na Kristýnu. Jako nejschůdnější soupeřky se mi jeví Larssonová a Tomljanovicová ... :)
Reagovat
kohlik
škoda martincový, tý jsem zrovna věřil na postup.
Reagovat
Elrondin
Jojo, měla z našich holek nejlehčí soupeřku, bohužel toho nevyužila...
Reagovat
Fredy
Postupuje do hlavní soutěže !!! Gratulka. Katko pojď !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Super Katka Siniaková postupuje do hlavní části turnaje v Bad Gasteinu
Reagovat
smazaný uživatel
již je také v 2. kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava:v prvním kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano porazila, ale její hra se mi vůbec nelíbila. Skoro nebylo na co koukat. Přitom je to tak talentovaná holka. Ale atraktivní tenis to nebyl :(
Reagovat
EllNino
takový bum bum :D ...ale ta Barthel to je taky individuum :D
Reagovat
tommr
hlavní je postup. V zápase s Barthelovou, která má podobnej styl jako Karolína se atraktivní tenis nedal čekat ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist