Karatančevová hrála po třech letech na turnaji WTA

1. 5. 2008, 09:45
Aktuality 0
Začátkem roku jsme psali o tom, že bulharská tenisová naděje Sesil Karatančevová se po dvouletém trestu za doping vrátila vítězně na turnaji ITF v americkém Surprise. Tento týden se poprvé od roku 2005 objevila také na podniku WTA - v marockém Fezu porazila Britku Baltačaovou, ve druhém kole podlehla ve třech setech Španělce Medinaové.
Profily hráčů
Bulharka Sesil Karatančevová

Osmnáctiletá Bulharka Sesil Karatančevová se v lednu vrátila po dvou letech na kurty a hned triumfovala v americkém Surprise. O 14 dní později vyhrála další turnaj ITF v La Quintě, kde se opět hrálo na rychlém povrchu. Že jí nevadí ani antuka, se mohli diváci přesvědčit v italské Latině, kde Bulharka prohrála až ve finále s Ivetou Benešovou a v Palm Beach Gardens - zde Karatančevová znovu dokráčela až do finále.

Tento týden se osmnáctiletá naděje představila po více jak dvou letech i na podniku WTA. V marockém Fezu si na antuce poradila s hráčkou s britským pasem Elenou Baltačaovou, kterou porazila 7-5 6-2. V druhém kole narazila na 34. hráčku světa Madinaovou ze Španělska. Za stavu 6-3 6-6 byla blízko úspěchu, ale nakonec tíhu okamžiku neunesla, tiebreak vyhrála soupeřka, a ve třetím setu už ztrácela síly a prohrála ho 1-6.

Sesil Karatančevová, jež dosud získala 6 titulů z turnajů ITF, svá maxima, kterými byla čtvrtfinále z roku 2005 v Gold Coast, San Diegu a hlavně na French Open, kde šokovala postupem mezi nejlepších 8 ještě jako patnáctiletá dívka, tak v Maroku nevyrovnala.

V listopad 2005 přišlo obvinění z užívání dopingu a její kariéra se zastavila. Teď začíná prakticky od nuly. "Cítím velký tlak, chci své jméno očistit," svěřila se. Aktuálně jí patří 243. příčka žebříčku WTA. Když v roce 2005 tenisovou scénu opouštěla, byla pětatřicátá.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist