Kariérní Grandslam zkompletován, Herbert s Mahutem mají i trofej z Australian Open

27. 1. 2019, 07:28
Aktuality 3
AUSTRALIAN OPEN - Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut jako osmý pár v historii zkompletovali kariérní Grandslam. Francouzi ve finále Australian Open porazili finsko-australské duo Henri Kontinen a John Peers a navázali na triumfy z US Open 2015, Wimbledonu 2016 a French Open 2018.
Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert (© AFP)

Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut spolupracují od roku 2015 a na začátku páté společné sezony zkompletovali sbírku trofejí ze všech čtyř grandslamů. 

Po triumfech na US Open 2015, ve Wimbledonu 2016 a na Roland Garros 2018 se dnes radují také na Australian Open, kde vyhráli čtvrté grandslamové finále v řadě. Finsko-australský pár Henri Kontinen a John Peers v něm porazili 6-4 7-6.

Herbert s Mahutem jsou teprve čtvrtým párem v open éře, kterému se povedlo zkompletovat všechny deblové tituly z grandslamů. Před nimi to dokázali Australané Todd Woodbridge a Mark Woodforde, Nizozemci Jacco Eltingh a Paul Haarhuis a Američané Bob a Mike Bryanové. Slavní bratři z USA zkompletovali kariérní Grand Slam jako dosud poslední deblisté v roce 2006.


27letý Herbert se 37letým Mahutem hráli finále grandlslamu popáté, prohráli v něm pouze při premiéře na Australian Open 2015. Mahut si zahrál ještě finále na Roland Garros 2013 s Michaelem Llodrou, ale trofej nevybojovali.

Celkově dnes Francouzi Herbert s Mahutem získali 13. společný titul.

• AUSTRALIAN OPEN 2019 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
sobotní výsledky (26. 01. 2019)
• Čtyřhra mužů - finále •
Mahut/Herbert (5-Fr.) - Kontinen/Peers (12-Fin./Austr.) 6-4 7-6(1)
• Dvouhra mužů - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Nadal (2-Šp.) ... od 9:45 SEČ
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Aka fotka :)
Reagovat
a.magerova
Gratulace veliká.
Reagovat
kada.tom
Klukům to moc přeju, ať si to vychutnaj :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist