Karlovič se prostřílel do čtvrtfinále

26. 2. 2010, 16:24
Aktuality 1
Tak, jak to umí nejlépe, si chorvatský obr Ivo Karlovič vybojoval v americkém Delray Beach účast ve čtvrtfinále. V zápase, kterému dominovala podání, nastřílel druhý nasazený hráč Němci Brandsovi 26 es a po vítězství 7-6 7-6 postoupil mezi nejlepších osm. O semifinále si Karlovič zahraje s domácím Jamesem Blakem.
Ivo Karlovič

Ivo Karlovič během své americké zastávky zatím jen jednou nehrál ve svém utkání zkrácenou hru a ani včerejší zápas s Danielem Brandsem nebyl výjimkou. Chorvat sice ani jednou nedokázal vyzrát na podání svého soupeře, sám ale německému tenistovi nastřílel 26 es ani jednou se nemusel obávat, že o servis přijde.

Na řadu tak v obou setech přišly tie-breaky a koncovku obou vyrovnaných zkrácených her zvládl lépe 208 centimetrů vysoký Karlovič.

"Byl to těsný zápas, ale řekl bych, že při svém podání jsem měl víc šancí než on," řekla po utkání turnajová dvojka. "V tie-breaku jsem se dokázal o něco líp soustředit a vyhrál jsem," dodal chorvatský hráč.

V boji o semifinále narazí Karlovič na domácího Jamese Blakea, který včera ušetřil síly v souboji s Robinem Haasem. Jejich zápas trval pouhých 54 minut, Blake Nizozemci sebral pětkrát podání a došel si pro pohodlné vítězství 6-3 6-1.

K radosti diváků si cestu do čtvrtfinále vybojoval i další domácí hráč Mardy Fish. Obhájce loňského titulu si bez větších problémů poradil s nebezpečným Němcem Mischou Zverevem a i díky pěti brejkům zvítězil 6-2 6-4. V dalším kole ho čeká čtvrtý nasazený Jeremy Chardy z Francie. Ten se o nejlepší osmičku pral téměř dvě a půl hodiny, aby Kolumbijce Giralda nakonec zdolal 7-5 4-6 7-5.

Výsledky - Delray Beach (tvrdý povrch, dotace 325.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Karlovič (2-Chorv.) - Brands (Něm.) 7:6 (10:8), 7:6 (8:6), Becker (3-Něm.) - Odesnik (USA) bez boje, Chardy (4-Fr.) - Giraldo (Kol.) 7:5, 4:6, 7:5, Nieminen (Fin.) - Koroljov (5-Kaz.) 5:7, 6:1, 6:0, Blake (7-USA) - Haase (Niz.) 6:3, 6:1, Gulbis (Lot.) - Gabašvili (Rus.) 6:1, 6:4, Fish (USA) - Zverev (Něm.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Friedl, Škoch (ČR) 6:3, 6:2.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přeji, ať udělá konečně nějaký slušný výsledek můj oblíbenec James Blake. Má bohužel také,jako mnozí problémy s psychikou a tím pádem s konci utkání. V nosi budu držet palečky. James go!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist