Karlovič si v Newportu zahraje po roce opět ve finále, vyzve ho bývalý šampion Ram

19. 7. 2015, 08:58
Aktuality 5
ATP NEWPORT - Ve finále travnatého turnaje v Newportu se utká bombarďák Ivo Karlovič s domácímRajeevem Ramem. který vyznává styl servis-volej. Chorvat je loňský finalista, Američan šampion z roku 2009.
Ivo Karlovič

Ivu Karlovičovi se letos na trávě daří. V Halle prohrál až v semifinále s Federerem, ve Wimbledonu v osmifinále s Murraym a nyní v Newportu obhájil loňské finále. 

V semifinále si šestatřicetiletý Chorvat poradil s domácím Jackem Sockem. Zvítězil 7-6 6-3, ale neměl to vůbec snadné. V úvodu utkání prohrával 1-4 a za stavu 4-5 čelil dvěma setbolům. Druhou sadu už měl pod kontrolou. 

"Nezačal jsem vůbec dobře. Bylo důležité, že jsem dokázal otočit první set, protože pak by to pro mě bylo hodně obtížné," řekl Karlovič, který postoupil do svého 14. finále, z toho pátého na trávě. Útočit bude na sedmý titul, na zeleném pažitu triumfoval v letech 2007 a 2008 v Nottinghamu. 

V Newportu ho ve finále čeká domácí Rajeev Ram. Jednatřicetiletý Američan si své dosud jediné finále na okruhu ATP zahrál v roce 2009 právě v Newportu, kde před šesti lety nakonec vybojoval i trofej.

"Rajeev bude těžký finálovým soupeřem. On má skvělé voleje a je náročné se tomu ubránit," uvedl Karlovič, jenž vyhrál oba vzájemné duely. ale celý týden ho trápí bolesti paže. "Doufám, že ruka bude v pořádku a já budu schopný vyprodukovat zase nějaká ta esa," dodal Chorvat, který útočí na historický rekord Gorana Ivaniševiče v počtu nastřílených es.

Ram, který v prvním kole vyřadil nasazenou jedničku Johna Isnera, v semifinále zastavil překvapivou jízdu Johna Patricka Smitha. Šestadvacetiletého Australana, který až do tohoto týdne neměl na kontě jedinou výhru na okruhu ATP, zdolal 6-4 7-6.

"Dnes to byl těžký zápas, protože se na kurtu točil vítr. Hlavně na začátku jsem měl potíže se svým servisem, ale jinak jsem hrál dobře," komentoval Ram. "Tenhle turnaj miluju, miluju tohle město. Kurty mé hře sedí."

• ATP 250 NEWPORT •
USA / Rhode Island, tráva, 549.230 dolarů
sobotní výsledky (18. 07. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Karlovič (2-Chorv.) - Sock (4-USA) 7-6(4) 6-3
Ram (USA) - Smith (Austr.) 6-4 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Že někoho baví Karlovič na trávě upřímně nechápu. (Podobné: Anderson)
Reagovat
Grigor_Murray
Anderson je podle mě mnohem koukatelnější, Djokovice přehrával i v delších výměnách, to Karlovic ne, ten hraje servis winner, servis nic :)
Reagovat
spaniel
Servis-volej umí a hraje už jen tak 5 hráčů. Rozhodne jsou oživením. Možná je zezadu drevo, ale umí něco, co nezvládá ani světová jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
ale to proto, že je velkej; servis volej hraje jako znouzectnost
Reagovat
spaniel
Jistě, druhá možnost byla tenis nehrát. Není to snadné, hrát S/V a on to zvládl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist