Karlovič ukončil v Bogotě pětileté čekání na titul

21. 7. 2013, 21:48
Aktuality 13
Ivo Karlovič vyhrál dva týdny po návratu na kurty po tříměsíční pauze zaviněné zánětem mozkových blan turnaj v Bogotě. V dnešním finále porazil domácího Alejandra Fallu 6-3 a 7-6.
Profily hráčů
Ivo Karlovič

Kvůli encefalitidě skončil Ivo Karlovič v dubnu v nemocnici a k hraní se vrátil minulý týden v Newportu, kde vypadl ve čtvrtfinále. V Bogotě poté došel do prvního finále od února 2010 a po výhře nad Alejandrem Fallou ukončil pětileté čekání na titul.

První set finálového duelu získal Karlovič za 32 minut díky brejku ve čtvrté hře. Vysoký Chorvat soupeři v první sadě nenabídl ani jeden brejkbol.

Ani ve druhém setu neměl Falla šanci 208 centimetrů vysokému Chorvatovi vzít servis. Karlovič brejkboly měl, v jedenácté hře druhé sady vedl na returnu 40-0, tři brejkboly ale nevyužil a rozhodnout musel tie-break. Stejně jako v semifinále Karlovič neztratil ani jeden bod na servisu a díky jednomu minibrejku zkrácenou hru a tím i celý zápas vyhrál.

"Jsem šťastný, byl to neuvěřitelný týden," řekl Chorvat. "Po těch zraněních a bolestech jsem zpátky. Všechno bylo super. Pogratulovat musím taky Alejandrovi, který tady prožil fantastický týden," dodal.

"Byl to skvělý týden," myslí si Falla. "Dostat se do finále bylo pro mě obrosvkou výzvou, samotné finále bylo hodně náročné, Ivo podává neuvěřitelně. Z tohoto týdne si beru velkou spoustu pozitivních věcí a chci si stejnou formu udržet až do konce sezóny," dodal. 

Čtyřiatřicetiletý Karlovič na cestě za pátým turnajovým triumfem na okruhu ATP v kariéře neztratil v Kolumbii ani jednou podání a soupeřům nasázel 104 es. Zisk titulu by měl navíc bývalého 14. hráče světa vrátit ze 155. místa do elitní stovky žebříčku.

- ATP 250 BOGOTA -
(Kolumbie, tv. povrch, 727.685 dolarů)
nedělní výsledky (21. 07. 2013)

Dvouhra - finále:
Karlovič (Chorv.) - Falla (Kol.) 6-3 7-6(7-4)

Čtyřhra - finále:

Radža, Šaran (4-Ind.) - Roger-Vasselin, Sijsling (2-Fr./Niz.) 7-6(7-4) 7-6 (7-3)

Komentáře

13
Přidat komentář
kohlik
Plíšková zatím hrůza, to neumí hrát?
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Karlakovi! Videl jsem s Ivem nekolik zapasu a ten povrch v Bogote bych hodnotil jako nejrychlejsi na turnajich atp. Prakticky mu nejde vzit podani, protoze hraje i fantasticky na siti. Ti souperi na prijmu byli jako na poprave. Byla to pekna ukazka toho, kde by tihle ranari v zebricku mohli byt kdyby byly povrchy rychlejsi.

Neni potom divu, ze servis-sit skoro nikdo nehraje, protoze se to rovna skoro jiste smrti (bylo pekne videt letos ve finale wimbledonu). Tihle hraci jako Nadal, Djokovic nebo Murray porazi s prehledem hrace, kteri hraji podstatne rychlejsi mice a to tim, ze se drzi ve svoji bezpecne zone za zakladni carou a vraci vytrvale naliftovane pomale oblouky, protoze se nevyplati hrat rany na tvrdych povrsich (v Bogote by je Ivo z tech obloucku smaznul ranou po lajne a jen by se ohledli). A diky svoji vynikajici fyzičce tyto zapasy ovladnou a vyhrají. Dochazi potom ale k extremu kdyz se finale grandslamu hraji 6 hodin a ti hraci se totalne odvari fyzicky a vylozene trpi na kurte v nekonecnych vymenach. Je to jen moje teze, ale myslim si ze Nadala na travnatem turnaji v Halle asi nikdy neuvidime, protoze to je jeden z mala turnaju, kde je tak rychly a nizky odskok mice nesrovnatelny i s Wimbledonem. Vsechny hrace co jsem jmenoval mam ale rad a respektuju jejich hru, protoze hraji tak aby vyhrali. Byl bych ale rad, kdyby se rychle povrchy zarazovali i do turnaju vyssich kategorii. Proc by mela být porad ve vyhode jen jedna skupina hracu?

Paní Navratilova by zkratila na grandslamu pocet setu kvuli delce zapasu, ale mozna by bylo lepsi zrychlit povrchy.
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak, aby obojrucaci nemali sancu sa ani zrovnat na obojrucak...zrychlit!
Reagovat
smazaný uživatel
Já tady pozoruju tvoji diskusi na tohle téma a nějak nechápu, že ti tohle vadí.. nějaká vada?
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Na NovaSportu by měl začít záznam finále, rád se podívám :)
Reagovat
smazaný uživatel
HRDINA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nehoráznej sympatak!!
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mayo
to čo je ? :DDDDDDDDDD to je pán
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, i když jeho velýk kritik a vysmívač, má můj obdiv a smekám klobouček, i když jsem neviděl z posledních dvou týdnů z tenisu ani jeden míček.
Reagovat
smazaný uživatel
navrat po zdravotnich problemech je vzdycky prijemne zadostiucineni.. a ten uspesny je uz vyslovene paradni odmena! Nevidela jsem ze hry vubec nic, ale prevsim vyhru nad Kevinem povazuju za cenny skalp, gratulace.. :-)
Reagovat
Sonja
Frajer:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist