Karlovič zasypal Mináře šestnácti esy a postoupil

8. 1. 2009, 13:15
Aktuality 8
ATP ČENNAÍ - Český tenista Ivo Minář vypadl na turnaji v Čennaí ve druhém kole. Nepřekvapil v utkání se čtvrtým nasazeným Ivem Karlovičem z Chorvatska, který ho porazil 6-1 6-4. Favoritům se dařilo, až na jednoho: dvojnásobný vítěz Chennai Open Moya nestačil na domácího Devvarmana.
Ivo Karlovič

Kompletní včerejší program v Indii zrušil déšť. Dnes se však stihly odehrát všechny zbylé zápasy 2. kola za teplého počasí.

Vytáhlý Ivo Karlovič v úvodu sezony potvrdil pověst ranaře a Ivu Minářovi nasázel šestnáct es. Jen dvakrát měl český tenista brejkbol, ale v obou případech chorvatský favorit hrozbu odvrátil. Naopak Minář ztratil podání třikrát a za pouhých 53 minut odešel poražen.

V Čennaí tak zbyl z českých tenistů ve hře už jen Lukáš Dlouhý, který ve středu postoupil bez boje do čtvrtfinále přes zraněného Nikolaje Davyděnka z Ruska.

Pokaždé, když Carlos Moya v Čennaí představil, hrál alespoň semifinále. Loni v něm po velké bitvě podlehl Nadalovi, v letech 2004 a 2005 Chennai Open dokonce vyhrál. Letos ho však už ve druhém kole zastavil domácí Somdev Devvarman, který se do soutěže dostal na divokou kartu.

Hráč až třetí světové stovky, který v Čennaí vyrůstal, sice úvodní set prohrál, následně však utkání i díky 10 esům otočil a podruhé v kariéře postoupil do čtvrtfinále.

Devvarman studoval ve Virginii a v letech 2006 a 2007 vyhrál zámořskou univerzitní soutěž. Španělský tenista si postěžoval, že byl proti němu v nevýhodě kvůli velkému horku. Ve snaze dohnat středeční zpoždění zaviněné deštěm totiž pořadatelé poslali hráče na kurt už brzy odpoledne. "Vedro mi vadilo více než jemu," řekl Moya.

Uznal ale kvality indického soupeře. "Hraje mnohem lépe, než nasvědčuje žebříček. Nebyl jsem překvapený, protože jsem ho před dvěma dny viděl hrát a věděl jsem, že je velmi rychlý a solidní od základní čáry."

Indický tenista skromností neoplývá. "Snad to nebude jenom čtvrtfinále," poznamenal před pátečním utkáním s Karlovičem.

ATP ČENNAÍ (Indie, tv. povrch, 450.000 dolarů) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Karlovič (4-Chorv.) - I. Minář (ČR) 6-1 6-4
Čilič (3-Chorv.) - Istomin (Uzb.) 6-0 6-4
Granollers (8-Šp.) - Beck (Něm.) 6-4 6-1
Schüttler (5-Něm.) - Greul (Něm.) 6-4 6-2
Devvarman (Indie) - Moya (6-Šp.) 4-6 7-5 6-4
Tipsarevič (7-Srb.) - Sela (Izr.) 7-6(3) 6-4
Phau (Něm.) - Cipolla (It.) 6-1 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
vojta91
...kdyby prohrál dvakrat v tie-breaku tak nereknu ani slovo, ale takhle se mi to zdá docela ostuda ztratit proti Karlovicovi 3x servis :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že by to byla nějaká ostuda, ztratit 3 krát podání, Karlovič přece jenom už není jenom takový ten bijec, co má drtivé podání a to je jeho jediná výhoda, už se naučil i celkem slušně returnovat a pohybovat se po kurtu, i když to pořád ještě není ideální :)) Ale taky jsem od Iva čekal trochu víc, no...
Reagovat
skott
presne tak, jeho pohyb vypada zdanlive neohrabane, ale kdyz se dostane do hry, tak jeho forehand je hodne nebezpecnej a navic ma dlouhy ruce, takze na vsechno dosahne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho pohyb nikdy nebude ideální, pořád je na úrovni lepšího rekreačního hráče, při jeho obří výšce to ani nemůže být jinak. Jeho hra ale není jen o servisu - forhend i voleje má solidní, ale behkend je asi na stejné úrovni jako jeho pohyb.
Reagovat
carolyn
už jsou tady zase ty kritici ze včerejška :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Jak sem může někdo psát příspěvky o půl jedné ráno??? Akorát tak nějaký tenisový fanatik:)))
Reagovat
smazaný uživatel
okoun: Podívej na komenty o pár článků výš a uvidíš ještě větší fanatiky ;-)
Reagovat
carolyn
okoun: my tady i spíme, víš :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist