Karolína Plíšková i Cetkovská v Madridu prošly kvalifikací

3. 5. 2014, 19:23
Aktuality 9
WTA MADRID - Na prestižním turnaji WTA v Madridu se představí hned pět českých tenistek. Trio Kvitová, Šafářová a Koukalová doplnily Karolína Plíšková a Petra Cetkovská, které prošly dvoukolovou kvalifikací.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková startovala v kvalifikaci letos podruhé a stejně jako v Dubaji nevyzpytatelným sítem prošla. Na antuce v Madridu nejprve porazila domácí Olgu Saezovou Larraovou a dnes si poradila po boji dvakrát 7-6 s Brazilkou Telianou Perreiraovou.

Dvaadvacetiletá Češka v této sezoně postoupila minimálně do 2. kola už na sedmi turnajích a vylepšit tuto bilanci se pokusí proti patnácté nasazené Němce Sabině Lisické. S finalistkou loňského Wimbledonu, které se letos nedaří a vyhrála pouhých pět zápasů, dosud nehrála.

Plíškovou nyní čeká den volna, s Lisickou bude hrát až v pondělí. Pokud Němku porazí utká se v druhém kole s vítězkou duelu mezi Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou a Číňankou Shuai Zhang. O případné čtvrtfinále by mohla hrát proti Rumunce Halepové.

Po Plíškové prošla kvalifikací bez ztráty setu také Petra Cetkovská. Devětadvacetiletá rodačka z Prostějova si ve španělské metropoli připsala dva cenné skalpy: Portoričanku Moniku Puigovou porazila 6-2 7-6 a dnes v závěrečném kole přehrála dvakrát 6-4 Němku Monu Barthelovou.

Cetkovskou čeká zápas prvního kola v hlavní soutěži již v neděli. Hrát bude proti nenasazené Švýcarce Stefanii Vögeleové, s níž se utká poprvé. Na vítězku bude ve druhém kole čekat Američanka Stephensová, nebo Rumunka Niculescuová. V osmifinále by si Cetkovská mohla zahrát s Na Li, kterou letos v únoru senzačně porazila v Dauhá.

Už v neděli do turnaje vstoupí také Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Klára Koukalová. Kvitová začne proti Rumunce Cirsteaové, Šafářová se utká s dvanáctou nasazenou Italkou Pennettaovou a Koukalová vyzve Rusku Šarapovovou.

Lucie Šafářová už dnes úspěšně vstoupila do soutěže deblistek, ve které obhajuje titul. Do čtyřhry v Madridu nenastoupila se svou letošní partnerkou Andreou Hlaváčkovou, ale začala po boku Anastasie Pavljučenkovové, se kterou loni triumfovala. Na úvod česko-ruský pár porazil 6-3 7-5 Francouzku Mladenovicovou s Italkou Pennettaovou.

Na Mutua Madrid Open odstartovala sedmi zápasy taky hlavní soutěž ve dvouhře a diváci na centrálním kurtu hned viděly dramatickou bezmála tříhodinovou bitvu dvou domácích hráček. Z výhry 6-7 6-3 7-6 se nakonec radovala Garbine Muguruzaová-Blancová, jež zdolala Silvii Solerovou-Espinosaovou navzdory tomu, že ztratila první set a ve druhém prohrávala už 0-3.

"Za tohle vítězství jsem moc šťastná. Byl to velmi náročný zápas, proti španělské hráčce, před domácím publikem a na centrálním kurtu. Byla jsem trochu nervózní, ale jsem spokojená s tím, jak jsem to zvládla. Je to pro mě důležité vítězství a já doufám, že jsem ze sebe shodila tlak," řekla dvacetiletá Španělka. Ve druhém kole 37. hráčka světa vyzve vítězku souboje mezi Slovenkou Dominikou Cibulkovou a Australankou Samanthou Stosurovou.

Do turnaje zasáhla také první z nasazených hráček desítka Sara Erraniová. Italská tenistka v 1. kole porazila 7-5 6-1 Němku Andreu Petkovicovou, které tak oplatila porážku z jediného vzájemného souboje, který spolu odehrály před čtyřmi lety právě v Madridu.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID -
(Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů)
sobotní výsledky (03. 05. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Erraniová (10-It.) - Petkovicová (Něm.) 7-5 6-1
McHaleová (USA) - Davisová (USA) 7-6(2) 6-3
Jovanovská (Srb.) - Knappová (It.) 6-1 6-1
Rybáriková (SR) - Becková (Něm.) 6-2 7-5
Riskeová (USA) - Kanepiová (Est.) 6-7(7) 6-1 6-2
Muguruzaová-Blancová (Šp.) - Solerová-Espinosaová (Šp.) 6-7(4) 6-3 7-6(2)
Arruabarrenaová-Vecinová (Šp.) - Pironkovová (Bulh.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) - Mladenovicová/Pennettaová (Fr./It.) 6-3 7-5
• Kvalifikace - 2. kolo •
Kar. Plíšková (ČR) - Perreiraová (Braz.) 7-6(5) 7-6(7)
Cetkovská (ČR) - Barthelová (Něm.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Když shrnu kvalifikaci, tak jsem spokojený asi tak napůl... Už po losu bylo jasné, že z mých tří favoritek můžou postoupit maximálně dvě, protože Kiki a Donna byly ve stejné části pavouka... První kolo kvalifikace zvládly obě. Kiki mě příjemně překvapila, protože jsem čekal, že proti Razzano to bude těžší. No a Donna mě proti Van Uytvanck nejprve vyděsila a potom zase předvedla další z řady svých skvělých obratů (asi jí nestačily ty čtyři zápasy, které otočila v Kuala Lumpuru :D). Bylo tedy jasné, že si to Kiki a Donna rozdají o postup do hlavní soutěže a 2. kolo kvalifikace pro mě mohlo být bez nervů. Dneska bylo v 1. setu ztracených servisů jako máku (Donna 5, Kiki 4). Donna v něm nedopodávala za stavu 5:4 a pak to s ní začalo jít hodně z kopce. Druhý set už byl jednostranný, když v něm Donna uhrála pouhých sedm fiftýnů. Donně se dnešní zápas vůbec nepovedl hlavně na podání, když dala 22 dvojchyb a měla pouhých 29% prvního servisu. Buď v tom bylo nějaké zranění, nebo prostě Donna měla den blbec. Podle jejího pozápasového tweetu to spíš vypadá na to druhé, což je určitě lepší varianta... Jinak Donna nemusí být smutná, protože aspoň v Madridu navštívila stadion Santiaga Bernabeua, kde sídlí její oblíbený klub - Real Madrid. Já sice ve Španělsku fandím Barceloně, ale Donna je tak roztomilá, že jí odpustím úplně všechno (navíc mi Real v podstatě nevadí). :)
http://www.wtatennis.com/news/article/3801638/title/wta-insider-vekic-tours-real-madrid
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče Kiki, tak už se rozehrála na antuce v Oeiras (a předtím vlastně hrála taky v Bogotě, kde jí to ale nesedlo), takže si myslím, že jí to určitě pomohlo. Je ale fakt, že v dnešním zápase jí vydatně pomohla Donna... Přál jsem si, aby Kiki chytla v hlavní soutěži někoho aspoň trochu přijatelného (chtěl jsem kohokoliv kromě Sereny, Angie a Simony). To se celkem povedlo, protože Kiki bude hrát proti Makiri. Zajímavé je, že právě v Madridu proti ní loni prohrála ve vyrovnaném zápase 2. kola. Makiri vyhrála 6:4 ve třetím a ten zápas si dobře pamatuju... Tak tentokrát si to holky rozdají o kolo dřív a doufám, že úspěšnější bude Kiki. :)

Jinak mě ale trápí Monča Puig a její letošní výsledky. Včera proti Petře C. se asi trochu chytla až ve 2. setu (když Petra nedopodávala za stavu 5:4), ale nakonec ho prohrála v tie-breaku. Když to člověk nevidí, tak je ten zápas těžké hodnotit, ale už jenom z toho průběhu si u Monicy všímám jedné věci. Monča má v poslední době strašné problémy uhrát si servis bez nervů. Včera v 1. setu ho buď ztratila, nebo ho udržela až po odvrácených brejkbolech... Docela mě to mrzí, protože Monča letos z těch lepších soupeřek porazila jenom Rybárikovou a teď bude na RG (3. kolo) a Wimbledonu (osmifinále) obhajovat spoustu bodů. Taky je škoda, že se letos nechystá na Sparta Prague Open, kde jsem ji loni viděl hrát úplně poprvé. Třeba by se tam rozehrála a zase by jí to šlo. Když bude na turnajích WTA všude končit po prvním zápase, tak jí to asi moc nepřidá... :(

Mimochodem, když už Petra Cetkovská porazila Monču, tak jí přeju ten postup do hlavní soutěže.
Reagovat
r176
Lucka čtyřhru raje s Nsťou tak to má Hlaváčková smůlu!!konečně Lucka pochopila že s ní by nic nevyhrála!!
Reagovat
rosm
blbost, hlavac je nachcipana. jinak si ty dve muzou podat ruce,jedna za zenitem,druha se jeste nenaucila cop
Reagovat
VlS
Asi sis nevšiml, že taktika Lucky je o zrychlování a ještě větším zrychlování hry, co by tam dělala s čopem?
Reagovat
gedzitka
Pokud nedojde ke změně, tak viroza s tím nemá co společného, Andrea jede na ITF 75k do Trnavy.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucy prece zadnou taktiku nema, vyinkasuje startovne, odchodi zapas, sice tri sety, ale bez namahy a trada pro dalsi prachy - rosm ma nahodou Lucy prectenou, sleduje jeji zapasy cele.. :-)

Jinak ovsem ty copy s Polonou byly mimoradne ostudne.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
že bez čopu může myslet na top10?
Reagovat
rosm
jj top 10 bez copu to by byla haluz
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist