Karolína Plíšková nezaváhala ani s Muhammadovou, premiérovou výhru slaví Aiavaová

3. 1. 2017, 03:31
Aktuality 61
WTA BRISBANE - Karolína Plíšková zatím potvrzuje na turnaji WTA v Brisbane roli favoritky. Po hladké výhře v úvodním zápase letošní sezony zvládla i duel druhého kola s Asiou Muhammadovou, kterou přehrála 6-1 6-4. V premiérovém čtvrtfinále si česká jednička zahraje s vítězkou utkání mezi Robertou Vinciovou a Misaki Doiovou.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková vstoupila do letošní sezony na turnaji WTA v australském Brisbane jednoznačnou výhrou nad Julií Putincevovou. A roli favoritky potvrdila i v dnešním zápase druhého kola, když přehrála kvalifikantku Asiu Muhammadovou.

Výborný start do sezony měla i pětadvacetiletá Američanka, jež nejprve zvládla tříkolovou kvalifikaci a následně si po výhře nad Donnou Vekičovou připsala první vítězství od roku 2014 v hlavní soutěži turnaje WTA.

Statistiky zápasu
Plíšková - Muhammadová
4 esa 2
3 dvojchyby 3
53% 1. servis do kurtu 67%
27 vítězné míče 12
20 nevynucené chyby 18
5/5 brejkboly 1/1
čas: 1:14

I když vypadá skóre úvodní sady jednoznačně, ve skutečnosti byla většina gamů těsná, a to hlavně na podání Muhammadové. Plíšková si až na menší potíže ve čtvrtém gamu suverénně hájila servis. Naopak Američanka přišla o podání v prvních 36 minutách dnešního utkání hned třikrát.

Ve druhém setu držela Muhammadová s českou jedničkou dlouho krok, ale nakonec to byla opět rodačka z Loun, kdo šel do vedení brejku. V následující hře ovšem Plíšková nevyužila možnost zápas dopodávat.

V devátém gamu plném chyb udělala navíc dvě dvojchyby a udržela až 189. hráčku světa ve hře. Plíšková se během přestávky mezi gamy uklidnila a pro vítězství si vzápětí přece jen došla, na returnu využila hned první mečbol.

"Dnes jsem podle mě hrála lépe než v předchozím zápase. Den volna mi hodně pomohl. Budu se teď snažit co nejlépe připravit na čtvrtfinále," řekla na kurtu v pozápasovém rozhovoru Plíšková, jež před měsícem začala spolupracovat s novým trenérem Davidem Kotyzou.

"Myslím, že mě může posunout dál," řekla loňská finalistka US Open v Brisbane. "Teprve jsme začali, snažíme se lépe a lépe poznat. Někde v její hlavě dřímá šampionka, jen ji potřebujeme najít a probudit," řekl Kotyza v rozhovoru pro WTA Insider.

Plíšková se do čtvrtfinále v Brisbane probojovala poprvé. Jejím dosavadním maximem bylo osmifinále, jehož dosáhla během předloňské účasti. V boji o semifinále narazí na Misaki Doiovou, nebo osmou nasazenou Robertu Vinciovou.

Šestnáctiletá Destanee Aiavaová je ve druhém kole. Australanka si v kvalifikaci vybojovala premiérový start v hlavní soutěži turnaje WTA a v prvním kole vyřadila Bethanii Mattekovou-Sandsovou. O postup do čtvrtfinále zabojuje proti Světlaně Kuzněcovové.

Aiavaová dostala od pořadatelů divokou kartu do kvalifikace. Až 386. hráčka světového žebříčku nejprve deklasovala loňskou semifinalistku Samanthu Crawfordovou, s Martínezovou Sanchezovou ztratila pouhé dva gamy a stejně tak vyprovodila z kurtu i členku elitní stovky Carinu Witthöftovou, čímž si zajistila premiérový start v hlavní soutěži turnaje WTA.

A i velkou premiéru v hlavní soutěži zvládla. Po ztracené první sadě zlepšila servis a díky jednomu brejku si vynutila rozhodující set. V něm vedla šestnáctiletá Australanka 3-0 40-15, když byl zápas přerušen.

Dohrávka proběhla dnes. Aiavaová pokračovala ve skvělém výkonu a rychle zvýšila vedení na 5-1. Poté však znervózněla a dovolila Američance dotáhnout se na rozdíl jediného gamu. I v závěrečné hře to vypadalo, že Aiavaová zápas do vítězného konce nedotáhne. Za stavu 30-30 ale vytáhla parádní servis a vzápětí trefila eso.

Díky dnešní výhře nakoukne Australanka poprvé v kariéře mezi nejlepších 300 hráček světa. Zároveň se stala první tenistkou narozenou od roku 2000, která vyhrála v hlavní soutěži turnaje WTA zápas.

• WTA PREMIER BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 1,000.000 dolarů
úterní výsledky (3. 1. 2017)
Dvouhra - 2. kolo
Kar. Plíšková (3-ČR) - Muhammadová (USA) 6-1 6-4
Cornetová (Fr.) - McHaleová (USA) 6-2 6-1
Dvouhra - 1. kolo
Aiavaová (Austr.) - Matteková-Sandsová (USA) 2-6 6-3 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

61
Přidat komentář
bIbec
Quick update (from a personal and reliable source): Petra is currently recovering from another bad injury (lower back). She is expected to come back to (light) training at the end of the month.

From what I've heard, she does not plan on retiring at the moment, and is still motivated to fully come back this year.

I wish her the best for this new year, and I'll share here any news that I could come across.
Reagovat
EllNino
divim se jí, že se chce furt vracet ... záda byla asi jediné místo, které neměla zatím zraněné ...

Petro držím pěsti, ale nevím, jestli to má ještě cenu
Reagovat
misa
Zajímavé, v současnosti je až na 589. místě žebříčku.
Reagovat
Frick
Bejt Petra v kůži Any, tak by neměla jedinou myšlenku končit.

Je nutné si více vážit takových bojovnic, jako je Petra. To je faktum.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra C. si akorát prodlužuje trápení. Ana udělala rozumnou věc, končit se má důstojně.
Reagovat
tommr
měla zápas proti Muhammadový zcela pod kontrolou - v prvním setu soupeřce nedovolila vůbec nic, ve druhým se sice hra trochu vyrovnala, ale Karolína v závěru zabrala a žádný drama nepřipustila ... :)
Do čtvrtfinále bych Karolíně přál Doiovou se kterou má pozitivní bilanci. Vinciovou ještě nedokázala porazit a i když se Italka už zdá být za zenitem mohla by Karolíně se svojí hrou hodně znepříjemnit život ...
Reagovat
Alexandria
-prekl.Karolina,pardon,ten casovy stres,pardon XYZ-krat.Dak.
Reagovat
Alexandria
Mam sice uz tesny casovy "rozvrh" ale sledujem aspon vysledky.Blahozelam svojim oblubenym hrackam:Karoline Pliskovej a Garbine Muguruza Blanco,ktora vyhrala uz druhu trojsetovu dramu,len tak-tak...!Darja Kasatkina ma velke nadanie!To je nutne vziat ako fakt,Garbine Muguruza Blanco zvitazila po narocnom vykone!
Reagovat
Alexandria
Garbine Muguruza Blanco sa musi viac sustredovat.Musi hrat od zaciatku svoju hru a vyvarovat sa tomu,aby ju superka dostala pod tlak a vynucovala si chaos u Garbine!Garbine potrebuje sustredenie,aby mohla tvorit svoju hru!
Reagovat
Krisboy
Amen!
Reagovat
Alexandria
Zdravim!Beriem namietku,ale velmi vehementne akcentujem-nie som katolicka:))
Reagovat
Krisboy
To je dobře.
Reagovat
Krisboy
Reagovat
vrabejka
Teď by byl turnaj mistryň zajímavý :D
http://live-tennis.eu/en/wta-race
Reagovat
skott
Tak to je ten nejhorší možný scénář, třetí zápas proti Top 10 hráčce z mečbolu během posledních 12 měsíců, který Daria ztratila.
Reagovat
dadaft
jsou i horší osudy (třeba Jamie Hampton), Darja to jednou zlomí...........
Reagovat
skott
to jistě jsou... ale bohužel mám pocit, že Darii se ty těsné loňské prohry dostaly do hlavy. A další taková hned na začátku roku není vůbec dobré znamení. Zvlášť když na tom s Pláteníkem chtěli zapracovat.
Reagovat
janek_da
Zase ale jak Darja vyhraje set, tak je zápas téměř v kapse. To má proti top50 za poslední rok 10-3 a s ostatními má 100% bilanci.
Reagovat
skott
to se pozná tipér;)
Reagovat
blixa
:((
http://sport.idnes.cz/veronika-vitkova-nemoc-oberhof-dmb-/biatlon.aspx?c=A170103_122620_biatlon_rou
Reagovat
dadaft
těžký parádní zápas.
Darja rozhodně předvedla svůj potencionál.
Reagovat
VlS
ale tak tak. Moc hezkej tenis od obou holek, škoda takovýho zápasu tak brzo.
Reagovat
blixa
S odřeným kožíškem ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
mne pripada docista opelichany.. :-)))
Reagovat
blixa
Opelichaná může být tak maximálně sojka ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
hahaha... nejde o zoologii, vedatore, ale o expresivni vyjadreni dojmu a tohle je vymluvne a proste puvabne slovo... aby se uz nehodilo i na tebe.. :-)))
Reagovat
blixa
Tak já můžu být opelichaný (taky že už jsem :D), tam má ta slovní licence smysl (nemáme na sobě kožich) ale napsat že má opelichaný kožíšek ? To fakt ne ! ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
takze kdyz potkas na ulici takovou tu babku v 15 kilovem kozichu, ktery ma sve lepsi casy uz davno, ale opravdu davno za sebou, nezves ho vylinanym??? :-)))
Reagovat
VlS
No, kdyby Darja udržela nervy po kupě, tak by byl kožíšek hodně opelichaný a drápky tupé.
Reagovat
Fandina
super. Začátek zápasu jsem viděla a Kája měla navrch. Tak jen tak dál Kájo pojď!!!
Reagovat
skott
brejkovaná konečně trochu ustala, Daria z 0-40 udržela servis a poslala zápas do třetího setu. Až na Muguruzy smeče je to hodně kvalitní tenis.
Reagovat
VlS
Moc pěknej tenis. Až se Daria doučí ještě trochu servis, tak bude útočit na špičku.
Reagovat
skott
jo, už poněkolikáté má Top 10 hráčku na loaptě a zase nedopodávala. bohužel v těhle momentech by se o sevris opravdu potřebovala více opřít.
Reagovat
VlS
No, nabere trochu zkušeností a bude to lepší. Ale hraje to rychle, bez kudrdlinek, ksichtů, řevu - sympatickej projev - a je bojovnice.
Reagovat
VlS
Viz teď ten DF - nervy pracují
Reagovat
Frick
https://scontent-cdg2-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/15875713_1747282352259638_7164259617302642688_n.jpg

žal po tenisem tunama pizzy + svými bonbony nezaháněla

Ale mohla zkusit se nějak "vytunit", jako takto třeba
https://scontent-vie1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/15623749_237649533339445_1616092835096821760_n.jpg?ig_cache_key=MTQwNjg5NTg5NzQ0MjUxMzg5NQ%3D%3D.2

Dělám si srandu, Mony25. Estetika tohoto je velice, velice pochybná. Ten plast je strašně, strašně znát.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si snad mysleli jenom na super.cz, že se Masha přežírala. Moc jí to sluší, už aby se vrátila... Tady je ještě jedna zajímavá fotka. :D
http://i.imgur.com/OJ9fKtF.png
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/martina-dubovska-semmering-ohlas-lyzovani-f24-/lyzovani.aspx?c=A170102_142313_lyzovani_dm

Slovenštinu si poslechnu od Slovenky. Ale Čechoslovanka, narozená v Třinci a reprezntující Česko by měla mluvit česky.
Reagovat
themimone
i kdyby mluvila svahilsky tak ti to může být jedno
Reagovat
blixa
Z tebe ten stupidní nacionalizmus leze ven i ušima, zmetku.
Reagovat
VlS
A není to jedno? Kdyby začala mluvit třineckým dialektem, tak jí nebudeš pobírat vůbec.
Reagovat
Jabadu
Každý mluví řečí, kterou nejlépe ovládá. Národnost, či státní příslušnost v tom nehraje roli.
Např. slavný fotbalista Jozef Chovanec mluvil svou mateřskou slovenštinou do svých osmi let. Pak se jeho rodina přestěhovala do Česka a používal už jenom češtinu.
Dokonce když byl při jakémsi mezistátním zápase jako host ve slovenské televizi, omlouval se, že nebude mluvit slovensky, protože i když je to jeho rodný jazyk, ovládá ho hůře, než češtinu.
A to je fér.
Reagovat
Frick
http://www.tennisforum.com/3513-australian-open/1180369-australian-open-md-q-lists.html

Začíná připomínat jídelní lístek restaurace v Horní Dolní v roce 1975

Možná by se ještě mohlo dostat na Jesiku. Na Karolínu M. nebo Báru K. ale sotva.

Kája P., Bára, Katka, Lucka, Týna, Drnda + Bára Š., Terka M., Terka S., Lucka H.

Co si budeme namlouvat - stavy trochu prořídly. Petra zmrzačená, Klára konec, Cetka konec, Andy double only....
Reagovat
George_Renel
Zmrzačené je tak akorát tvé myšlení, Petra je zraněná.
Reagovat
skott
zas jedna ošklivá ubojovaná výhra Eli, kdy Rogers nechala v klíčových momentech diktovat hru a spoléhala jen na svoji obranu. Myslel jsem, že plynule naváže na konec roku, kdy práce Justine začla nést ovoce, místo toho přizná, že Thierry je s Tsongou na jiném turnaji a Urpi se věnuje v Brisbane Mahutovi.
Reagovat
dadaft
jj.
Reagovat
dadaft
tak pojďme na tenhle zápas!!!

Darja předvedla už z kraje dobré věci --- třeba nabíhající Garbine to dala citlivě krátce pod síť a nato famózní lob. ))
Reagovat
dadaft
pár slov k zápasu Svitolina - Rogers ------- obě hráčky mají o čem přemýšlet...
Reagovat
dadaft
Kasatkina by mohla zajet za Tarou Moore, probrat to, a vypilovat ten svůj forhend do zabijáckého módu, hraje ho s Tarou velmi podobně.
Reagovat
skott
hm, challenge Muguruza když Daria už seděla na lavičce a následný brejk na 3-4 místo 2-5...:/
Reagovat
skott
Casey Dellacqua po téměř roce zpátky na kurtech společně s Ash ve čtyřhře, vyhrály první set.
Reagovat
skott
tak nakonec neproměnily asi pět mečbolů a napínavý STB prohrály 17-19, Casey bohužel ten nejnadějnější mečbol pokazila volejem do sítě. Ale po tak dlouhé době hrála velmi dobře a i souhra s Ash klapala jakoby žádnou pauzu neměly.
Reagovat
Frick
Kudlu zatím nevytáhly.

Když jo, DÁM JIM VŠECHNO - jako to měla udělat Petra.
Reagovat
Frick
a nebo - co kdybych je přepadnul já?
Reagovat
bIbec
herdek, Váňa jede. 1. set hladce 61 a už má i brejk ve druhém.
Reagovat
lars
otoci to JoKo ?
Reagovat
bIbec
hmm.. asi jo. Škoda.
Reagovat
EllNino
jsem bohužel nic neviděl, ani nevím, jak se to stalo, prostě jsem zaklapl budík a spal dál :D ....

Je dobře, že Karolína neztrácí v prvních kolech moc sil a šetří si je na těžší boje, jeden přijde už v dalším, Doi i Vinci budou kousat, hlavně z Vinci mám strach :)
Reagovat
Frick
Osmý zápas Češky proti cizince skončil výhrou naší holky!
Reagovat
smazaný uživatel
Pluskova budouci no1
Reagovat
smazaný uživatel
Pluskova budouci no1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist