Karolína Plíšková před startem nové sezony odehraje exhibici v Thajsku

17. 11. 2017, 14:55
Aktuality 13
Čtyři hráčky elitní desítky žebříčku WTA stráví Vánoce mimo své domovy a mezi nimi i v současnosti nejlepší česká tenistka Karolína Plíšková. Na exhibici v thajském Hua Hinu, která je na programu 23. až 24. prosince, se vedle české jedničky představí světová jednička Simona Halepová a hvězdné obsazení doplní Jelena Ostapenková s Johannou Kontaovou.
Karolína Plíšková

"Vůbec poprvé se tyto čtyři hráčky představí v Hua Hinu. Po skončení exhibice tu zůstanou ještě dalších pět dní, aby potrénovaly na nadcházející australské turnaje," řekl ředitel exhibiční akce Suwat Liptapanlop.

Turnaj s názvem Hua Hin Tennis Exhibition už jednoho českého šampiona má. Před dvěma lety se mužské exhibice zúčastnil dlouhodobě nejlepší český tenista Tomáš Berdych a po skalpech Španěla Ferrera a Kanaďana Raonice přebíral trofej pro vítěze.

Na úspěch svého krajana se pokusí od 23. do 24. prosince navázat Karolína Plíšková, jež během letošní sezony vyhrála tři tituly na okruhu WTA, došla do semifinále na French Open a do čtvrtfinále Australian Open a Wimbledonu. V létě se stala první českou světovou jedničkou v historii. Na tenisovém trůnu strávila celkem osm týdnů. Na úvod nadcházející sezony by měla pětadvacetiletá rodačka z Loun obhajovat letošní prvenství v Brisbane.

Na tenisovém trůnu momentálně sedí Simona Halepová, která se do Hua Hinu rovněž chystá. Rumunka se do čela světového hodnocení dostala po finále v Pekingu. Finálovou účast si připsala také v Cincinnati, v Římě a na French Open. Jediný letošní triumf oslavila na turnaji série WTA Premier Mandatory v Madridu, kde úspěšně obhájila loňský titul.

Další aktérkou letošní exhibice je přemožitelka Halepové z French Open Jelena Ostapenková. Talentovaná Lotyška šokovala Paříž i celý tenisový svět, když dva dny po svých dvacátých narozeninách coby první nenasazená hráčka v open éře triumfovala na pařížské antuce. Ostapenková podávala výborné výkony i v dalším průběhu sezony a zaslouženě ji v žebříčku aktuálně patří pozice světové sedmičky.

Poslední členkou hvězdného obsazení je Johanna Kontaová, jež letošní sezonu zakončila sérií pěti porážek, nešťastným zraněním levého chodidla a stejně jako loni ji na poslední chvíli utekla účast na prestižním Turnaji mistryň v Singapuru.

V sobotu 23. prosince je na programu semifinále. V neděli se bude bojovat o titul a o třetí místo.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

13
Přidat komentář
Torn
Už se na ní těším. :)
Reagovat
aligo
už se ví s kým bude hrát??
Reagovat
Fandina
Hledala jsem na netu, jestli se letos hraje IPTL a nic jsem nezjistila. Tak nevím, jestli to letos bude.
Reagovat
peek
Nebude, nemaj peníze už ani na doménu http://www.iptlworld.com/
Reagovat
tommr
exhibice sice jinak moc nemiluju, ale dva kvalitní zápasy na rozehrání před začátkem sezóny určitě nebudou na škodu. Karolínu čekají hned na úvod dvě těžký obhajoby (titul v Brisbane a čtvrtfinále na AO) a tak bude jen dobře když bude předem slušně rozehraná ... :)
Reagovat
bIbec
hlavně si užijem nějaký ten tenisek už před začátkem sezóny. Teda jestli to budou někde streamovat :-)
Reagovat
tommr
streamovat se to určitě bude, ale nejspíš v nějakou nelidskou hodinu ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Celkem nepochybuju, že únorovému FC se zdárně vyhne - tento nevýrazný studený kompars širší špičky WTA, který se možná trochu zahřál jenom jako šestinedělní prázdninová "světová jednička".
Reagovat
bIbec
věnuj se raději Petře. Tu oproti Karolíně dlouhodobě zanedbáváš .-)
Reagovat
blixa
Odkráčej i se svým FC do prdele !
Reagovat
FulnekUltras
Pokud Caroline v únoru pošetří síly, mohla by snad do jara post Nr.4 ještě udržet.
Reagovat
Chrenda
Ty jsi řádný nenávistný ko*ot. Tebe měli před 27 lety po revuluci pověsit, ty komunistický hovado.
Reagovat
FulnekUltras
To říkám pořád, že skuteční bolševici začínají být fest na nervy teprve teď... ;)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist