Karolína Plíšková prohrála čtvrtfinále v Monterrey s Wozniackou

5. 4. 2014, 09:19
Aktuality 11
Karolína Plíšková nestačila na antukovém turnaji v Monterrey na bývalou světovou jedničku Dánku Caroline Wozniackou a vypadla ve dvouhře ve čtvrtfinále. Dvaadvacetiletá česká tenistka prohrála se čtrnáctou hráčkou světa 7-6 3-6 a 3-6.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková v úvodu střetnutí působila mírně nervózním dojmem, ztratila gam na servisu a brzy prohrávala už 0-3. Pak se ale rodačka z Loun rozehrála a vyrovnala na 3-3. Plíšková v prvním setu fantasticky servírovala a ve zkrácené hře získala první set na svoji stranu.

Česká hráčka skvěle vstoupila do druhé sady. V úvodním gamu trefila tři esa, vyhrála čistou hrou a v té následující soupeřce prorazila servis. Třetí hra se ale Plíškové nepovedla a několik nevynucených chyb ji prohrálo podání. Caroline Wozniacká brejk na servisu potvrdila čistou hrou a srovnala na 2-2.

Dvaadvacetiletá Češka v páté hře opět předvedla na ženský tenis něco nevídaného, když trefila v jednom gamu tři esa v řadě a zvítězila čistou hrou. To ale bylo poslední, čím se Plíšková výrazně zapsala do průběhu druhé sady. Zkušená Dánka vyhrála následující čtyři hry a srovnala stav čtvrtfinále.

V rozhodující sadě rodačka z Loun zareagovala na ztrátu servisu v šestém gamu okamžitým rebrejkem, ale druhé prohrané podání už zpátky získat nedokázala a prohrála opět 3-6.

Plíšková se tak marně snažila Wozniacké oplatit loňskou porážku z Miami, kde rovněž získala úvodní set, ale ve třech prohrála. Semifinále si v Mexiku zahraje alespoň ve čtyřhře, kde tvoří dvojici se třiačtyřicetiletou Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou.

Japonská veteránka navíc pokračuje i v singlu, její semifinálovou soupeřkou bude dvacetiletá Jovana Jakšičová ze Srbska.

Wozniacká si zahraje o finále proti další srbské tenistce Aně Ivanovičové. Té sice Slovenka Magdaléna Rybáriková ve čtvrtfinále nadělila kanára, ale Ivanovičová zvítězila 6-1 0-6 6-2.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY -
(Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů)
páteční výsledky (04. 04. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (3-Dán.) - Karolína Plíšková (ČR) 6:7 (3:7), 6:3, 6:3
Ivanovičová (2-Srb.) - Rybáriková (6-SR) 6:1, 0:6, 6:2
Dateová-Krummová (Jap.) - Puigová (8-Portor.) 6:4, 6:7 (3:7), 6:4
Jakšičová (Srb.) - Boserupová (USA) 6:3, 6:0
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dateová-Krummová, Karolína Plíšková (4-Jap./ČR) - Sanchezová, Vandewegheová (USA) 7:6 (7:5), 6:3

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jak už jsem psal někdy k ránu, viděl jsem zápas Monicy i Caro. Pořád jsem z toho takový polomrtvý... :D

Monica - Date: Je to škoda, protože soupeřka byla určitě hratelná... Na začátku zápasu se oběma hráčkám příliš nedařilo podání a naopak jim vycházel return, z čehož pramenily čtyři brejky (dva na obou stranách). Nakonec rozhodly první sadu dva gemy - šestý a sedmý. Monča v šestém neproměnila dva brejkboly (v obou případech zkazila return), naopak Date svůj první brejkbol v sedmém gemu využila. Pokud se nepletu, tak v tom sedmém gemu byla Monče hned dvakrát zahlášena chybu nohou a při tom rozhodujícím brejkbolu jí to asi rozhodilo, protože po té druhé chybě nohou dala dvojchybu... Monča ale ještě bojovala. V osmém gemu při svém podání odvrátila dva setboly a Date to neměla lehké ani při svém servisu, když podávala na zisk první sady. Monča zase odvrátila dva setboly, pak ale nevyužila tři brejkboly (ten třetí Date velmi šťastně odvrátila prasátkem), což jí bohužel znemožnilo návrat do 1. setu. Date pak měla celkově pátý setbol a ten už proměnila... Druhou sadu začala Monča velmi dobře, jenže brejk ve druhém gemu nepotvrdila a ztratila servis čistou hrou. Pak ale Monča zase odskočila na 4:2 a když v sedmém gemu odvrátila brejkbol, tak už se zdála druhá sada rozhodnutá. Jenže chyba lávky. Monča za stavu 5:3 nedopodávala a nakonec vedení ztratila. Druhý set nakonec došel až do tie-breaku, tam ovšem Monča dominovala. Zkrácenou hru sehrála perfektně, ani jednou neztratila servis a dala několik winnerů. Rozuzlení zápasu tedy muselo přijít ve 3. setu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Monča bohužel začala špatně. V prvním gemu nevyužila brejkbol a posléze prohrávala 1:4. Sice v tom byl jenom jeden brejk, ale i tak to skóre nevypadalo zrovna dobře. Po pátém gemu přišel za Mončou její nový trenér (Antonio van Grichen - v minulosti trénoval Viku a krátce taky Anu). Nejspíš to pomohlo, protože Monča začala hrát lépe V sedmém gemu získala brejk a poté srovnala z 1:4 na 4:4. Věřil jsem, že Monča dokoná obrat, ale bohužel se tak nestalo. Date si v devátém gemu podržela servis a Monča šla za stavu 4:5 podávat na záchranu v zápase. Jenže to se jí nepodařilo. Date měla dva mečboly a hned proti tomu prvnímu dala Monča dvojchybu. :(
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/jJ6E6KBb/#prubeh-zapasu;1

Mrzí mě to hodně, protože Date byla určitě hratelná a takovou šanci na semifinále (potažmo finále) asi Monča jen tak mít nebude. :( Na RG a Wimbledonu bude obhajovat velmi dobré výsledky, takže ji nečeká nic jednoduchého (snad mezitím zavítá do Prahy, kde loni nabrala formu :)). V každém případě, Monča má potenciál a bylo to vidět i včera. Hlavně když jí chodí servis, tak umí získávat fiftýny úplně hladce. Bohužel si to ale taky kazí lacinými chybami, kterých tam včera bylo poměrně dost. Date jich tolik neudělala a to byl asi důvod, proč tato zkušená Japonka postoupila do semifinále...

Když už Monču v Monterrey neuvidíme, tak tady je aspoň video, jak umí "kouzlit"... :)
http://www.youtube.com/watch?v=_L0RCKTDOtc
Reagovat
smazaný uživatel
Caro - Karolína: Tak teď jsem chtěl popsat tenhle zápas (který jsem taky viděl), ale koukám, že na livesportu není zaznamenaný průběh. Takže to asi bude trochu těžší, protože poznámky jsem si nedělal a ještě k tomu jsem jedním okem koukal na hokej. :D Každopádně si pamatuju (a je to taky v článku), že Caro měla dobrý začátek a vedla už 3:0. Jenže vůbec toho nevyužila a Karolína brzy srovnala na 3:3. Pak došel 1. set bez dalšího brejku do zkrácené hry, kde měla Karolína navrch. V celém prvním setu (snad kromě začátku) skvěle servírovala a pro Caro bylo velmi těžké něco uhrát na returnu. Navíc si myslím, že se Karolína velmi dobře držela v dlouhých výměnách. Chyb ze strany Karolíny opravdu moc nebylo a výsledkem byl její zisk 1. setu. Pokud si dobře vzpomínám, tak Caro proti rozhodujícímu setbolu zahrála dvojchybu... Druhý set se pro Caro zpočátku taky nevyvíjel dobře. Prohrávala 0:2, ale pak se konečně chytla a srovnala. Myslím, že Caro začala trefovat míčky o něco líp a Karolína od poloviny setu taky udělala nějakou tu chybu. Caro tedy získala 2. set poměrem 6:3 a šlo se do třetího... V něm už to vypadalo, že Caro ten zápas dotáhne, ale za stavu 4:2 si to zbytečně zkomplikovala. Mám pocit, že za toho stavu dokonce ztratila vedení 40-0 při vlastním podání a Karolína ji potom brejkla. Ve 3. setu ale Karolíně trochu odešla hra při jejím servisu a Caro tak získala brejk na 5:3 a potom dopodávala zápas...
Průběh zápasu nám livesport.cz utajil, takže se omlouvám, pokud jsem se v něčem spletl... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že tenhle zápas by velmi podobný tomu loňskému, který holky proti sobě sehrály v Miami. Taky ten výsledek je prakticky totožný (loni Caro vyhrála 5:7, 6:3, 6:3). Myslím si, že Caro nesedí styl Karolíny (komu by taky seděla servismanka, když jí to tam padá), ale naštěstí to už podruhé dokázala nějak uhrát. Taky je jasné, že Karolína nevydržela hrát tři sety pořád na stejné úrovni. V tom třetím už jí to tam tolik nepadalo, přestože ji Caro málem sama vrátila do hry... No, v každém případě pro mě tenhle zápas dopadl dobře. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ana - Magda: Zápas Aničky jsem už neviděl, protože to bych musel být robot nebo závislák na Red Bullu. :D Jak už jsem tady psal v noci, Ana měla v předchozích zápasech trochu problémy s bokem (nebo kyčlí - v angličtině "hip"), takže jsem si přál, aby jí to neomezovalo a všechno bylo v pohodě... Ten zápas můžu těžko nějak víc hodnotit, ale ten průběh musel být teda velmi zajímavý. V prvním gemu Ana ztratila servis, ale potom šest her v řadě vyhrála a 1. set byl její. Ve druhém naopak přišel obrovský výpadek (asi podobně jako v Miami proti Petře). Ana v prvním gemu neproměnila brejkbol a nakonec dostala kanára... O to větší mám ovšem radost, že tentokrát se Anička nepoložila a ve 3. setu dotáhla zápas do vítězného konce. Získala brejk hned na začátku a pak ještě v pátém gemu, kde se asi definitivně rozhodlo... Takže mám radost, že se Ana s tím kanárem vypořádala mnohem lépe než v Miami. Když se dostane kanár a další dva sety se vyhrajou, tak ten kanár vůbec nehraje roli. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/2whlJce4/#prubeh-zapasu;1

Očekával jsem, že čtvrtfinálové zápasy hodně napoví o tom, jak dopadne turnaj v Monterrey pro moje favoritky. Papírově nejtěžší soupeřku měla právě Ana, protože Magda byla kromě mých favoritek poslední nasazenou hráčkou v turnaji... Prohra Monicy mě mrzí, ale důležité je, že Ana a Caro svoje zápasy zvládly a ve spodní polovině pavouka budu mít podle očekávání jistou finalistku. Dneska v noci si to holky rozdají o postup do finále, ale tentokrát se radši vyspím a ponocovat budu až právě na to finále. :) Jinak bych si přál, aby holky sehrály pěkný zápas a vítězka tohoto semifinále se potom stala i vítězkou celého turnaje.

Jinak tady ještě pár fotek s krásnou Aničkou... :)

Tohle dostala od Mexičanů po svém zápase 2. kola...
https://pbs.twimg.com/media/BkWg5kaCIAAw5np.jpg

A takhle se umí krááásně usmívat (moc mě těší, když ji vidím šťastnou)... :)))
https://pbs.twimg.com/media/Bkb3TpDCIAAYgYE.jpg
Reagovat
tommr
mě teda docela překvapilo, že Karolína proti Caro uhrála set. Caro se mi nějak nezdála ve svý kůži - silnější soupeřka by toho asi využila víc ... :)
Jinak co říkáš těm kamerám? Mě to připadá jako by to snímali kamerama z vrtulníku. Dost mi to kazí zážitek z tenisu ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
No, Karolína uhrála set už loni... Ale musím souhlasit, že Caro v Monterrey zatím nehraje tak dobře, jako hrála třeba v Miami. Karolína měla v 1. setu navrch v dlouhých výměnách, což se Caro moc často nestává... Caro se probrala až ve chvíli, kdy byla set a brejk dole. Naštěstí to ještě nebylo pozdě.

Jinak ty kamery mi ani nevadí. Kvalita streamu je celkem mizerná, takže to ani moc nevnímám... :D
Reagovat
smazaný uživatel
plivy u me nepreziji ani noc, kvalita se ozve jeste druhy den, perly navlekam na snurku sve pameti.. :-)) Ze zapasu Karoliny prezil jeji BH po lajne, prehravam si je, krasne mice! :-)
Reagovat
Fandina
škoda. Zvítězila zkušenost, ale moc nechybělo. Tak příště Kájo držím palce. Pojď pojď pojď!!!
Reagovat
Fandina
ale s Date Krumm vyšel. No prosím, jako nasazené čtyřky už postoupily do semifánále, ale tam je čekají nasazené jedničky, Babos Govortsova, tak držím palce Kájo pojď pojď pojĎ
Reagovat
Frick
Asi jo, co? Teď hlavně se naučit na tu antuku. Nicméně, KL si dát!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist