Karolína Plíšková proti Sorribesové vyhrála deset gamů v řadě a postoupila v Montréalu do semifinále

13. 8. 2021, 21:12
Aktuality 39
WTA MONTRÉAL - Karolína Plíšková měla pomalejší vstup do čtvrtfinále akce WTA 1000 v Montréalu, ale od stavu 2-4 nepovolila Saře Sorribesové, která v předchozím kole vyřadila Kateřinu Siniakovou, jediný game a po necelé hodině a půl na National Bank Open poprvé prošla do semifinále. O třetí letošní finále a celkově 32. bude bojovat s nasazenou jedničkou Arynou Sabalenkovou.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková nejspíše definitivně ukončila dlouhou krizi. Nadějně to vypadalo už po finále v Římě, jenže v něm neuhrála jediný game a přišlo další trápení. Po Wimbledonu, kde hrála své druhé finále na grandslamech, si ale vede solidně. Na olympiádě v Tokiu sice skončila už v osmifinále na Camile Giorgiové, nicméně v Montréalu se zlepšuje zápas od zápasu a je už v semifinále.

Po dramatické bitvě s Donnou Vekičovou neztratila set, porazila Amandu Anisimovovou a dnes 6-4 6-0 Saru Sorribesovou, se kterou jasně vyhrála i druhý vzájemný souboj. Na Australian Open 2017 Španělce povolila pouhé dva gamy, dnes jen o dva více.

Zatímco v Melbourne od začátku dominovala, do dnešního střetnutí měla pomalejší vstup. V úvodu utkání dvakrát za sebou přišla o podání, ale vždy se jí povedl rebrejk. Od stavu 2-4 srovnala mířidla, agresivní a přesnou hrou precizní obranu Sorribesové zlomila a vyhrála deset gamů v řadě. Na postup potřebovala necelou hodinu a půl a byla podstatně lepší na brejkbolech, využila šest ze sedmi a z devíti hrozeb sedm odvrátila.

Na National Bank Open startuje poosmé a poprvé se dostala mezi nejlepší kvarteto, jejím předchozím maximem byla čtvrtfinále z let 2017 a 2019 ve druhém dějišti Torontu.

O své třetí letošní a celkově 32. finále, sedmé na podnicích této kategorie, bude bojovat s Arynou Sabalenkovou, kterou vyřadila nedávno v semifinále Wimbledonu a na třetí pokus na ni našla recept. Zítra se pokusí udržet si svou letošní neporazitelnost v semifinále, dál prošla v Římě i Wimbledonu, oba souboje o titul ale prohrála.

Nasazená jednička Sabalenková, jež byla v prvním zápase na turnaji rovněž blízko vyřazení a od té doby neztratila set, na úvod dnešního programu vyhrála 6-2 6-4 derby s Viktorií Azarenkovou. Třiadvacetiletá Běloruska bude usilovat o své 16. finále, čtvrté v letošní sezoně a páté na akcích WTA 1000.

Po vyřazení Petry Kvitové v osmifinále pokračuje Camila Giorgiová v úspěšném tažení. Devětadvacetiletá Italka, 71. hráčka světového žebříčku, zdolala i Američanku Coco Gauffovou a jako jediná ze semifinalistek ještě neztratila v Kanadě ani set. Útočí na první titul po třech letech.

Giorgiová ve čtvrtek zdolala bývalou montrealskou šampionku z roku 2012 Kvitovou a o den později i sedmnáctiletou Gauffovou, nad níž zvítězila 6-4 7-6.

"Byl to skvělý zápas, na opravdu vysoké úrovni," pochvalovala si italská tenistka, která svůj poslední druhý titul na okruhu WTA získala v říjnu 2018 v Linci.

V semifinále narazí na jinou soupeřku z USA Jessicu Pegulaovou (h2h 1-3), jež otočila zápas s Ons Džabúrovou. 27letá Američanka Tunisance na závěr nadělila "kanára" a také svou čtvrtou soupeřku v Montréalu zdolala ve třech setech.

"Odehrála jsem tady několik těžkých bitev, ale fyzicky se cítím dobře. Vybojované výhry mi naopak zvedají sebedůvěru, protože vždy dokážu najít cestu k vítězství," uvedla Pegulaová.

• WTA 1000 MONTRÉAL •
Kanada, tv. povrch, 1.835.490 dolarů
páteční výsledky (13. 8. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kar. Plíšková (4-ČR) - Sorribesová (Šp.) 6-4 6-0
Sabalenková (1-Běl.) - Azarenková (8-Běl.) 6-2 6-4
Pegulaová (USA) - Džabúrová (13-Tun.) 1-6 7-6(4) 6-0
Giorgiová (It.) - Gauffová (15-USA) 6-4 7-6(2)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

39
Přidat komentář
bIbec
Se dívám teď na ty highlights Bělorusek a přijde mi, že Azarenka už má jiný skřek. Sem ji leta neviděl hrát, abych pravdu řekl.
Už to není takové to pronikavé UÍÍÍÍ, ale takové hrubší OHRRR nebo tak něco. Trošku jakoby se přiblížila Šarapce. Ale měné hlasité asi.
Reagovat
jirkaS
jj, asi mutujesmile
Reagovat
horska.kraslice
Taky jsem si všimla, že letos přešla od houkání k ryčení. Asi si fakt vzpomněla na Šarapku.smile
Reagovat
FerrariF50
Moc bych si přál finále Camilka s Karolínou, bylo by mě jedno kdo vyhraje a tenis určitě pěkný, útočný :) Camilka jede bomby :)
Reagovat
jirkaS
miluji tě LADY JÁJOsmilesmile
Reagovat
EllNino
Už nějaký ten čas hraje konstantně jako pár let zpět a zápasy, které má vyhrát, vyhrává :)

Proti Aryně to bude těžké, ale já Karolíně věřím, našla na ni recept na Wimbledonu, tak třeba se to povede i tady :)
Reagovat
Nola
Camilka vyradila Gauff? pekne, evidentne jej velmi nepomaha nasadenie na Centri, bez nejakych velkych zasluh.... a tak je to spravne, aspon ma par uzivatelov kludne ranne vstavanie smile
Reagovat
blixa
Jojo, prdelka moje má teď kolty zavěšeny proklatě nízko a nabíjí tříštivým ! smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No mercy!smile Uvidíme jestli narazí na zdatnější šerifku nebo jestli urve titul. To by bylo asi hodně velké překvapení bez ohledu na anketu se 44% na ostatní.
Reagovat
com
Takze ve finale bude bud Giorgi s kterou prohrala Karolina na olympiade a Eastbourne a nebo Pegula s kterou prohrala.. No to ani nema cenu vyjmenovavat smilesmile Ja tam chtel Jabeur a Gauff smile
Reagovat
aape
tak je na čase, aby je Karolína už začala porážet..
Reagovat
baba
myslím, že Kája by už konečně mohla tu Pegulu porazit. Snad to osud udělá tak, že se spolu utkají ve finále.
Reagovat
Torn
Tak pro Karolínu mluví jeden velký fakt. Ona narozdíl od prdelky a Indiánky má zkušenosti s velkými finále. Na Giorgi by to během hry mělo padnout 100% a na Pegulu si myslím taky. Jestli Karolína porazí Arynu, tak si myslím, že ve finále bude dost mentálně silná.
Reagovat
Fandina
Mertens zase hraje se Sabalenkou. Myslela jsem, že se chtějí soustředit na singl, ale asi jim to nedá.
Reagovat
tommr
ony spolu nebudou hrát na GS na kterých se chce Sabalenka soustředit jen na singl. Na menších turnajích si ale spolu občas zahrají ...
Reagovat
Fandina
Aha, tak to jsem nevěděla.
Reagovat
tommr
v letošní Race je Karolína po dnešku už čtvrtá (za třetí Bárou Krejčíkovou) ... smile
Pokud by se jí povedlo vyhrát i další zápas bude čtvrtá i v oficiálním žebříčku ...
Reagovat
com
Ja myslel, ze Sabalenka bude na Karolinu pekne odpocata a ona hraje debla smile Tak doufam, ze ju tam utahaj jak kobylu smile
Reagovat
tommr
to doufáš marně. V deblu se neunaví ani náhodou ...
Reagovat
tommr
Karolína nezačala dobře a ze začátku dělala spoustu zbytečných chyb. Od stavu 2:4 v prvním setu ale přestala tolik chybovat a otravnou soupeřku úplně vymazala z kurtu ... smile
Opět se ukázalo, že hráčky jako je SST můžou vyhrávat jen když jejich soupeřka blbne jako to včera předváděla Katka. Stačí solidně podávat a returnovat a nedělat tuny chyb a každá vracečka je úplně v háji protože sama winner neudělá ... smile
Reagovat
Torn
Jenže tady je nutno říct, že hráčky typu Katka prostě nemají moc zbraně na SST. Katka není tak útočná a včera ukázala, že z forehandu je neškodná.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Ale i tak, někdy by ji porazit mohla, souhrou okolností, jinak fakt špatný match-up.
Reagovat
Torn
Ona jí porazila v Bad Homburgu. :D Jenže tráva je tráva. :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nj, dyť vlastně josmilesmile Tráva holt obranářům nepřeje. Tam to uběhá jen Srbský gymnasta. Ovšem nebýt toho zrádce Gorana, ani gymnastika by mu nepomohla...smile
Reagovat
Torn
Tak Simonka nám taky sežrala jeden pažitový vavřím a Kerbeřice taky. :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Simona ok, ale Andělu bych mezi obranářky nezařadil.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Simona je vlastně hrou Jokerovi i trochu podobnásmile
Reagovat
Torn
Tak Kerber není úplně ultimátní obranářka, ale řekl bych, že na té hranici má blíž k tomu obranářskému stylu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Letos na trávě dobře pálila, bohužel i na úkor našichsmile A od Azy se nechala porazitsmile Ještěže ji teď přeřvala Amazonkasmile
Reagovat
brixner
Amazonka??? Uřvaná a totálně vodporná blbka to jesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslíš, že Amazonky zabíjely nepřátele potichu?smile
Reagovat
Torn
Ale byly hezký....tedy jak si je představuji já. :D Sabalenka vypadá jako Jožin z bažin. :D
Reagovat
blixa
No já bych si válečnice jako nějaký modelky nepředstavoval. Mohly by vypadat právě tak nějak jako Aryna smilesmile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile servis je základ a Kája taky září štěstím.
Petra bohužel to samé co Katka.
Reagovat
Torn
Jako na obranu Petry. Giorgi je prostě Giorgi. :D
Reagovat
smazaný uživatel
je dobrá to je fakt
Reagovat
com
smile a ted zopakovat se Sabalenkou SF Wimbledonu smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist