Karolína Plíšková v Malajsii ukončila rok dlouhé čekání na výhru

26. 2. 2013, 09:14
Aktuality 65
WTA KUALA LUMPUR - Karolína Plíšková přesně po roce vyhrála zápas v hlavní soutěži turnaje WTA. Dočkala se znovu v malajsijském Kuala Lumpuru, kde dnes vyhrála nad Australankou Casey Dellacquaovou a teprve potřetí v kariéře postoupila do 2. kola. O vyrovnání svého pět let starého maxima si zahraje s Japonkou Doiovou.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková se první výhry na turnaji WTA dočkala už v 16 letech, když v roce 2008 postoupila na antuce v Praze do čtvrtfinále. Na další výhru však čekala dlouhé čtyři roky až do loňského Kuala Lumpuru, aby pak šestkrát po sobě skončila v 1. kole. Rok dlouhé čekání na výhru ukončila až znovu v Malajsii, kde dnes porazila 6-3 6-2 Australanku Casey Dellacquaovou.

Loni dvacetiletá rodačka z Loun skončila ve druhém kole na polské favoritce Agnieszce Radwaňské, letos si o vyrovnání svého maxima zahraje s přijatelnější soupeřkou. O postup do čtvrtfinále se utká pátou nasazenou Japonkou Misaki Doiovou, která vyřadila na úvod Italku Albertu Briantiovou 6-2 6-3.

O rok starší Doiovou v jediném dosavadním vzájemném zápase v roce 2010 v japonském Gifu porazila ve dvou setech. V žebříčku je však momentálně výš Japonka, které patří 83. místo. Plíšková figuruje na 127. pozici.

V Kuala Lumpuru, kde pořadatele v úvodu týdne trápí déšť, se představí i její sestra Kristýna, která je nasazena jako číslo osm. V prvním kole ji čeká soupeřka z kvalifikace.

Hvězdou letošního ročníku je světová desítka Caroline Wozniacká, roli nasazené dvojky plní 25. hráčka světa a obhájkyně titul Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu.

- WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR -
(Malajsie, tv. povrch, 235.000 dolarů)
úterní výsledky (26. 02. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Karolína Plíšková (ČR) - Dellacquaová (Austr.) 6-3 6-2
Doiová (5-Jap.) - Briantiová (It.) 6-2 6-3
Mayrová-Achleitnerová (Rak.) - Feuersteinová (Fr.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

65
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vše nejlepší LI NA!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Připojuji se! :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://imgbox.com/adh1tOqN
Reagovat
Fandina
Vlasy oči ladí k barvě šatů zajímavé !
Reagovat
vendulkabendulka
Moc ji nemusim, ale zenska je to bez debaty nadherna. Uzasne saty, mejkap i ten "uces". Fakt krasna.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem viděl, ale přesto díky za odkaz. Maruška krásná jako vždy! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přidávám se, Máše to sluší!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
U všech tenistů na této úrovni je to o vůli a trpělivosti, samozřejmě talent má lepší výchozí pozici. Kdo pochopí, že může prorazit a věnuje tomu vše, tak prorazí. R
Reagovat
smazaný uživatel
Budou streamy z Kuala Lumpur? :-)
Reagovat
vendulkabendulka
Na StreamHunter jsou, uz od prvniho kola.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím, jsem nový účastník diskuse. Myslím, že Karolína, stejně jako Kristýna má na TOP 50-100. Stačí jim pár turnajů v prvních a druhých kolech WTA, aby pochopily, jak na TOP 50. Stačí jim, aby pochopily, že v těchto sférách je to o hlavě. Ricci
Reagovat
tommr
no já si myslím, že sestrám k tomu, aby se trvale zabydlely v první stovce chybí i nějaká pořádná mezihra a hlavně pohyb. Jsou ale ještě relativně mladý a třeba se časem ještě trochu zlepší ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Viktore. To mi nedělej už jsem věřil, ale nic..
Reagovat
smazaný uživatel
Troicki je dneska nejak sebevedomi, ale zatim je mu to k nicemu :D
Reagovat
carolyn
Reagovat
Fandina
Na centr kurtu v Dubai se právě proběhla černá kočka, Delpo s Bagdatisem museli chvilku přestat hrát :-)))))))))
Reagovat
carolyn
tomu se říká štěstí :-)
Reagovat
Fandina
... štěstí jak pro koho, ale faktem je že mě hodně mrzí, že se o černé kočičce říká, že když přeběhne přes cestu, tak je to smůla, protože jsme jednou měla doma černou kočičku a přes cestu mi běhala pořád a nebyla jsem nešťastná, naopak jsem měla radost, že jí mám a je tak hezká ... úsměv
Reagovat
carolyn
Reagovat
carolyn
se opět odhlásil z turnajů, hmmmm
Reagovat
carolyn
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/455949-betonum-rekl-ne-nadal-se-odhlasil-z-turnaju-masters-v-indian-wells-a-miami.html#section-artcl
Reagovat
Fandina
carolyn ... tak to je dobře, že to je v češtině ... úsměv
Reagovat
carolyn
myslela jsem na tebe ...
Reagovat
Fandina
carolyn ... tak to seš hodná, myslela jsem si to, že to bude kvůli mě ... úsměv
Reagovat
tommr
co to má Karolína na krku - to je nějaký tetování nebo co?
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, Janko ! Jeste ze jsem viděl jen 3 gamy.. :O
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis-tips - nové diskuzní fórum na facebooku. PŘIDEJ SE!
Reagovat
smazaný uživatel
Nepridam se:)P
Reagovat
smazaný uživatel
Co ten "vas" Jankelous v te Dubaji vyvadi, clenove Djokarny se po vodnich zelvach zacinaji zabyvat ornitologii, se specializaci na kanraky??:D)
Reagovat
smazaný uživatel
edit *kanarky*
Reagovat
gigin
Mne zajímá už jen Ernie...
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))
Co, palis mosty???:D))))
Reagovat
Fandina
Vlku a ty to giginovi věříš ?????????
Reagovat
gigin
Vuku, myslím pozemské bytosti. Tam jsem zamíchal osobním žebřem. Mimozemšťan je nafurt :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: giginovi??? :) No, ja se toho ranare radeji 3x preptam:D))))

...ted neco pise o mimozemstanech...takze kdo vi jak bude vypadat jeho dalsi fandovsky vyvoj...:)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem nevedel, ze take pises do Tennis Areny :-O

Ale jinak, jako jde Ti to, dobry, super, parada....z vlsem mame radi sci-fi, jasne. A ted prosim bez toho fantasy...:D)))
Reagovat
Fandina
Vlku ... když seš tak chytrý, jaké je vlastně tvoje fondovství. To by mě zajímalo. Podle mě není žádné, než abys fandil, napíšeš mě to žíly netrhá. To se to potom do druhého strefuje, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Jako myslis ted o giginovi, nebo o sobe?

1/gigin - Myslim, ze to ma nekde, co mu pisu...kdyby to bral vazne...a ja bych to bral vazne, vsechny ty nase lambady, tak uz by nas davno oba odvezli.
...krom toho, moc dobre vi, ze mam slabost obecne pro tenis, a nejvic v ATP tlacim Dlouheho Janka, ale kdyz prohraje, tak mne to fakt zily nejak netrha...a opravdu se necitim nejak provinile...pokud tohle nekoho irituje, tak si dejte treba panaka, nebo nevim...si to nejak vyreste sami ze sebou, hlavne me do toho nezatahujte...

2/Pokud jde tady vic o tebe, tak nevim proc te to zajima, a vubec nechapu proc se na to ptas, vzdyt jsem preci spisovatel, a to je tak vsechno,...za posledni tyden si to meldovala porad dokolecka dokola a dokola...takze opravdu nevim proc bych se ted mel nejak snazit - tohle jeste nejak vyvracet...:D))) Ty ses teda dobra, udelas ze mne spisovatele, a ted po mne chces, abych to nejak vysvetlovat jako proc n????e...:D))) Nechapu:D))))
Krom toho, nikdy nebyl problem pro mne uznat, ze delam tech UE peknou kupu, takze o chytrosti tady asi rec neni, tipuji, problem asi bude nekde jinde...., ale ok, ze mne fanda zadny...dobre.
Ja jen doufam, ze ted uz budes mit proboha klid v dusi, ze nejsem zadny fanda, ale pouhy spisovatel, a ze se ti nejak konecne ulevi...:)
Reagovat
Fandina
Vlk ... tak jsem se toho hodně dozvěděla, ale zase nic, no. Zajímalo mě, komu fandíš a už to vím, je to Dlouhý Janek a tím to pro mě končí. Každý někomu fandíme a já pořád v tom množství informací, které v příspěvcích dáváš nevím, komu ty. A že si myslím, že jsi spisovatel, tak si to myslím, je přece každého věcí, jak druhé vidí. Tak se tak nečil, o nic nejde ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Proc bych se mel cilit:D)))))...mne spis prekvapuje, ze se cilis ty, ze do gigina najizdim:D)))))), ty asi fakt nevis, ze jsme brachove, je to starsi bracha - to tady vi uz pomalu kde kdo, bo je gigino pekne ukecanej (sorry bracha, ale ja se vykecal jen 2x do vzkazu...ty ses vykecal vic krat),

proc si jako fandino myslis, ze kecal o tom dvojdomku, ...jen chcel, abych sa vratil domu, bud to fakt nevis, nebo si z nas delas srandu, a jako delas, ze to nevis....

Kdo si myslis, ze ho tu pritahl na ten portal...ale dobre, tohle chapu, ze Ti mohlo uniknout...i kdyz je bracha kecka...vetsi nez ja...sice to vypada opacne, ale....ok.

Ale, ze nevis koho tlacim, tomu ale opravdu nedokazi snad ani uverit, hlavne po tom, co si stravila minulej rok se mnou hodiny nejen na tema - souboj John x Tom.

Toz mne to nejak vysvetli toto:D))))
Reagovat
gigin
Kyrie eleison.....
Reagovat
Fandina
Vlk ... jenže já si všechno nepamatuji a zase jsem se sekla, mě nešlo o gigina, jen jsem se přimotala do diskuse, brácha nebrácha. A fakt si nepamatuji souboj John Tom. Určitě jsem to nebyla já. A to že u tebe nevím komu fandíš i u holek, tak na tom není nic špatného ne. Podle mě ty jako spisovatel píšeš hodně a o všem tak není ani důležité, komu fandíš, protože to ke své profesi spisování nepotřebuješ. Já když napíši Tome ... pojď pojĎ pojď tak se vyčerpám a tím to pro mě končí. Nerozebírám jak kdo hrál, beru to že nějak a buď vyhrál nebo ne a udělal dably nebo podobně a příště musí servis atd.
Reagovat
smazaný uživatel
No ja jen nerozumim, ze kdyz to neni u toho spisovatele dulezite, proc se jako ptas...

Ale kdyz ti na tom tak zalezi....
Holky mam rad vsecky, to je jas, v porovnani se mnou monty, to je uplnej amater...
...monty je proste troskas....ja su v tomhle daleko daleko za nim - ty holky ve WTA tlacim kurde vsecky...cely okruh

Netlacim pouze ty cerky, ktere maj u mne cernej puntik, proste si jich nevsimam... ale i ten si mohou holky vymazat....

Takze spis by ses mela zeptat, kdo je ted u mne s cernym puntikem, a koho momentalne netlacim - takze:

Viktorka
Serena
Masa, ale ta si to pomalu uz odmazla...
Agnes
Barbora (kvuli temu se bracha se mnu tak trochu nebavi, ale on to zkusne, bo mne ma rad...)
Jie

(Ze seznamu vypadla Karolina, a ted tam supe ten jeji father Piotr)

Tak snad Ti to pomohlo....
Reagovat
Fandina
Vlk ... tak díky za odpověď, koukám, že ti ten spisovatel nedá spát, ale zase si mě zklamal, prostě nenapíšeš, fandím té a té, ale napíšeš něco o puntíkách a zklamání, tak jen potvrzuješ, že vlastně nefandíš žádné, ale jak píši o nic nejde ... úsměv
Reagovat
gigin
Stejně by mne zajímalo s kým ťa mama má.
Reagovat
Fandina
gigin ... s potkal (navrat) vlčákem v zimě ???????
Reagovat
Stan_Borowitz
To by se mělo pořádně zapít
Reagovat
VlS
ty jsi tak pozitivní :-)
Reagovat
dadaft
gratulace. držím palce ať Misaki dáš a zahraješ si proti jmenovkyni. ))
Reagovat
dadaft
jinak v Malajsii asi o favoritce není nejmenších pochyb, Karolajn by to měla zmáknout,
ale na titul si jistě brousí zuby i Hsieh a Pavljučenkovová.
co si myslí třeba Rogovská není známo............................... ))
Reagovat
smazaný uživatel
Cerny kun je stejne pro mne Bethanie, v tuto chvili 197 hracka rankingu.
Pravda, je to tak trochu tenisova femme fatale:) Gulbis pro ti ni je fakt uplnej amater, protoze tahle holcina ma navic jeste plnou kupu smuly...jako bonus.
Opet se snazi vratit po zraneni, ale jak dlouho ji to vydrzi...tezko rict:)
Jak se po ceste opet nezrani, nebo nechytne zachvat se vyvalit z kurtu sama, tak to klidne muze vyhrat:D))))
Ale priznavam, ze pravdepodobnost, ze se nezrani, nebo nevyhaze, nebo neco ji to nejak neujede, je asi takova, jak kdyby GS by mela vyhrat Akhul:D)))

Ale i tak cernej kun:))) Treba ji to konecne vyjde, uz vyradila Donnu, takze prvni kolo prezila ve zdravi, a vporadku:) Tak jeste par kol...

Jinak, to samy jak minulej rok, destovy turnaj....
Reagovat
dadaft
jj, Bethanie mám taky rád.
čtvrtfinále Mattek - Hsieh bych bral. ))
Reagovat
VlS
miluju Sci Fi
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
tommr
tak právě proto tam Caro asi jela - aby neměla konkurenci a mohla si tak připsat další vyhranej turnaj. Na turnajích kde se sejde pár hráček z první dvacítky už asi nikdy titul nezíská ... :)
Reagovat
dadaft
je mladá. kdo ví, co se stane během příštích let...
navíc Caroline je jedna z těch, co mají železné zdraví (zdá se).
a to se počítá...
Reagovat
smazaný uživatel
:D) Si ted zaryl kudlu primo do montyho srdce:D)))))
Myslim, ze dlouho cekat na reakci nebudes:D)))
Reagovat
tommr
stát se sice může skoro všechno, ale pochybuju, že by se najednou zranila kompletní tenisová špička - a nic menšího by dneska už Caro asi k zisku GS nebo Masters nestačilo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
...:D))))))))
prosim te to staci, bo monty z toho chyti uplnej infarkt:D)))))))
....a budes ho mit na svedomi....
Reagovat
tommr
já si myslím, že montymu je to asi taky jasný i když to třeba nepřizná. Navíc je díky jeho dalším favoritkám dostatečně jištěnej ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:) No uvidime, ale aby te i sama ta Karolina neprekvapila:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
"Na turnajích kde se sejde pár hráček z první dvacítky už asi nikdy titul nezíská ... :)"

Tak to je dost odvážné tvrzení... Ty máš nějakou krátkou paměť, ne? :D Turnaj v Moskvě se hrál loni v říjnu a byly tam dvě hráčky z první desítky a sedm hráček ze druhé desítky... Caro vyhrála! :)
http://en.wikipedia.org/wiki/2012_Kremlin_Cup_%E2%80%93_Women%27s_Singles

Vlk: Když budu mít potřebu a čas, tak vždycky zareaguju. Nemusíš mě tady vyvolávat... Jinak v Malajsii očekávám první těžší zápas pro Caroline v semifinále proti Moritě. Na tu pozor, protože nedávno uhrála dva body ve Fed Cupu proti Rusku (Makarova, Vesnina) a v Pattayi porazila Anu v 1. kole.
Reagovat
tommr
to myslíš ten turnaj kde kvůli TM chyběla první osmička a ostatní holky už byly myšlenkama na dovolený? Ten bych teda já osobně na úroven GS nebo Masters rozhodne nestavěl. Ale jinak zase platí, že každej titul se počítá a Caro je dost chytrá na to, aby využila každou příležitost ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemluvím o GS nebo Masters, ale narážel jsem na tvůj výrok, který jsem ocitoval na začátku svého předchozího příspěvku. Napsal jsi, že Caro už asi nikdy nezíská titul na turnajích, kde se sejde pár hráček z první dvacítky... Ano, první osmička v Moskvě chyběla, ale přesto tam byly dvě hráčky z první desítky a sedm hráček ze druhé desítky. Takže dohromady devět hráček z první dvacítky... To je snad víc než "pár", nebo ne? :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist