Kasatkinová deklasovala Kerberovou a poprvé vyřadila dvě hráčky Top 10 po sobě

16. 3. 2018, 06:07
Aktuality 4
WTA INDIAN WELLS - Darja Kasatkinová v Indian Wells neztratila set ani ve svém čtvrtém zápase. Dva dny po skalpu Wozniacké dvacetiletá Ruska deklasovala 6-0 6-2 Němku Angelique Kerberovou a poprvé v kariéře vyhrála dva zápasy proti hráčkám Top 10 po sobě. Ve svém největším semifinále se utká s o 17 let starší Američankou Venus Williamsovou, která rovněž neztratila ještě ani set.
Darja Kasatkinová

Darja Kasatkinová se v posledních týdnech dostala do skvělé formy. V Petrohradu si proti Caroline Wozniacké připsala svůj druhý skalp světové jedničky, v Dubaji došla i díky dvěma obratům z mečbolů do finále a nyní září v Indian Wells. 

Dvacetiletá Ruska, jež si zvyká na pozici mezi dvacítkou nejlepších tenistek světa, v kalifornské poušti neztratila ve čtyřech zápasech ani set. Na hladkou výhru nad zdravotně indisponovanou Češkou Kateřinou Siniakovou navázala skalpy Sloane Stephensové (13. v WTA), Caroline Wozniacké (2.) a Angelique Kerberové (10.).

Kasatkinová tak vyhrála už 8 z 9 posledních zápasů a poprvé v kariéře porazila dvě hráčky Top 10 po sobě. Světovou desítku Němku Kerberovou navíc ve čtvrtfinále rozdrtila jednoznačně 6-0 6-2 a ve vzájemné bilanci se ujala vedení 3-2.

"Výkon, který jsem dnes předvedla, je v tréninku normální, takže mě to nechává klidnou a jen jsem ráda, že to konečně přenáším do zápasů," pochvalovala si Kasatkinová. "Dnes bylo všechno na mé straně, od počasí, přes kurt a až po údery," dodala Ruska. 



"Tohle není můj oblíbený kurt, je na mě až moc pomalý a já na něm dělala moc chyb. Tohle rozhodně nebyl můj den," řekla smutná Kerberová a ocenila svou přemožitelku. "Její styl mi nesedí, je to velmi náročné s ní hrát."

Kasatkinová bude ve svém prvním semifinále na turnaji WTA Premier Mandatory bojovat o čtvrté finále na okruhu WTA. Její soupeřkou bude další členka Top 10 Američanka Venus Williamsová, s níž svedla dvě vyrovnané bitvy s bilancí 1-1.

Sedmatřicetiletá Američanka, která turnaj v Indian Wells kvůli údajným rasistickým urážkám v letech 2002 až 2015 bojkotovala, ve čtvrtfinále porazila 6-3 6-2 Španělku Carlu Suárezovou a postupem do semifinále vyrovnala své maximum ze sezon 1998 a 2001.

"Jsem rozhodně šťastná. Samozřejmě v takový výsledek doufáte, ale nikdy nevíte, jestli se vám zápas povede. Dnes jsem spokojená s tím, jak jsem hrála. Dostat se daleko na velkém turnaji je pokaždé vzrušující a fantastické," řekla sedmatřicetiletá Venus.



Také v druhém duelu o místo ve finále se představí dvacetiletá tenistka. Už ve středu si semifinále zajistila Japonka Naomi Ósakaová, která vyzve světovou jedničku Rumunku Simonu Halepovou.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.699.000 dolarů
čtvrteční výsledky (15. 03. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
V. Williamsová (8-USA) - Suárezová (27-Šp.) 6-3 6-2
Kasatkinová (20-Rus.) - Kerberová (10-Něm.) 6-0 6-2
Semifinálové dvojice:
Halepová (1-Rum.) - Ósakaová (Jap.), Kasatkinová (20-Rus.) - V. Williamsová (8-USA)
• Čtyřhra - semifinále •
Strýcová/Su-Wei Hsieh (ČR/Tchaj-wan) - Dabrowská/Yi-Fan Xu (3-Kan./Čína) 7-6(2) 6-3
Makarovová/Vesninová (1-Rus.) - Babosová/Mladenovicová (4-Fr.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
rosm
Super, to je hracka mimo jine, která vymete z desitky typy jako Pliskova, Kerber apod.
Reagovat
Krisboy
Hustýýýýýýýýýýýý!
Reagovat
slacker
riidkyyyy
Reagovat
Krisboy
V těchto případech Dr.Písařík doporučuje sexuální zdrženlivost :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist