Kdo je ten chlap, co hraje s Djokovičem? Bouchardová na sociálních sítích schytala pořádnou kritiku

6. 6. 2018, 12:16
Aktuality 81
Možná to byl jen nevinný příspěvek na Twitteru, ale bývalá světová pětka a v současnosti až 164. hráčka světového hodnocení Eugenie Bouchardová rozhodně nečekala, že za svůj příspěvek na adresu Marca Cecchinata, který včera na French Open vyřadil bývalého šampiona Novaka Djokoviče, schytá takovou kritiku.
Profily hráčů

Bouchardová na svůj twitterový účet v průběhu utkání mezi Marcem Cecchinatem a Novakem Djokovičem napsala: "Co je to za chlapa, co hraje s Djokovičem?"

Ihned po zveřejnění se na bývalou světovou pětku a v současnosti až 164. hráčku světového hodnocení strhla lavina kritiky.

"Jeho žebříčkové postavení je lepší než tvoje. Správnou otázkou je, 'kdo jsi ty'?" napsal uživatel s přezdívkou "No one". "Chlap, co je v žebříčku ATP o 92 míst výše než ty v WTA," přišla další odpověď. "Je mnohem lepší než ty," nebral si další fanoušek servítky. "'Tenhle chlap' má ve skutečnost lepší žebříček než ty. Je 72. na světě, ty seš mimo nejlepších 160. Tohle od tebe bylo neuctivé," napsal "Tennis_fan".

Jeden z tenisových příznivců se neváhal do bývalé finalistky Wimbledonu a semifinalistky Australian Open a French Open opřít jiným způsobem. Bouchardová letos vyhrála jen 6 ze 13 zápasů a na právě probíhajícím antukovém grandslamu skončila po skreči už v prvním kole kvalifikace.

"Pamatuješ si, jaké je hrát čtvrtfinále a semifinále grandslamů? Pamatuješ si vůbec, jaké to je hrát v hlavní soutěži grandslamu, sakra?" rýpnul si do kanadské tenistky "Christian".

Vlna negativních reakcí Bouchardovou překvapila a Kanaďanka se snažila všem tenisovým fanouškům svůj příspěvek vysvětlit. "Wow, lidi, rozhodně jsem to nemyslela špatně. Jen jsem se zeptala, protože jsem o něm (Cecchinato) nikdy neslyšela a hrál čtvrtfinále, teď už je v semifinále grandslamu. Také jsem k příspěvku dala tleskající emotikonu, která je jasně myšlena v dobrém," napsala Bouchardová.

"Nechápu to vaše neustále souzení a srovnávání lidí. Jen jsem mluvila o někom, koho jsem viděla v televizi, a vy hned začnete tuhle osobu srovnávat se mnou. Srovnáváte naše žebříčkové postavení, kariéry a další věci. Já si jen užívala sledování skvělého zápasu, nic víc," dodala.

Byl to opravdu jen nevinný tweet "z rakety" Bouchardové, nebo se měla vyjádřit jinak a tenisoví příznivci reagovali oprávněně?

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

81
Přidat komentář
Blondie
Eugenii nikterak nemusím, ale opravdu věřím, že to nemyslela zle. Vážně je třeba 24letou holku veřejně šikanovat za každý její výrok, který si navíc lidé schválně interpretují tak, aby vyzněl blbě? :/
Reagovat
Herbert_Hoover
https://www.facebook.com/TheTennisMemes/videos/1857751847614461/?hc_ref=ARTHKcp5_aV7m-1Tz63JHtNawKToumxTmkbKwCIX0YlLFSN8zNLBsiyFlprZsFg4dFw

:))
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))
Reagovat
janek_da
Tak už ji nechte. Dyk má celkem pěkné kozy.
Reagovat
Frick
Ať vokáže.
Reagovat
blixa
Vokaž ty ;-) Ať se zasmějeme ...
Reagovat
Herbert_Hoover
Já si teda Frickovy kozy nechám ujít.. :)
Reagovat
blixa
Srabe !!! :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Nojo, někdy je nezbytné přiznat si, že na něco už člověk nestačí :))
Reagovat
Frick
Chováš se jak 16 letej harant z učňáku.
Reagovat
janek_da
tys je ješět neviděl. čoveče ...
Reagovat
Frick
Ty jo?
Reagovat
Herbert_Hoover
janek viděl kozy celé top 100, ale některé už podruhé raději zdvořilostně odmítl :)
Reagovat
janek_da
třeba Halep v roce 2008. pak už jsem odmít
Reagovat
janek_da
mohla přestoupit tehda do ATP a vyhrála by x Majorů
Reagovat
Herbert_Hoover
ty jsi ale sledoval na pokračování, jako večerníček, ne a ne skončit..
a ještě pověz, jak tě kozy Tamarine Tanasugarnové svého času stíhaly ve snech a zkrápěly ti čelo nočními běsy :)
Reagovat
janek_da
8. div světa
Reagovat
smazaný uživatel
A kozi syr bude?
Reagovat
Frick
https://www.forbes.com/athletes/list/#tab:overall_header:position

4 tenisti a 9 fotbalistů.

Zato 72 sportovců hrajou US sporty - am. pseudo-fotbal, basket, baseball.

Docela zajímavý, když si člověk srovná globální popularitu fotbalu a těch tří dalších sportů.

Vlastně dojde k tomu, že výdělky fotbalistů zas tak dobrý nejsou.

A potvrzuje se i ta teze, že zatímco nejlepší tenisti jsou schopný "držet krok" s nejlepšíma fotbalistama, tak 500. nejlepší fotbalista má pořád pohádkový výdělky, zato 500. tenista je skoro žebrák.
Reagovat
5zdenek5
aha, a sama hráčka na 164. místě v žebříčku...blbka... chce na sebe jen upozornit, i negativní "reklama", je reklamou :))
Reagovat
Herbert_Hoover
Ono se v některých pasážích zápasu spíše nabízelo se ptát..

"Kdo je ten chlap, co hraje s Čekynátem?"

:))
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
Davor1
Tvl, tá je blbá jak vráta od stodoly...
Reagovat
FulnekUltras
plné genietální vytížení k tomu - kdo by se vzrušoval nějakým žebříčkem ;-)))
Reagovat
Nola
tak ona je velmi aktivna na soc.sietach, na jej obranu mozem uviest, ze ani ja som Cecina nepoznala, ale uz si ho zapamatam snad do smrti :D ak samozrejme v starsom veku neschytam Alzheimera
Reagovat
Kozoroh
Lidi umí být víc hnusní, než si připouštíte.
Reagovat
Empe
Genie nijak zvlášť v oblibě nemám, nepodáním ruky ve FC u mě ztratila veškeré sympatie, soud s organizátory UO byla taky docela komedie, ale tohle mi přijde jako hledání hole na psa, kterého chcete zbít. Trocha nadsázky už mnoha lidem dneska nic neříká. :)
Reagovat
Blondie
přesně tak!
Reagovat
Frick
Kam se vytratila ta pěkná holčina, co hrála v roce 2014 proti Petře finále Wimbledonu?
Reagovat
baggik
Zbytecna histerie. V cesky televizi ta spolukomentatorka, byvala tenistka taky rikala, ze ho nezna a komentator odpovedel, ze ho nikdo nezna. :-) Od Jůdžín to bylo určitě nadsazené, jako wau, týpek z challengerů to takhle rozbalil. Checcinato nikdy predtim nebyl ani ve druhem kole grandslamu, to je fakt.
Reagovat
slacker
v clanku chybi odpoved kdo to ten chlap co hral s djokovicve sakra je.
Reagovat
Krisboy
Nechybí tam nic. Článek není o tom, kdo je Cecchinato.
Reagovat
slacker
pak je to clanek bulvarni a povrchni
Reagovat
turista
Cecchinato je challengerista, který včera porazil Djokera. Ale po jedné vyhrané 250 a po výkonech v Paříži už challengery bude moci opustit a možná už ani nebude muset hrát kvaldy na hlavních turnajích.
Reagovat
Stan_Borowitz
Aby nedopadl jako J1rka. Ten bude kvaldy za chvíli muset hrát taky. A to porazil Novaka v době jeho největší slávy.
Reagovat
dadaft
člověk se normálně zeptá a hned se kdejaký chytrák, co za život porazil maximálně nějaké láhváče, může pos...
Reagovat
brixner
Ale kvůli podobným věcem jsem si zrušil FB. Prvních cca 14 dní bylo docela obtížných, znáte to - kontakty, komunikace, FB býval dobrý nástroj...Už je to přes rok a normálně jsem zjistil, že mi to nechybí, vážně! Po návratu z Nepálu jsem postnul pár fotek a komentářů, nečekal jsem nějaké obdivné lajky, na svou povahu spíš něco ve smyslu "Wau, doufám, že sis to užil" nebo tak něco. Ale cca 90% reakcí souviselo s penězi a náklady na tenhle vejlet a "to se ti to machruje, když bereš francky..." Nějak mě vám to přestalo bavit. Ono písemnou formou vyjádřit myšlenku nebo pocit dost dobře nelze a to je asi i tento případ Genie. A pořád pak někde něco vysvětlovat cizím "přátelům..." Nasral jsem na to a teď "jedu" v klídku předpotopní emaily. A víte co? Snad pouze dva lidé se loni ptali, proč jsem FB zrušil, ostatní to ani nezaregistrovali! Nechci moralizovat, ale obecně tahle generace "skloněných hlav" je prostě podivná. Zlatej můj kápo, má dodnes Motorolu Razra, šajzuje vostošest a nesnášel Beckera :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Gratuluji ke zpětnabytí svobody.
Reagovat
brixner
Ona ta svoboda u nás v sídlišti je kapánek diskutabilní, muhehehe :-)))
Ale vím, co myslíš, díky!
Reagovat
a.magerova
Jééééžiš.... svobodně si lítáš po sousedkách a když máš dost, tak odpluješ v dálavy... tak jakýpak copak... :-P
Reagovat
Fandina
Nevím, kolik ti je let, ale tohle stěžování si na současnou generaci mě vždycky pobaví.
Já si totiž pamatuji, jak si starší, když jsem byla malá stěžovali, co je to za moresy, dívat se na televizi, pouštět si písničky na magneťáku, to prý za jejich mládí nebylo.
A teď zase slyším, co je to za podivnou generaci, mobily, internet, sociální sítě.
Tak už to v životě chodí, že svět se vyvíjí a každý se narodíme do jiné doby.
Reagovat
brixner
A jsme přesně u toho písemného vyjadřování se. Já přece nevrdím, že současná generace je v něčem horší nebo tak něco. Ale, bábinko, asi by Ti, přinejmenším, ztuhl úsměv, kdybys šla po chodníku s nákupem od Větví a zezadu do Tebe narazil spratek na kole, který za jízdy honil v telefonu Pokémony-odnesly to dva zlomené prsty a štěstí bylo, že jsem s sebou neměl Čendu, ač pokaždé na vodítku a s pořádným košíkem na mordě-dopadlo by to asi špatně!Jednou jsem měl s jednou sousedkou spicha v krajském městě ve venkovní kavárně, znáš to-stoly, židle, slunečníky...Ona seděla u oválného stolu společně s dalšími(cizími)šesti děvčaty, já to chvíli z povzdálí pozoroval-všechny, včetně sousedky, civěly do mobilů a nepronesly mezi sebou JEDINÉ SLOVO!! V tomhle vidím tu podivnost. A třeba i v tom, že ta dnešní možnost vyjadřovat se za každou cenu ke všemu, je tristní! Když mi pošleš fotku z pláže, odepíši Ti "Doufám, že sis to užila, co voda, byla teplá?" Nebudu Ti nadávat, že jsi kráva, co určitě něco zdědila a proto se teď válí u moře! A docela určitě ani ne proto, že někdo si to moře dovolit může a jiný ne. Já jen v kostce tvrdím, že jakési sociologické cítění a jistá empatie, se v dnešní generaci vytrácí. Vidím to dnes a denně, ač vím, že s tím asi nic neudělám. Jo a ty zlomené prsty byly na pravačce, víš, jaké pak byly potíže se servisem? :-))
Reagovat
Fandina
A já zase tvrdím, že lidí, kteří jsou závistiví, méně závistiví nebo vůbec, vždycky byly a budou. Jen se mění forma všeho. Teď třeba jel dotyčný na kole a hrál si s mobilem, předtím si mohl krát s hlavolamem a že se to dělo, tomu věř. :-))
A co se týká komunikace, tak moje jedenáctiletá vnučka celý večer skypuje a píše si s kamarádkami, hrají po internetu hry a různě se sdružují.
Forma je jiná, ale lidi jsou přibližně stejní ... úsměv.
Reagovat
Fandina
byli
Reagovat
Fandina
Co se týká vnučky, tak já jsem také měla kamarádky, jenže po setmění byla každá doma. A teď hezky v pohodě a teplíčku se spolu vybavují. :-))
Reagovat
a.magerova
http://www.xy1.cz/1rzo
Reagovat
smazaný uživatel
ja zase FB ani neviem dobre vyuzivat,tak tam nechodim,jeden sa zo mna smial,ze mam len 22 priatelov-mam ale stabilnych:)
Reagovat
a.magerova
https://fungate.cz/wp-content/obrazky/2016/03/mel-na.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDD
Reagovat
tommr
může napsat nebo udělat cokoli a vždycky se najde dost dementů, který jí za to budou napadat, protože navážet se do ní je ted hrozně "cool" ...
Reagovat
letityfanousek
holka to myslela dobře
Reagovat
Nenela
Taky si myslim, ze to myslela dobre. Jako pochvalu. Lidi jsou holt haklivi.
Reagovat
r176
myslíte že holka myslela? ona i někdy myslí?? :-))))))
Reagovat
bella
Vim presne, jak to myslela, asi fakt dobre. Ale ona uz udelala takovych silenych a neuctivych veci a trapasu, ze uz ji to jen malokdo odpusti.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já se vsadím, že většina těch blbů, co se do ní pustili, o Cecchinatovi slyšeli poprvé v životě nejvýš před týdnem...
Reagovat
Stan_Borowitz
Sestavovat články na základě hádky party dementů na tzv. sociálních sítích mi připadá jako dost hluboké dno novinařiny...
Reagovat
bella
No, hlavne, ze fanouskove jsou tu na urovni, vid?
Reagovat
Stan_Borowitz
Zatím nikdo z fanoušků na TP myslím nezpůsobil infarkt australskému komentátorovi jako ten spolek imbecilů z Twittru, co ho napadl kvůli gorile.
Reagovat
Nenela
Ja myslim, ze TP je jeden z nejlepsich fanouskovskych portalu. Jasne, nekteri fanousci jsou i tady prasteni, ale nikdo se tu nechova jako vylezene hovado a nemluvi (nepise) vulgarne. Vetsina lidi tady mi prijde fajn.
Reagovat
Stan_Borowitz
To ne, na to si dáváme velký pozor. Proto jsem se také omezil výhradně na medicínské výrazy přesně popisující mentální úroveň těch hrdinů ze sociálních sítí, jinak bych volil daleko ostřejší slova...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak dík :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nic ve zlém, ona to dělají i o dost známější média, je to takový trend doby, přizpůsobování se dementům, kteří díky sociálním médiím získali nebývalou moc.

Vy jste jinak dobrej, ty souhrny jsou skvělý.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak teď jste to vylepšil :) jinak já jsem ten článek psal hlavně kvůli tomu, že mi přišla reakce fanoušků naprosto přehnaná a Bouchardová není jediná, kdo za naprosto v pohodě příspěvek schytala takový reakce. třeba to alespoň v ČR povede k tomu, že si spousta lidí uvědomí, že ne vždycky všechno je tak, jak si myslíme :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem teda přesvědčenej, že dokud budeme dávat každému dementovi s přezdívkou "No one", "Suraj karanje" nebo "tennis_fan" apod. pocit, že jeho názory někoho zajímají natolik, že jej dokonce citují seriózní média, tak se situace rozhodně nezlepší. Ať si to píšou mezi sebou jako my tady, není třeba to šířit dál. Přesně tohle stálo místo a nakonec i zdraví toho australského komentátora, pamatujete?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Samozřejmě, že si to pamatuju, ale je třeba podle mě na problém poukázat, nikoli jej ignorovat a nemluvit o něm. Otázkou samozřejmě je, jak si lidi tenhle článek vyloží, já za sebe doufám, že správně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Článek jako takový je v poho, já bych prostě jen nedělal reklamu těm konkrétním dementům kopírováním jejich "příspěvků". Ale jak říkám, dělá to tak dnes kdekdo, je to "moderní novinařina".

Ještě že jste vynechal modní frázi "Internet kritizuje Bouchardovou..." takhle nějak by udělali titulek třeba na Aktuálně.cz.
Reagovat
George_Renel
Lidi jsou již soc. sítěmi tak zblblí, že nad obsahem a souvislostmi vůbec nepřemýšlí. Je, bohužel, třeba s tím počítat.
Možná to chtělo začít tou úplně poslední větou.
Reagovat
janek_da
jj, viz místní dement, který hlídá kde opsali jeho bláboly
Reagovat
smazaný uživatel
ktery prosim te?
toho asi neznam...:)
Reagovat
a.magerova
Za mě: Měla se vyjádřit jinak, tenisoví příznivci reagovali oprávněně.

Mně se uvedení článku líbí.
Jasná ukázka i pro TP, že by lidé mohli při psaní komentů i trochu myslet.
Nejde přece furt donekonečna psát sviňárny a myslet si, že "jsem" geroj.

--------------------------------
Poznámka pod čarou pro turistu:
"Všiml sis?"
;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak v prvé řadě nechápu, proč má potřebu to vůbec někam psát, ale to už je na hlubší sociologický rozbor dnešního fenoménu, kdy si kdekdo myslí, že ostatní lidi zajímá každý jeho prd. Zuckerberg za to doufám skončí v pekle a jeho následovníci taky...
Reagovat
Fandina
:-)) ty mě bavíš. Kritizuješ, že někdo píše něco na sociální sítě, ale sám nejsi jiný. Taky tu píšeš svoje názory. Sice to není sociální síť, ale vyjde to nastejno.
Reagovat
Stan_Borowitz
To máš na jednu stranu pravdu, ale tady je to v takových "laboratorních" podmínkách, víceméně uzavřená tematická diskusní skupina, nemusíš tady mít žádný "profil", bez něhož by ti hrozilo, že tě nepřijmou do zaměstnání nebo ti v bance nedají úvěr (na západě dnes běžná praxe), nikdo nás nikde necituje jako "názor internetu". Těch zásadních rozdílů je spousta.
Reagovat
Fandina
Tak díky za vysvětlení, já FB ani nic podobného nemám a ani nehledám zaměstnání, takže s tím zkušenosti nemám.
A jinak samozřejmě, tady je to anonymní, když nechceš, nemusíš o sobě napsat nic, můžeš jen diskutovat o tenise.
Reagovat
Fandina
Ale jako názor internetu je určitě TP brán v úvahu. Pochopitelně v tenisových kruzích, tenisti i třeba televizní komentátoři o TP ví až moc dobře. :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Šmankote, teď na mne padla úplná deka z té odpovědnosti. Budu muset pouvažovat o změně stylu, víc se soustředit na ty evropské hodnoty a tak.
Reagovat
Fandina
:-)) mám ráda lidi, kteří si za každé situace dovedou dělat srandu. Možná se mýlím, ale ty k nim podle mě patří.

Tak samozřejmě, cokoli kdokoli píše na veřejném webu, může být použito proti nám. O tom žádná ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Jsem celkem už alergická na to, když někdo na netu plivne jedovatou slinu nebo plácne kravinu a až pak podle reakcí ostatních dopíše jakési dovysvětlení typu:
- nemyslel jsem to tak
- je přece jasné, že jsem to nemyslel tak, jak jsem to napsal
- nerozumíš srandě
- neumíš číst mezi řádky
- myslel jsem, že jsi chytřejší
- slovíčkaříš

A sportovci by si měli dávat pozor, na to co píší, ještě víc než "no name"... ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslel jsem, že neumíš číst mezi řádky, ale ty jsi chytřejší a navíc ještě rozumíš srandě... ale doufám, že je jasné, že jsem to nemyslel tak, jak jsem to napsal!
Reagovat
a.magerova
http://www.xy1.cz/g3ytl
Reagovat
janek_da
Helemese, i v létě hrozí laviny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist