Kendrick si rok nezahraje, měl pozitivní dopingový test

29. 7. 2011, 21:32
Aktuality 0
Americký tenista Robert Kendrick dostal od Mezinárodní tenisové federace (ITF) roční zákaz činnosti za pozitivní dopingový test na grandslamovém French Open. Jednatřicetiletý hráč měl 22. května v těle zakázaný stimulant methylhexanamin.
Profily hráčů
Robert Kendrick

Podle Kendricka se látka do jeho organismu dostala z léků proti desynchronóze, tedy rozladění vrozených biorytmů. Popřel, že by chtěl dopingem zvýšit svoji výkonnost. ITF sice Kendrickovo vysvětlení akceptovala, ale hráče uznala zodpovědným za jakékoli zakázané substance v těle. 

Pozitivní nález měl Kendrick 22. května po utkání 1. kola na Roland Garros, kde nestačil na Španěla Garcíu Lópeze. V červnu si pak ještě zahrál jeden zápas proti Tursunovovi na trávě v Hertogenboschi. 

Trest Kendrickovi, který si na okruhu ATP zahrál maximálně v semifinále (Delray Beach 2003), vyprší 21. května 2012. Bývalému 69. hráči světa v současnosti patřilo 105. místo v žebříčku ATP. Pokud vítěz 10 challengerů neukončí kariéru a příští rok se rozhodne vrátit, bude muset začínat od nuly.

Světová antidopingová organizace methylhexanamin nedávno zařadila do kategorie specifických stimulantů, které jsou náchylnější k neúmyslnému užití, a může za ně být udělen nižší trest.

Pozitivní test na tuto látku měli například jihoafričtí ragbisté Bjorn Basson a Chiliboy Ralepelle a fotbalista skotského Hamiltonu Simon Mensingo. V minulém roce methylhexanamin užilo těsně před začátkem Her Commonwealthu hned dvanáct indických atletů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist