Keninová si v Acapulku vyšlápla na Azarenkovou. O druhé finále se utká s Andreescuovou

1. 3. 2019, 11:06
Aktuality 7
WTA ACAPULCO - Sofia Keninová si ve čtvrtfinále turnaje v Acapulku připsala skalp bývalé světové jedničky Viktorie Azarenková. Dvacetiletá Američanka zvítězila po třísetovém boji, přestože Běloruska v závěru podávala na vítězství. V semifinále narazí na osmnáctiletou Kanaďanku Biancu Andreescuovou, obě budou bojovat o druhé finále na okruhu WTA.
Sofia Keninová

Viktoria Azarenková v Acapulku ztratil v prvních dvou zápasech dohromady jen šest gamů, ve svém prvním letošním čtvrtfinále ale roli favoritky nepotvrdila a s dvacetiletou Američankou Sofií Keninovou prohrála 4-6 6-4 5-7.

Dvojnásobná vítězka Australian Open, která se předloni vrátila na kurty po mateřské pauze, přitom měla lépe rozehrané všechny tři sety. Jenže v prvním neudržela vedení 4-2 a prohrála 4-6. Ve druhém ztratila náskok 4-1 s dvěma brejky, ale sadu nakonec přeci jen získala.

V rozhodujícím dějství Azarenková vedla 3-1 a za stavu 5-4 podávala na postup, ale od té chvíle získala už jen čtyři fiftýny a po více než dvou a půl hodinách boje 35. hráčce světa podlehla.

Devětadvacetiletá Běloruska Azarenková si v Acapulku zahraje semifinále alespoň ve čtyřhře, ve které hraje se Saisai Zheng, s níž se teoreticky mohla střetnout v singlovém semifinále. Ani Číňanka ale ve čtvrtfinále neuspěla, když prohrála 6-7 1-6 s osmnáctiletou Kanaďankou Biancou Andreescuovou. Ta si tak vylepšila letošní bilanci na 21 výher a pouhé 2 porážky.

Keninová bude v Mexiku usilovat o své druhé finále na okruhu WTA. To první v lednu v Hobartu přetavila v titul. S o dva roky mladší Andreescuovou, která si své první finále zahrála ve stejný den jako Keninová, ale na rozdíl od Američanky v Aucklandu na titul nedosáhla, jediný vzájemný duel prohrála.

O druhé místo ve finále budou bojovat třetí nasazená Chorvatka Donna Vekičová a Číňanka Yafan Wang. Třetí nasazená Vekičová si ve čtvrtek poradila s Britkou Johannou Kontaovou a do semifinále postoupila už potřetí v sezoně.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (28. 02. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Vekičová (3-Chorv.) - Kontaová (8-Brit.) 6-3 7-5
Keninová (5-USA) - Azarenková (Běl.) 6-4 4-6 7-5
Andreescuová (Kan.) - Saisai Zheng (7-Čína) 7-6(3) 6-1
Yafan Wang (Čína) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
vypadá to, že ta FC baráž s Kanadou nemusí být takové terno jak se na první pohled zdálo ...
Reagovat
EllNino
pokud přijede i Genie ( i když pochybuju) + Dabrowski do debla, Marino, Abanda, nic lehkého
Reagovat
tommr
jj naše holky - zejména v sestavě bez Petry a Karolíny - by to asi měly hodně těžký ...
Reagovat
George_Renel
Vždyť Jenom je v žebříčku o dost výše. Tak jaképak vyšlapovaní
Vyšlápnout zpět se opět neúspěšně pokusila Azarenka a opět neúspěšně.
Tak nějak, jak jsem to předpovídal někdy minulý měsíc.
Reagovat
George_Renel
Ach ten mobil, jenom je tam navíc :-/.
Reagovat
tommr
jj Azarenka byla favoritkou jen na papíře a průběh zápasu to potvrdil. Keninová hraje letos velice dobře ...
Reagovat
lavamancer
Vekoc vs Konta dle setřihu vypadalo na pěkný tenis od obou.
navíc na holky dobře koukalo :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist