Keothavongová povede britský fedcupový tým

29. 11. 2016, 13:07
Aktuality 6
Bývalá profesionální tenistka a britská jednička Anne Keothavongová bude od příštího roku vést britské tenistky. Třiatřicetiletá Britka tak nahradí v roli fedcupové kapitánky Judy Murrayovou a pokusí se britský fedcupový tým po třech letech dostat do baráže o druhou světovou skupinu.
Profily hráčů
Anne Keothavongová

Bývalá britská tenistka Anne Keothavongová byla zvolena novou fedcupovou kapitánkou britského týmu. Ve funkci nahradí od příštího roku Judy Murrayovou.

"Jsem nadšená, že se mi dostalo takové příležitosti. Tenis miluji, je to pro mě velká pocta," radovala se z nové funkce Keothavongová bezprostředně po zvolení.

"Těším se na spolupráci se všemi, kteří pro britský tenis něco znamenají. Nikdy v životě jsem si nepomyslela, že by mi mohl tenis otevřít cestu k tolika možnostem," dodala.

Na svůj první duel se začne připravovat už na Australian Open, kde bude pečlivě sledovat britské tenistky, aby sestavila co možná nejlepší nominaci na únorová utkání euro-africké zóny v estonském Tallinnu.

Britky čeká už potřinácté v řadě utkání o baráž druhé Světové skupiny. O postup bojovaly naposledy před třemi lety, kdy v baráži podlehly Argentinkám. Příští rok by jim měla k postupu pomoci i Johanna Kontaová.

"Anne v pozici fedcupové kapitánky je podle mě skvělá volba," řekla Kontaová. "S tenisem i reprezentováním má bohaté zkušenosti a ví, co je potřeba udělat pro výhru. Přeju jí jen to nejlepší a těším se na příští ročník," doplnila.

Jedním z prvních úkolů bývalé 48. hráčky světa bude přesvědčit Naomi Broadyovou, aby se únorového klání v Tallinnu zúčastnila. Broadyová nechtěla svou zemi minulý rok reprezentovat kvůli neshodám její rodiny s národním tenisovým svazem (Lawn Tennis Association).

Keothavongová odehrála za britský fedcupový tým celkem 44 zápasů a v počtu odehraných duelů je druhá za Virginií Wadeovou. Fedcupový titul Britky nikdy nezískaly. Čtyřikrát však byly ve finále (1967, 1970, 1972 a 1981).

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
možná to bude z japoncka dyk má šikmí vočy to nevydíte nebo co
Reagovat
EllNino
Thajka když už ...
Reagovat
EllNino
Zdá se, že Naomi a její rodina nebude úplně neproblémová v soukromí :) viz incident v Aucklandu s Ostapenko :)
Reagovat
Haitik
Jo no, asi jo.. :-) Ale ten incident v Aucklandu.. Pro mě, jako milovníka drama, to byl nejlepší moment roku!! :DD
Reagovat
Fandina
Tak to je zajímavé, že Broady nechtěla hrát. Ale jinak s Kontou jsou VB dost silný tým. A brácha Anne zřejmě nebude moci jejich zápasy kaučovat.
Reagovat
Fandina
rozhodcovat ... sorry
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist