Kerberová: Minulý rok mě toho hodně naučil

23. 2. 2018, 14:30
Aktuality 13
V sezoně 2016 vyhrála dva grandslamy a stala se světovou jedničkou, vloni pak zažila velký pád. Nyní se ale zdá, že je Angelique Kerberová zpět. Německá hráčka vlétla do letošní sezony jako uragán a její letošní bilance je zatím 19 výher a 2 porážky. Minulý rok mě hodně posílil, přiznala Němka po postupu do semifinále turnaje v Dubaji.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová před dvěma lety vyhrála dva granslamové turnaje a v září 2016 se tak poprvé v kariéře stala světovou jedničkou. Po životní sezoně 2016 ale přišel vloni velký pád. Německá tenistka vloni nedokázala ani zdaleka navázat na své dřívější úspěchy a v žebříčku WTA se tak výrazně propadla až na začátek třetí desítky.

Letos však třicetiletá Němka znovu ukazuje svou sílu a ničí jednu soupeřku za druhou. Kerberová vyhrála všechny čtyři zápasy na Hopman Cupu a následně ovládla turnaj v Sydney. První letošní porážku pak zaznamenala po čtrnácti výhrách v řadě až v semifinále Australian Open, kde po velké boji prohrála se Simonou Halepovou. Na prestižním podniku v Dauhá pak Němka prohrála ve čtvrtfinále se světovou jedničkou Caroline Wozniackou, tento týden je však Němka na turnaji v Dubaji znovu už v semifinále, do kterého navíc postoupila bez ztráty setu, když včera ve čtvrtfinále přehrála Karolínu Plíškovou.

"Myslím, že jsem dnes odehrála velmi dobrý zápas. Dobře jsem podávala, což bylo v závěru zápasu možná vůbec nejdůležitější," hodnotila čtvrtfinálové utkání aktuálně devátá hráčka světa. "Karolína hrála svou hru - dobře a rychle podávala, hrála agresivně a snažila se mě dostat pod tlak, udělala ale více chyb. Já jsem se snažila bojovat, dobře jsem se hýbala a hodně jsem se soustředila na to, abych dobře returnovala. Jsem šťastná, že jsem to zvládla a budu hrát semifinále."

"Začátek letošního roku mi dodal spoustu sebevědomí. Ještě na konci minulé sezony jsem se hledala a opravdu bych si v tu chvíli nevsadila na to, že ten letošní rok začnu tak skvěle. Odehrála jsem teď spoustu výborných zápasů, cítím se báječně a věřím si. Je to pro mě zase úplně jiná situace. V posledních dvou letech se toho odehrálo strašně moc a já jsem se toho hodně naučila."

"Vloni se mi nedařilo, trápila jsem se a nějak jsem nedokázala najít důvod, proč tomu tak bylo. Teď tu máme nový rok a já si tenis zase maximálně užívám. Vždy, když jdu do zápasu, snažím se myslet jen na následující bod, nic víc neřeším, a to mi pomáhá. Mentálně jsem teď nahoře, ten loňský propad mě hodně posílil a ukázal mi tu druhou stránku mince. Možná i díky tomu teď vím, že může kdykoliv taková situace nastat. K tenisu to prostě patří a je jen na každém jedinci, jak se z té situace dokáže poučit a dostat," uvedla Němka.

"Teď jsem ale zpět. Dokázala jsem se vrátit mezi nejlepší desítku hráček a jsem připravená dál hrát svůj nejlepší tenis. Zároveň si chci ale i více užívat dny volna, více relaxovat a prostě být v pohodě," dodala Kerberová, jež si dnes zahraje o postup do finále turnaje v Dubaji stejně jako minulý rok s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, s níž má bilanci 5-6.

"Hrály jsem spolu vloni v semifinále a já jsem prohrála, tak se teď pokusím udělat maximum proto, abych jí to oplatila," smála se Němka. "Ona má za sebou úžasný rok, kdy hrála famózní tenis a vyhrála spoustu turnajů. Vloni tu celý turnaj vyhrála, takže si tu musí věřit. Bude to hodně náročný zápas. Ona hodně míčů vrátí a výborně se hýbe. Myslím, že to bude velká bitva, ve které může rozhodnout pár bodů."

Komentáře

13
Přidat komentář
Frick
Porazila Monovou (1) 2:1 a zahraje si SF :o)

Jesulda Fikáčková neudržela vedení 1:0 na sety a vypadla.
Reagovat
Frick
https://sport.idnes.cz/biatlon-svetovy-pohar-finale-rusko-tjumen-bojkot-f7h-/biatlon.aspx?c=A180223_154301_biatlon_ten
Reagovat
FulnekUltras
Bojkot LA84 byl logickou reakcí na bojkot Moskvy80. Součaasní naši biatlonoví svazáci reagují leda tak na to, co jim někdo z ušákova a jeho dalších satelitů - např. Francie - nahustí do hlavy.
Reagovat
Nola
Garbine to pototo, MP a nic.... Kosatka tam kosi jednu top hracku za druhou, je mlada, mozno sa este dockame velkych veci v jej rezii
Reagovat
tommr
Kasatkina je docela sympatická holčina ... :)
Reagovat
Kozoroh
6. místo - Billie Jean Kingová
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-w-no-6-billie-jean-king/72292/

Pro žádnou jinou tenisovou legendu není nejslavnějším zápasem exhibice, ale BJK je vyjímkou z pravidla. V roce 1973 porazila v zápase zvaném "Bitva pohlaví" vítěze Wimbledonu z roku 1939, Bobbyho Riggse (skóre 6:4, 6:3, 6:3).
Reagovat
Frick
Ach jo, to je den. Mám strach že ty Kanaďany zejtra nedáme.
Reagovat
FulnekUltras
hlavní je teď finále, tam bude horko - pro nás je tradiční brambora při současném stavu hokeje ještě velký úspěch
Reagovat
dadaft
přiel jsem až po hokeji, ale famózní zápas,,,,,,,,,,,,,,,,,

chci 3 set. ))
Reagovat
com
2 brejky dole, takže Mugu uz dohekavá :D
Reagovat
dadaft
Muguruza začala skučet jako pominutá,,,,,,,,,,,,, naprostý konec jakýchkoli sympatií, protože to se FAKT nedá,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
ho ho ho, to jsem nečekal. ))
Darja is back!!!
Reagovat
tommr
... a v žebříčku WTA se tak výrazně propadla až na začátek druhé desítky ...

21.místo je začátek třetí desítky ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist