Kerberová na Roland Garros skončila už popáté v 1. kole

28. 5. 2017, 14:12
Aktuality 23
FRENCH OPEN - Podesáté v kariéře startovala Němka Angelique Kerberová na Roland Garros a už popáté vypadla hned v prvním kole. Letos v něm světová jednička uhrála jen čtyři gamy s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou a tak třetí ze čtyř letošních turnajů na antuce opustila hned po svém úvodním vystoupení.
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová loni vyhrála Australian Open a US Open, po něm už ale další titul nezískala. Letos si zahrála jediné finále na menším turnaji v Monterrey, jinak výsledkově strádá. 

Do krize se dostala na antuce, na které včetně Fed Cupu vyhrála jen tři z osmi zápasů. Na pohodě jí nepřidaly ani problémy se stehenním svalem.

Statistiky zápasu
Kerberová - Makarovová
0 esa 4
4 dvojchyby 2
61 %
1. podání 'in' 73 %
49 %
úsp. 1. podání 61 %
36 %
úsp. 2. podání 47 %
16 winnery 27
25 nevyn. chyby 19
5/6 hra na síti 12/16
2/16 brejkboly 6/14
čas: 1:22

Poslední zklamání si prožila dnes na úvod French Open. V utkání na centrálním kurtu prohrála hladce 2-6 2-6 s Jekatěrinou Makarovovou, které se přitom letos daří ještě méně. Ruska odvrátila 14 z 16 brejkbolů.

"Loni to bylo úplně jiné. Samozřejmě, tlak je tu vždycky, ale letos jsou očekávání mnohem vyšší. I ode mě samotné, protože vím, co dokážu," řekla Kerberová.

Rodačka z Brém se nyní bude snažit naladit na travnatou část sezony s vrcholem ve Wimbledonu, kde bude obhajovat loňské finále. "Teď musím zase najít sama sebe a co nejrychleji na antuku zapomenout," řekla Kerberová.


Devětadvacetiletá Němka hrála na pařížském grandslamu podesáté, polovina startů pro ni skončila neúspěchem v prvním kole. V něm skončila i loni a tak letos neztratí žádné body. 

Přesto může za dva týdny přijít o post světové jedničky, Šanci dostat se poprvé na 1. místo světového žebříčku mají Karolína Plíšková, která potřebuje postoupit do finále, a Rumunka Simona Halepová, jež by musela získat svůj první grandslamový titul.

"Žebříček se snažím neřešit. Vím, že jsem hrála teď v Římě o druhé místo, těsně se to nepovedlo, ale může to být otázka času. Nechci se na to upínat. Pro mě jsou důležitější výsledky než samotný žebříček; ten přijde s výsledky. Na jedničku už vůbec nemyslím. Tam je teď hodně bodů," řekla Plíšková v pátek před turnajem.

Kerberová se stala první nejvýše nasazenou hráčkou v takzvané open éře, jež skončila na French Open už v úvodním kole.

To čtyřicátá hráčka světa Makarovová měla naopak důvod k radosti. Dnes si zahrála poprvé v kariéře zápas dvouhry na centrálním kurtu Philippea Chatriera a poprvé porazila světovou jedničku.

"Nechtěla jsem jen čekat na její chyby," řekla osmadvacetiletá Ruska, jež už letos na antuce porazila například hráčky Top 10 Agnieszku Radwaňskou z Polska a Slovenku Dominiku Cibulkovou.

• FRENCH OPEN 2017•
Francie / Paříž, antuka, 6.947.000 dolarů
nedělní výsledky (28. 05 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kvitová (15-ČR) - Boserupová (USA) 6-3 6-2
Makarovová (Rus.) - Kerberová (1-Něm.) 6-2 6-2
Cibulková (6-SR) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-2 6-1
Kuzněcovová (8-Rus.) - McHaleová (USA) 7-5 6-4
V. Williamsová (10-USA) - Qiang Wang (Čína) 6-4 7-6(3)
Büyükakcayová (Tur.) - Lučičová-Baroniová (22-Chorv.) 6-3 6-3
Bacsinszká (30-Švýc.) - Sorribesová (Šp.) 6-1 6-2
Puigová (Portor.) - Vinciová (31-It.) 6-3 3-6 6-2
Ostapenková (Lot.) - Chiricová (USA) 4-6 6-3 6-2
Brengleová (USA) - Görgesová (Něm.) 1-6 6-3 13-11
Rogersová (USA) - Erakovicová (N. Zél.) 7-6(4) 6-4
Curenková (Ukr.) - Kozlovová (Ukr.) 6-4 6-0
Naraová (Jap.) - Anisimovová (USA) 3-6 7-5 6-4
Dodinová (Fr.) - Giorgiová (It.) 6-2 6-3
Matteková-Sandsová (USA) - Rodinová (Rus.) 7-5 6-2








Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
janek_da
Nevadí Angie, alespoň nepřijdu o práci.

Jo a pěkná fotečka u článku.
Reagovat
FulnekUltras
a zvlášť teda zrovna teď...

http://www.accuweather.com/en/np/nepal-weather
Reagovat
Jabadu
I když mám Angie rád, myslím si, že doplácí na svou "nešikovnost" a nekoordinovanost pohybů, protože hraje nedominantní rukou.
To se změnit už nedá, ale pod tlakem je to horší a horší.
Reagovat
Hector21
Angie je v díře, a fakt si jí vykopala hrozně hlubokou...
je mi jí až líto, nemá sebevědomí, hrozně podléhá tlaku, který na ní je...zápas jsem sledoval jen na velké obrazovce, protože jsem na centr neměl lístek, ale z toho co jsem viděl - mám pocit, že kdyby kolem ní šla červená karkulka a upadl by jí košík, tak toho se Angie taky lekne...
vůbec si nevěří a čím méně si věří, tím více na ní doléhá tlak, uzavřený kruh, ze kterého není úniku...
nicméně má dva grandslamy a světovou jedničkou se také nestala přes postel takže si myslím, že je nefér se jí jakkoliv vysmívat
Reagovat
Nola
+ 1 finale W, pekne napisane a pravdive
vysmech nie je namieste, momentalne hra ako po ine roky, ked nesedela na trone..
tazko niekomu vysvetlovat, ake je tazke hajit post NO1, pri klavesnici od PC to vyzera velmi jednoducho...
Reagovat
sprchon
Já bych řekl, že hraje dokonce hůř než před minulou sezonou. ;)
Ale každopádně výsměch není na místě, Hector to napsal hezky.
Reagovat
smazaný uživatel
+ 1
Ještě překvapí :-)
Reagovat
vendulkabendulka
"Angelique Kerber becomes the first No.1 seed in @RolandGarros history to lose in the First round."

To jsem netušila. Kruté.
Reagovat
tommr
označit to jako krutý je trochu přehnaný. Pro Kerberovou je to určitě nepříjemný, ale na jejím postavení jedničky se téměř určitě nic nezmění a asi jen málokdo čekal po losu, že to dopadne jinak ... :)
Reagovat
aligo
přesně tak, spíš jsem čekal že ty kurzy budou obráceně :D
Reagovat
maruisz
Tip top svetová 1.,nech sa pekne vráti do druhej desiatky, kam patrí
Reagovat
EllNino
jojo 2 GS tiituly a 1 finále uhrála úplnou náhodou ;)
Reagovat
aligo
no... :DDD
Reagovat
Kozoroh
Těchto výsledků dosáhla zaslouženě, ale tehdy nebyla jedničkou. Nebo snad chceš tvrdit, že Andy je silnou jedničkou, jelikož vyhrál loni Wimbledon?
Reagovat
EllNino
Andyho neřeším, ten je mi uplně volnej ... jde mi o to, že Angie loni získala 2 GS tituly + 1 finále a další úspěchy, tak kdo jinej by měl být první ... je jasný, že teď 1. místo nepotvrzuje, ale má prostě nejvíc bodů ze všech za 12 měsíců, tak nemůže za to, že jí stále nikdo nedohnal ...
Reagovat
Kozoroh
Andyho jsem uvedl jako příklad. Vyhrát dva GS v loňském roce je hezké, ale letos Angie nepředvedla zhola nic, co by slušelo na světovou jedničku.
Věta "nech sa pekne vráti do druhej desiatky, kam patrí" je v pohodě, Angie za letošní výsledky patří v race na 13. místo.
Reagovat
EllNino
a co má dělat ? má se vzdát 1. místa ? ona nemůže za to, že tam svítí jednička, aspoň tu vidš, jak je světový žebříček zavádějící a jsou to jen sečtené výsledky za 12 měsíců
Reagovat
Kozoroh
Je to pro WTA nepříjemná situace. Proto si mnozí přejí, aby Angie někdo na 1. místě vystřídal.
Reagovat
babolat.cz
ale kdo? Serena je pryč a ostatní ženské jsou děsně psychicky nevyrovnané..snad brzy Petra
Reagovat
EllNino
žebříček neodráží aktuální formu a to je to, co tu někteří stále nechápou ...
Reagovat
Torn
Tak ono to šlo trochu čekat, že to půjde trochu dolů, ne třeba tak, ale určitě se to čekat dalo. Tlak, nelze furt hrát na takové úrovni a plus styl hry...přece jenom, pokud má někdy utočný styl a střílí 2-3 údery, může takhle hrát relativně dlouho, ale dobíhat všechno a hrát obranářku, je dlemého fyzicky ještě náročnější.
Reagovat
turista
Obě dvě současné jedničky Kerberová a Murray momentálně zažívají stav, kdy být světovou jedničkou je asi někdy hodně svazující.
Reagovat
VlS
A ty patříš kam? Až jí někdo bodově předstihne, tak už jednička nebude. Někdo se tedy musí víc snažit, do tý doby jí bude patřit No 1 zcela právem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist