Kerberová očekává vyrovnané finále Fed Cupu

28. 10. 2014, 22:44
Aktuality 66
Německá tenistka Angelique Kerberová očekává zcela vyrovnané finále Fed Cupu, které se uskuteční v pražské O2 areně o příštím víkendu. Jednička týmu soupeře uznává sílu Češek v čele se světovou čtyřkou Petrou Kvitovou i jejich výhodu domácího prostředí, ale za favoritky domácí tenistky nepovažuje.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

"Mají zkušenosti z předchozích finálových bitev a budou hrát doma. V tom mají výhodu, ale podle mě jsou šance padesát na padesát," řekla Kerberová den před zveřejněním nominací na vrchol týmové soutěže. České tenistky Fed Cup získaly v letech 2011 i 2012, Němky vybojovaly pohár před 22 lety. Od té doby ve finále nikdy nebyly.

Kerberová, světová desítka, letos vyhrála všechny čtyři fedcupové zápasy. Roli lídra zvládla v 1. kole proti Slovenkám v Bratislavě i v semifinále v australském Brisbane. "Bude záležet na aktuální formě, určitě musíme hrát nejlíp, jak umíme, abychom měly šanci. Povrch bude rychlý, ale letos se mi daří a doufám, že to ukážu i v Praze," dodala Kerberová.

Kapitána německého týmu Barbara Rittnerová oznámí nominaci ve středu ve 13:00 ve Stuttgartu. Chybět by v ní neměla ani Andrea Petkovicová (17. v žebříčku WTA), šanci má Sabine Lisická (27.) a poslední čtyřhry odehrály Julia Görgesová a Anna-Lena Grönefeldová.

Český kapitán Petr Pála má v širší nominaci spolu s osvědčenými oporami Petrou Kvitovou a Lucií Šafářovou i ve formě hrající Karolínu Plíškovou a stříbrné deblistky z londýnské olympiády Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou, které se nedávno daly kvůli Fed Cupu opět dohromady.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

66
Přidat komentář
smazaný uživatel
To koukám fakt jak blázen, co se to tady vyplodilo ! Po několika dnech bez TP, teď si čtu články a reakce a nestačím se divit. Snůška blbostí a dvojsmyslů. O Gabině nemluvě. Nominace je podle žebříčku a oficiálně bude těsně před, podle aktuálního stavu nominovaných hráček. A ty žabomyší války jestli Praha, Ostrava ,Brno atd. Je to stejné jako kdysi, pořád nechápeme, že v jednotě je síla. Díky Bohu to chápe Fedcupový tým a já našim holkám věřím. A těším se moc.
Reagovat
FulnekUltras
Myslím, že dole to bylo jenom takové nezávazné škádlení v okurkové mezisezóně. ;-) A našim holkám taky moc věřím, ať se Petkovic lepší jak chce...
Reagovat
Cico93
pekná fotka;:)
Reagovat
VlS
pěknej nesmysl, to mohl nechat, jak to měl a ohlásit až konečnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Před cca 2 týdny zpět se tu někdo ptal, kolik váží a měří Denisa Allertová. Denisa měří 180 cm a váží 65 kg.
Reagovat
slacker
A kolik vazi dnes?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, ještě jsem se neptal.
Reagovat
Frick
Hele, nemá tvoje rodina řeznictví? Mi tak přijdeš :o)
Reagovat
Frick
To je tak optimum. Možná i 70 kg by šlo. Více už spíše ne. Ale ani ne méně.

Je prostě výborně stavěná, no. Asi spíš na hard, než aby to byla nějaká malá běhavka na antuku...
Reagovat
blixa
Pála se zbláznil !! Ta nominace nedává žádný smysl. Proč Hradeckou a ne Andreu, když ta je ve čtyhře výrazně lepší ?
Reagovat
blixa
Když chtěl nominovat Káju, tak jako čtvrtá měla být Bára. Tohle je kočkopes.
Reagovat
PetaM
Lucka by se s Kájou mohla v deblu skvěle doplňovat. Navíc to jsou obě ranařky a obě hrajou hodně rychle.

Navíc Lucce sedí hala a rychlý povrch úplně nejvíce.
Reagovat
blixa
Kterou Lucku máš na mysli ?
Reagovat
PetaM
Hráďu :D Ta je v hale celkem dobrá :D Teda .. Oproti jiným povrchům :D :D
Reagovat
VlS
Lucka Hradecká není dobrá už cca 2 roky, poslední dobrej turnaj byl Madrid 2012 na modrý antuce. Teď vypadává na ITF turnajích v úvodních kolech, pro singl nepoužitelná.
Reagovat
blixa
Jediný zdůvodnění mě napadá, že Pála počítá do čtyřhry na 100% s Luckou Š. a ta si k sobě vybrala Lucku H. Kája je pak jako náhradnice za kohokoliv, ve dvouhře i ve čtyřhře.
Reagovat
smazaný uživatel
Pála bere Andreau jako náhradnici.. oznámil 4 jména + Andreu, ale to neznamená, že bude hrát Plíšková a že nebude hrát Hlaváčková.

z idnes:

Rozdělení rolí v nominaci je ale jen formální. Až příští pátek, hodinu před losem zápasů, bude jasné, které čtyři hráčky zůstanou pro víkendové zápasy."
Reagovat
smazaný uživatel
osobně si myslím, že Plíšková v té nominaci, která bude oznámená až v pátek, nebude.
Reagovat
blixa
To je sice formálně pravda, ale ta nominace se nedělá pro srandu králíkům. Ke změně by asi došlo je v případě zranění/nemoci nominované čtyřky.
Reagovat
smazaný uživatel
je to divné, ale prostě je to tak, jak to je. Může oznámit 5 hráček, (4+1), ale stejnak tu sestavu může změnit na poslední chvíli..
Reagovat
smazaný uživatel
respektive vybere 5 hráček a až v pátek rozhodne o konečné nominaci.
Už to tak bylo v minulosti. Nějaká zranění nehrajou roli. Bude záležet, jak se mu budou hráčky přes ten týden tréninků zdát.
Němky to maj úplně stejně..
Nominovat Andreu těsně před losem není proti pravidlům.
Reagovat
blixa
To si rozhodně nemyslím. Už teď musí mít nějakou koncepci a tu ta nominace vyjadřuje. A jen nějaký fatální výpadek některé z nominovaných by to změnil. Náhradnice je v tomto smyslu opravdu náhradnice.
Reagovat
smazaný uživatel
Aji kdyby Andreu mohli nominovat jenom na základě nemoci, zranění nebo něčeho takového, tak si třeba Karolína může to zranění vymyslet.. to není zase takový problém.

Jak sem řek, pochybuju, že Karolína bude hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Udělá chybu, pokud nominuje Andreu místo Karolíny. To by byl velmi špatný tah, když je Karolína ve skvělé formě. Lucka a Lucka budou asi hrát debla. To by tak sedělo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za Německo Kerber, Petkovic, Lisicki a Gorges.
Reagovat
kada.tom
Kerber bude nemile překvapena.
Reagovat
Jan
Taky to vidím 50:50.
Reagovat
slacker
Ja 30:30
Reagovat
Jan
20:10 ?
Reagovat
blixa
Ale no tak hoši ?!! Chlastat hned po ránu ??!! :D
Reagovat
slacker
Piti syrovatky a kafe bych chlastani nerikal
Reagovat
mrafe
držíš dietu?
Reagovat
blixa
Syrovátka a kafe ??? No potěš koště :D Dobrou chuť !!!
Reagovat
Frick
No, tady bude někdo překvapen tím, jak Frick chatoval sám se sebou.
Reagovat
Frick
BTW: To, že se někdo ptal Plíščat, zda nechtej nafotit akty, to si od toho léta 2010 pamatuju. :O)
Reagovat
BooOoo
nebyl jsi to ty ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ted sedíš a čekáš na reakce....)))??To je obraz tzv,fanoušků...
Reagovat
Frick
Myslíte si, že má i finanční motivaci chodit s Petrou? V tom Polsku bude mít tak 50 000 Kč maximálně. Sice to nejsou špatný peníze, ale na zabezpečení se to neni. Petra má z Prize money 17 000 000 USD a (min.) stejnou částku by do konce kariéry měla přidat. Samozřejmě, musí si platit trenéra, letenky, cvokaře, wellness, tréninkovou plochu a daně, na druhou stranu zase určo má něco od sponzorů. No, po kariéře by mohla disponovat částkou od 250 000 000 do 500 000 000 Kč....

Byl by blbej, aby se spustil v tý Bytomi s nějakou kobietou...
Reagovat
Frick
Ježiš to je peněz. I ten milion je třeba plat nějakýho super špičkovýho dokrotora nebo slušně postavenýho manažera. A teď to vynásobit 250x...
Reagovat
Frick
jako roční plat...
Reagovat
Frick
Jo možná s Kerolajn. Ta má 19 300 000 USD a něco jí určitě daly Turkyš érlajns (dalších 5? 10? nebo ještě více?)
Reagovat
Frick
Pak je jasný, že nešla do toho plejboje. Určitě by jí málo nedali, ale kdo ví, jestli třeba pro ni nějaká částka exsituje.

Pro Kiki a Maki by asi existovala. Myslíte, kdyby dali 1 000 000 každý za to, že budou "kozy venku" (dole ne), tak by do toho šly?
Reagovat
Frick
"OTÁZKA: Dobrý den, plánujete, po vzoru některých Vašich slavnějších sportovních kolegyň, nafotit serii aktů za účelem zvýšení popularity? Myslím, že na to máte! Předem děkuji, pan_Feroslav in memoriam
Kristýna (vlevo) a Karolína Plíškovy při on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz ODPOVĚĎ: Pane Feroslave, opravdu vás zklamu, ale to zatím neplánujem... 12.7.2010 12:40"""

:-)))))
Reagovat
Frick
OTÁZKA: Která z vás má větší prsa?
Kristýna (vlevo) a Karolína Plíškovy při on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz ODPOVĚĎ: Přijďte se podívat a porovnat. Karolína hraje dneska, Kristýna zítra. V deblu to budete mít ještě jednodušší. 12.7.2010 12:46
Reagovat
Frick
OTÁZKA: Byly jste už někdy na plech?
Kristýna (vlevo) a Karolína Plíškovy při on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz ODPOVĚĎ: Trošku - spíš jenom na plíšek.... :)
Reagovat
Frick
Holky byly v tom roce 2010 zkrátka vtipný, no....
http://sport.idnes.cz/sen-tenisovych-dvojcat-pliskovych-jednou-spolu-vyhrajeme-grandslam-1ih-/tenis.aspx?c=A100711_195337_tenis_par
Reagovat
FulnekUltras
jsou vzhledem ke své tradiční psychické odolnosti, houževnatosti plus finálové motivaci po 22 letech podle mě rozhodně potenciálně nebezpečnější soupeř, než byly v Praze předloni Srbky. Naše holky se budou muset kousnout na maximum a bojovat míček po míčku. Ve dvouhrách očekávám vedle Kerber nasazení Petkovic - jakožto zvlášť nepříjemné "specialistky" na Bumbrlíčka - přestože se jí momentálně tolik nedaří (v Sofii však ještě zdaleka není konec). Lisická jako tradiční "labilka" zřejmě za nerozhodnutého stavu nenastoupí - a je otázkou, zda nakonec vůbec bude v nominaci.
Jen škoda, že zápas nemůže kvůli jakýmsi "vyšším" zájmům vidět Ostrava, která by si to nesporně zasloužila. V tamním prostředí by to měly Němky patrně ještě o dost obtížnější než v Praze, kde budou vlastně napůl doma.
Reagovat
Frick
Už jdete do háje s tou vaší Ostravou. Pokud to neni finále nebo velmi atraktivní soupeř, tak je prakticky jistota, že se FC i DC bude hrát tam.

Nemáte sebemenší mornální právo bulet nad tim, že to tam nebude.

Naopak stěžovat by si mohly města s hezkou halou, kde už roky tenis nebyl.

Třeba by se mohlo hrát zase v Liberci nebo ve Varech.
Reagovat
PetaM
Jdi do háje s tou tvojí Prahou, co nám Praha dobrého přinesla? ;) Libuše taky mohla vidět jiné město, než to vaše pičaté hlavní město.

PS.: Jsem rád, že to v Ově není, jasně, měl bych to blízko a zašel bych, ale Praha je hlavní město a finále by mělo být tam. Kdyby jsme měli jiné hlavní město, tak bych to zase chtěl tam. Finále je finále a přes to vlak nejede :)

A proč by se to mělo hrát jinde? Praha je po Čechy a Ostrava pro Moravu a Slezsko. Případně by to mohlo být ještě někdy v Brně, ale to by tam museli mít jinou halu ...
Reagovat
VlS
Co má Ostrava společnýho s jižní Moravou? Vůbec nic. Už by něco mělo být zase v Brně.,
Reagovat
slacker
V Ceskych Budejovich jeste nic nebylo, ani ve Strakonicich nebo Pisku
Reagovat
blixa
No jo, ale v Českých Budějovicích by chtěl žít každý ... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako v Budějcích by něco mohlo být, tam to mám kousek a jezdím tam často. :D Tady v jižních Čechách nic není... Aspoň jednou FC do ČB. :D
Reagovat
PetaM
Nic. Jde jenom o to, že by se to mohlo střídat s Brnem. Protože z JM to mají daleko do Ovy a naopak :)
Reagovat
blixa
A to vaše "Rondo" nebo jak se to jmenuje se na to hodí ?
Reagovat
PetaM
Tak já nevím, co mají v Brně :D Ale kdyby to vyhovovalo, tak to tam asi je ne? :D

Já nejsem zastánce Ostravy :D ČEZ Aréna je v pohodě, v žádné jiné jsem nebyl a nemám možnost srovnat :D Teda až na ty městské arény, které nestojí za to :D
Reagovat
Jan
Je lepší, když holky požene 14000 lidí než 7000. A větší hala na finále je lepší.
Reagovat
FulnekUltras
Němky je účinnější rozhodit v "zázemí" - a tomu asi právě chtěli vlivní zabránit... ;-)
Reagovat
Jan
Tak to měli dát do Fulneku ne ? :)
Reagovat
FulnekUltras
Až dokončí pořádnou halu v plánované TŠPK (Tenisová škola "U selky"), tak by to mohlo být úplně ideální, pokud ještě v té době bude Petra hrát... ;-)
Reagovat
Jan
To by bylo pro Němky moc komfortní. Současný stav je ideální pro rozhození ne ? :)
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně Petkovic už je údajně rozhozená dost - nechci to zlehčovat, ale zatím v Sofii každopádně nic moc, jasná prohra s Karličkou Suarez-Navarro, dnes jakž takž uplácané vítězství s nervózní domácí Cvetkou, další zápas s Cibulkovou asi napoví hodně...
Reagovat
Jan
Víš jak to je. Co čert nebude chtít nebo naopak bude, na FC se ztopoří a bude to úplně jiná Petkovič :)
Reagovat
blixa
Nemohu vyloučit, že se ti při FC něco ztopoří, ale myslím, že Andrea to nebude :D
Reagovat
Jan
Však uvidíš. Minimálně se pochlapí :)
Reagovat
Frick
Ty si čekej na co chceš, ale po třech zápasech se bude slavit. :o)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist