Kerberová poprvé vyhrála turnaj na antuce, v Charlestonu přetlačila Keysovou

13. 4. 2015, 06:58
Aktuality 9
WTA CHARLESTON - Německá tenistka Angelique Kerberová ve finále turnaje v Charlestonu zdolala domácí Madison Keysovou vybojovala svůj čtvrtý titul. Na podniku WTA Premier triumfovala podruhé, na antuce vůbec poprvé v kariéře.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová vstoupila do sezony jako hráčka Top 10 a na začátku roku si zahrála čtvrtfinále v Brisbane a semifinále v Sydney, pak se jí ale přestalo dařit. Z jedenácti zápasů vyhrála pouze tři, klesla na post světové šestnáctky, a nejlépe nevstoupila ani do svého posledního turnaje v Charlestonu.

S Ruskou Rodinovou prohrála první set a ve druhé i třetí sadě byla brejk dole, zápas ale otočila a nastartovala vítěznou šňůru. Postupně porazila i Španělku Arruaberrenaovou, Rumunku Beguovou, obhájkyni titulu Petkovicovou a ve finále udolala také domácí dvacetiletou hvězdičku Madison Keysovou, které oplatila porážku z loňského finále na trávě v Eastbourne.

Po snadno vyhraném prvním setu jí přitom finálový zápas začal protékat mezi prsty. Na přelomu druhé a třetí sady ztratila šest ze sedmi gamů a rázem v rozhodujícím dějství prohrávala 1-4. Závěr utkání však zvládla Kerberová zvládla lépe, vývoj otočila a po dvou a čtvrt hodinách zvítězila 6-2 4-6 7-5.



Mnohem agresivněji se v zápase prezentovala Keysová, která nastřílela 49 winnerů, zatímco Kerberová pouze 17. Klíčový byl ale počet nevynucených chyb, který talentovaná Američanka napáchala 57, německá tenistka 21.

"Je to neuvěřitelné. Vyhrát titul po tak náročném týdnu, který jsem tu měla, je opravdu skvělý pocit. Loni jsem byla čtyřikrát ve finále, ale ani jednou jsem nevyhrála, tak je skvělé, že se mi to dnes podařilo," řekla šestadvacetiletá Kerberová. "Byl to opravdu skvělý týden."

Kerberová ve svém celkově třináctém finále vybojovala čtvrtý titul a na podniku WTA Premier vyrovnala svůj dosud nejcennější triumf z Paříže 2012. Další dvě trofeje slavila na turnajích International v Kodani (2012) a Linci (2013). Na antuce, byť netradiční šedo-zelené, zvítězila poprvé v kariéře. Ve světovém žebříčku se posune na 14. místo.

Keysové se sice nepodařilo navázat na loňský titul z Easbourne, přesto je se svým vystoupením spokojená. Po těžkých porážkách v Indian Wells a Miami jsem ráda, jak jsem k tomu tady přistoupila. Dnes jsem měla šanci vyhrát, ale ona (Kerberová) v závěru nedělala téměř žádné chyby," řekla semifinalistka letošního Australian Open Keysová, která bude už světovou sedmnáctkou.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, antuka, 731.000 dolarů
nedělní výsledky (12. 04. 2015)
• Dvouhra - finále •
Kerberová (5-Něm.) - Keysová (7-USA) 6-2 4-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
misa
https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/10916387_10153780584344517_3409158348793395590_o.jpg
Reagovat
blixa
Petra s Luckou ty bezelstné úsměvy a Kája s Bárou ty vražedné úsměvy :D :D
Reagovat
misa
Jsem spíš na ty bezelstné :-)
Reagovat
Frick
Se z tý fotky pozná, komu seděl fóťa v base...
Reagovat
tommr
holky se usmívaj, ale Pála vypadá nějakej ustaranej ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Keys se má ještě co učit, Kerber nehrála tak jako proti Petře na FC a vyhrála. pár liftovanejch míčů a Keys nestíhala
Reagovat
nouma
Zasloužený titul a nádherný týden jsme s Angelikou prožili. Paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
bude hrát nakonec FC. No vidíte, jak je to šikovná dcérečka a patriotka :-)
Reagovat
PH94
Kerber překvapila :) Ale přeju jí to :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist