Kerberová porazila Vinciovou a zahraje si o první finále na US Open

6. 9. 2016, 19:39
Aktuality 59
US OPEN - Němka Angelique Kerberová ve Flushing Meadows přehrála loňskou finalistku Italku Robertu Vinciovou a bez ztráty setu postoupila znovu po pěti letech do semifinále US Open. O premiérové newyorské finále se adeptka na post světové jedničky utká s dvojnásobnou finalistkou Dánkou Wozniackou.
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová v dnešním čtvrtfinále US Open narazila na Robertu Vinciovou, která před rokem senzačně zastavila Serenu Williamsovou a došla až do svého prvního grandslamového finále. Druhá nasazená Němka ale potvrdila svou formu, Italku porazila 7-5 6-0 a ve vzájemné bilanci se ujala vedení 3-2.

V prvním setu Kerberová přišla třikrát o servis, ale Vinciová žádný ze tří brejků nedokázala potvrdit. Koncovku úvodního dějství zvládla lépe osmadvacetiletá Němka, která se pak uklidnila a druhou sadu už jednoznačně ovládla. Zatímco v prvním setu spáchala 22 nevynucených chyb, ve druhém udělala jen tři.

"První set byl strašně těžký a pro mě bylo důležité ho vyhrát. V závěru se mi tam povedlo získat důležité body a druhý set už pak byl hodně rychlý," komentovala Kerberová. "Hrát proti Robertě není nikdy jednoduché. Ona je schopná vás snadno rozhodit z rytmu. Musela jsem se dobře pohybovat a být trpělivá. Ale byla jsem klidná, soustředěná, čekala na šance a využila je."



Kerberová, jež v pěti zápasech neztratila ještě ani set, postoupila do semifinále grandslamového turnaje popáté v kariéře. Poprvé se jí to povedlo před pěti lety právě v New Yorku, podruhé pak o necelý rok později ve Wimbledonu. V dalších třech sezonách byla jen jednou ve čtvrtfinále. letos však prožívá životní sezonu. Na Australian Open získala premiérový grandslamový titul, ve Wimbledonu prohrála až ve finále a nyní je mezi nejlepší čtyřkou i na US Open. 

I proto má stříbrná medailistka z Ria velkou šanci stát se poprvé světovou jedničkou. Příležitost už měla před čtrnácti dny v Cincinnati, ale poslední krok neudělala, když ve finále prohrála s Karolínou Plíškovou. Po US Open se na první místo posune v případě triumfu, nebo v případě zaváhání Sereny Williamsové ve čtvrtfinálovém, či semifinálovém kole.

Caroline WozniackáO své třetí grandslamové finále a první na US Open si Kerberová zahraje buď s dvojnásobnou finalistkou US Open Caroline Wozniackou. S o dva roky mladší Dánkou vede ve vzájemné bilanci 7-5.

Wozniacká ve svém posledním zápase smetla 6-0 6-2 Lotyšku Anastasijí Sevastovovou, která si hned na začátku svého prvního grandslamového čtvrtfinále podvtrla pravý kotník a během utkání se trápila nejen s úderovou jistotou, ale i s pohybem. Naopak Wozniacká předvedla další téměř bezchybný výkon, když zahrála 14 winnerů a jen 5 nevynucených chyb. Vyhrát mohla ještě snadněji, ale za stavu 6-0 a 4-0 nevyužila brejkbol.

"To zranění bezpochyby ovlivnilo můj výkon, ale nemám ve zvyku zápasy vzdávat a bojovala jsem dál," řekla 48. hráčka světa Sevastovová, jež před třemi lety ukončila kvůli chronickým zdravotním problémům kariéru, tu však obnovila a nyní dosáhla životního výsledku.

"Je pro mě těžké vidět ostatní soupeřky zraněné, ale tak už to bohužel v tenisu je. Měla jsem zvrklý kotník několikrát, takže mi jí bylo líto. Ale ona vstala a já věděla, že když může chodit a nohu zatěžovat, bude se do úderů víc opírat. Proto jsem byla extra soustředěná. Dobře jsem podávala a nutila ji běhat," řekla Wozniacká, kterou letos limitovaly problémy s kotníkem, kolenem a loktem a v žebříčku se propadla na 74. místo.

"Letos jsem měla řadu zranění, ale dokázala jsem se vrátit a teď jsem tu v semifinále. Je to úžasný pocit," dodala šestadvacetiletá rodačka z Odense, která je v grandslamovém semifinále pošesté v kariéře, z toho popáté v New Yorku. Grandslamovým maximem bývalé světové jedničky jsou finále z let 2009 a 2014.

• US OPEN 2016 •
USA / New York, tv. povrch, 18.162.048 dolarů
úterní výsledky žen (06. 09. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kerberová (2-Něm.) - Vinciová (7-It.) 7-5 6-0
Wozniacká (Dán.) - Sevastovová (Lot.) 6-0 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

59
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak chapu, ze ji nemusite, taky to neni muj extra salek kavy...ale nutno dodat, ze jsem si na ni chvilku dal s Anastazii...
A je to fakt ukaz na okruhu, ta holka;)
priklad:
Karo dostane kratsi mic, nekde za tecko, posle i agresivnejsi uder, jako normalka, tim vetsinou dostanete protihrace do toho vic defens uderu, vetsinou to hrac vyuzije, nebot hlavne u tech holek proste prichazi zpet opet kratsi uder, takze se to pak da dobre dohravat, jak tam mame do toho kurtu tak pekne nakroceno, vyuzit toho na lepsi prohoz, atd...

Ale Karolajna, to je poctivka;D) takze potom, co odehrala ten zkraceny miz za tecko, ihned a poctive pekne za lajnu...;) ...a prislo pochopitelne nekolik dalsich vymen, az se Anastazie unavila...a chybovala;)

No, nebudme na ni az takovi zli. Nakonec jednoduche to nema. Jako neni stat za lajnou jako stat za lajnou. Vetsinou na tech turnajich tam ma Karolajna ty napisy na kurtu, takze se muze dobre orientovat, aby se drzela mezi zadni lajnou a napisem, a aby ji to neutikalo hodne od lajny.
No a tady ty napisy nema a drzi se zatim statecne, dokonce uz dobehla do SF. Nemyslim si, ze Karo to bude mit v tom SF tezke, spis si myslim, ze Angie to bude mit tezke;) Nebot u Karo je videt, ze je opravdu slusne odpocata a sil ma na rozdavani. To Angie ma za sebou dost narocny kalendar akci a vysledku.

Spis by se nekteri meli psychicky pripravit na to, ze nam ta Karolajna muze dobehnout i do finale;D)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, já bych to zkrátil, a viděl bych to takto>

https://www.youtube.com/watch?v=ABz2m0olmPg
Reagovat
tommr
která Karolína doběhne do finále? Pokud myslíš obě tak bych to bral ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dánská dívka. U té naši, nevím co čekat.
Reagovat
smazaný uživatel
jsi nejaky natvrdly...
ta ceska Karolina tam urcite nedobehne...spis se tam proservisuje a prostrili;)))
Reagovat
tommr
to máš pravdu. Dneska ale Karolína ukázala, že když chce tak má taky rychlý nohy ... :)
Reagovat
Fandina
Karolína má tu výhodu, že nohy ruce natahne, kam nedoběhne.
Reagovat
VlS
No, s Angie to bude kopec atletiky na obou stranách, vyˇměny na 150 úderů a tak. Až to přijde, tak si radši pustím Krtečka, to bude zábavnější :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
VlS
jo, to je vono
Reagovat
smazaný uživatel
to je tenis jak z minulého století, a přitom 3 roky, že :)
Reagovat
misa
Fůůůůůůůůůůůůůůůůj
Reagovat
tommr
horší než Djokovic-Murray to ale asi nebude, ne? :)
Reagovat
VlS
Daleko horší
Reagovat
smazaný uživatel
Tak z krtecka jsem vyrostl, to bych nedal ani opilej...

Ale jen tak mezi nama...ono ke koukani to moc neni, ale jeden typek (uz je to par peknych let) me tohle delal, ty kopce... a na antuce...priserny..., hele, to je strasna drina tohle brat...
...jsme nevydrzel a zacal do toho palit nastvany tak, ze musel furt hledat mice;D))) Proste jsem se vyhazel lepe nez nejaka Kvitova, to je uplny jelito v tomhle...
...se fakt neda...
jako jak nekdo hraje proti Sare...a vydrzi z nervama...respect...
Reagovat
misa
A nejdou ty kopce smečovat? :)
Reagovat
smazaný uživatel
No to vis ze jdou;) Hlavne na antuce je to prima, hlavne na tech amaterskych kurtech, odraz micu nejisty, takze to v tobe cuka jak by na tebe nekdo bafnul ze zadu...ale joooo, ale nekde v ctvrtem gemu te to proste bavit uz nebude;D)
Aspon ne mne...to uz je lepsi si ustoupit dal, pockat si az ten mic tzv. dopada, a brat to normalnim uderem, i vzhledem k te antuce,,,ale to jdes vic za lajnu,... takze nesmis mit na proti nejaky to jelito, u kteryho nepoznas jestli ti dava slajs nebo co to bude, a pak tam litat jak hnup smerem k siti...
Aspon u mne to koncilo tak, ze jsem sel do toho halfem a bylo me to vsechno uz fuk, hlavne, aby to skoncilo;D)
...jeden dva zapasy jeste nejak ok, sranda, potom jak si takhle s nekym pinkas uprostred leta a jdes na tenhle styl asi uz po paty, sesty,,, no ja na to trpelivost nemam...;) rikam, vyflakal jsem to tim halfem, vsim ven... ein zwei...bylo me to jedno, borec lital a shanel ty mice...a ja jsem tam nemusel aspon v tom parnu saskovat...a bylo me uplne jedno, ze to projedu;) Aspon mel manik radost, ze vyhral...
Reagovat
misa
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten musí běsnit, že přišel takto o premie?.za Kinga je opět starý Piotr
Reagovat
blixa
Piotr taky je king, věděl kdy Kotyzu vyhodit aby ušetřil :D
Reagovat
FulnekUltras
naivní
Reagovat
misa
Angie doufám smete tu maratónkyni už konečně do moře...
Reagovat
vrabejka
taky si myslím, že SF Carol musí stačit. Navíc už je zpět v top 30.
Ale čekám velkou bitvu. Angie hlavně nesmí mít strašný začátek jako s Vinci.
Reagovat
misa
Je vidět, co dokáže se žebříčkem udělat jeden povedený velkoturnaj.
Reagovat
lars
Caro porazila 2 hracky top10
Reagovat
turista
Angie vs.Caro bude určitě hezký zápas. Angie ji do finále nepustí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne ne, maratónkyně snad ukáže všem závistivcům, že tenis hrát umí :-)
Reagovat
misa
Snad kritikům, ne?
Reagovat
Frick
Tím, že Kája postoupila do ČF, tak to znamená, že od roku 2010 jsme měli každý rok alespoň jednu ženu v ČF na GS. Od roku 2006 jsme navíc bez českého ženského ČF byly jen jednou a to v roce 2009.

Od roku 2005 se navíc každý rok Češka dostala do GS osmifinále...
Reagovat
Fandina
to je pěkné
Reagovat
vrabejka
no jako spíš bych to řekl že to je nutné minimum. Měli jsme dlouho v top 10 Kvitovou a tam se minimálně čekalo že na GS bude mít vyrovnanější výkony.
Navíc jsme loni měli 2 holky v top 10 takže zas taková hitparáda to nebyla.
Reagovat
blixa
http://sport.lidovky.cz/nebezpecna-a-nespolehliva-nyni-se-vsak-muze-stat-z-pliskove-kralovna-1j4-/ostatni-sporty.aspx?c=A160906_235953_ln-sport-ostatni_lar

No prosím. Nebezpečná a nespolehlivá. No já nevědět že je zloun, a ještě ke všemu rodačka, tak bych se snad i divil. Ale takhle .. pro zlouny je to celkem typické ;-) :D
Reagovat
Fandina
Kromě Sereny je snad na někého spoleh, že vyhraje?
Reagovat
slacker
na tebe je spoleh, ze naseres
Reagovat
Fandina
musíš být hodný člověk, toho nic nenaštve
Reagovat
Frick
+1
Reagovat
Fandina
pobavils
Reagovat
kada.tom
WTF?! 6-0 6-2 :-)
Ale já už na to přišel, proč tak řádí - se Serenou jsou velké kamarádky a Caro tak bude určitě chtít vyprovodit z New Yorku i Kerber, takže jedině dobře, že dojde na jejich souboj :-)
Reagovat
blixa
Caro moc neřádila. Stačil jí úplně standardně odehraný zápas. Sevastova hrála dost bídně, hned na začátku si zranila kotník, nemám ji nějak nakoukanou abych věděl jak obvykle hraje ale bylo to špatný, ať už vinou zranění, hlavy nebo čertví čeho. Proti Angii bude muset Caro dost přidat.
Reagovat
Fandina
Caro ale hrála dobře. Sevastovou si opravdu vodila. Proti Kerber to bude jiné, ale vzhledem k tomu, že obě hrají podobným stylem, obě obranářky, dobře se hýbou, tak to může být vyrovnaný mač.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic není nemožné!
Reagovat
Mayo
Radwanska ako tip na titul mi nevyšiel, tak teraz fandím asi Wozniackej
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo? Ja som za Angie.
Reagovat
Frick
Tý vole, ta tam řádila.
Reagovat
smazaný uživatel
super, Angie! Mohla by ich všetky vystrieľať a konečne zasadnúť na trón. Ak sa tak nestane, nič sa nedeje, jej čas príde. Veľmi jej to prajem.
Hra Vinci ma vôbec nebaví, tie jej slajzované údery mi lezú na nervy. Keby občas, ale ona furt a furt.
Reagovat
COMEON
Chcem aby Serena vyhrala US Open, aby vyhrala svoj 23. GS, aby sa udržala na vrchole ale za tento rok som si oblubil jak Angie tak aj Simonu a obom by som prial uspech ale proste Serena to nemôže pustiť.
Reagovat
kada.tom
zatím je Serena v New Yorku naprosto fenomenální a nepřekonatelná, proti všem dosavadním soupeřkám neměla jakýkoliv problém a hodně pošetřily síly ... ovšem, jak se to skutečně má ukáže až zápas Halep
Reagovat
brixner
Odíť do Nitry.
Reagovat
Haitik
Marion už vypadá líp!! :-))

https://pbs.twimg.com/media/CrsTZkZVIAAZklx.jpg
Reagovat
Empe
Někdo tady už před začátkem sezóny tvrdil, že 2016 bude rok Angie. Gratuluju! :)
Reagovat
janek_da
jestli myslíš tohle, tak já.

29.12.2015 22:46Od: janek_da ČusBus. Na chvili jsem jakžt takž střízlivý, tak vám popřeju hodně štěstí a zdraví, hlavně to zdraví. A pozor! Příští rok bude rok Angie!
Reagovat
COMEON
:)
Reagovat
sprchon
Super. :)
Reagovat
brixner
Ňu Jork je letos Tvůj!!!!
Serena už má jistě bóbika!
Reagovat
Fandina
Angel to vzala do vlastních rukou a hlavně v druhém setu posílala hezké winery, hlavně ty po čáře na returnu se mi líbily. To u ní nebývá tak zvykem.
Reagovat
Fandina
V zápase s Petrou měla W/UE 8/8 a s Vinci 33/25. Je vidět, že si umí poradit.
Reagovat
vrabejka
No ukázala že ten bum bum tenis není pro ní :) V 1.setu ale zkazila hodně míčů.
Reagovat
kada.tom
No, Vinci se ukázkově složila ve chvíli, kdy měla dopodávat set. Není první ani poslední.

Každopádně pro zápas škoda. Pro Serenu stále žádná změna, finále je nutnost.
Reagovat
makro99
ukázkově se skládají jen češky; a berdych s veselým - u tak zkušené hráčky to musela být vyšší moc...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist