Kerberová se i přes letošní trápení v pondělí vrátí na pozici světové jedničky

15. 3. 2017, 14:40
Aktuality 33
Angelique Kerberová se letos herně trápí. Vlastně to není ono už od loňského triumfu na US Open, po němž se stala světovou jedničkou. Po neúspěšné obhajobě loňského prvenství na Australian Open o tenisový trůn německá tenistka přišla, ale i přes špatné letošní výsledky se na něj v pondělí díky absenci Sereny Williamsové v Indian Wells vrátí.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová loni prožila životní sezonu. Získala dva grandslamové tituly a po prvenství na US Open se stala novou světovou jedničkou. Po náročném programu tenisoví příznivci sice chvíli její jméno v závěrečných kolech jednotlivých turnajů neviděli, nicméně německá tenistka zakončila loňský rok finálovou účastí na Turnaji mistryň v Singapuru.

Už v závěru minulé sezony byly ale u Kerberové vidět náznaky, že není tou hráčkou, jež loni všechny tyto úspěchy posbírala. A to se bohužel pro rodačku z německých Brém potvrzuje i letos. Soupeřky, na něž by loni běžně stačila, ji letos porážejí.

Největší změna je očividná v samotné hře Kerberové. Dříve uměla, možná nejlépe ze všech hráček na okruhu, přejít z obrany do útoku. V současnosti to vypadá tak, že se spoléhá na výborný pohyb a přehled na kurtu a čeká na chybu soupeřky. Nejspíše proto má letos takové výsledky. Až moc nechává otěže svých zápasů v rukou soupeřek.

Tenisový trůn ztratila devětadvacetiletá Němka po Australian Open, kde obhajovala titul a letos prohrála už v osmifinále. V čele žebříčku ji vystřídala Serena Williamsová. Kerberová na šesti letošních akcích jen jednou prošla do semifinále, což je vcelku mizerná statistika pro druhou hráčku světa.

Přesto se po necelých dvou měsících vrátí na pozici světové jedničky, a to díky absenci Sereny Williamsové v Indian Wells a v Miami. Pokud se podíváte na loňské výsledky Američanky a Němky, je nejvýše pravděpodobné, že se Kerberová v čele žebříčku pár týdnů udrží.

Na posledním turnaji v Indian Wells začala drtivou výhrou nad krajankou Andreou Petkovicovou. V dalším kole měla obrovské problémy s 62. hráčkou světa Pauline Parmentierovou a včera ji v osmifinále vyřadila Jelena Vesninová. Němka měla jedinečnou šanci zvýšit náskok v čele žebříčku, jelikož v Indian Wells žádné body neobhajovala.

Ve druhé polovině sezony ale obhajoby velkých porcí bodů přijdou a nebude jich málo. Pokud nepůjde Němka výkonnostně nahoru, může se s tenisovým trůnem rozloučit.

Vlastně už v nejbližších týdnech bude mít Kerberová plné ruce práce. V Miami a Charlestonu obhajuje semifinále, ve Stuttgartu dokonce titul. Body by teoreticky mohla nahnat až na prestižních podnicích v Madridu a Římě a grandslamovém French Open, na všech třech turnajích totiž loni nezvládla úvodní utkání.

Ve hře o trůn je i česká jednička Karolína Plíšková. Pokud rodačka z Loun vyhraje turnaj v Indian Wells i v Miami a Kerberová vypadne v Miami brzy, může být za necelé tři týdny světovou jedničkou čtyřiadvacetiletá Češka.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

33
Přidat komentář
Alexandria
Prajem uprimne velky uspech po kazdej stranke Karoline Pliskovej i ked Garbine Muguruza Blanco...proste mam s nou rovnaku konfekcnu velkost-:)))),Ale Kaja Pliskova si zasluzi ist dalej
Reagovat
Alexandria
Som v rozpakoch fandim "Pliskam"+fandim i Garbine Muguruza Blanco-ospravedlnujem sa za preklepy,som v nevyhodnych"pisacich podmienkach",ale chcem velmi chcem aby Karolina Pliskova dosiahla co NAJlepsich moznych vysledkov ospravedlnujem sa sa za preklepy
Reagovat
janek_da
nevýhodné psací podmínky :D

už chápu ty trošku chaotické příspěvky :))

ale hlavníě ať jsou zdravé
Reagovat
Alexandria
konfekcnu velkost,ale fandim Karolie Pliskovej-chyba pardon
Reagovat
Alexandria
2.NAJvacsi tennisovy arel,pekne sa na to da divat.Ja sa tu casto neexponujem,mam velmi silne rogramovany zivot.Mala by som jednoznacne napisat,ze fandim"Pliskam" i ked viem,ze Kristyna nema momentalne uroven Karolony.Tiez fandim Garbine Muguruza Blanco/som utilitarna:-)))ma s nou rovnaku kofekc
Reagovat
misa
Ty jsi ta izraelská studentka americké vysoké školy píšící slovensky na český portál?
Reagovat
lars
jak te to napadlo?
Reagovat
misa
Byla tady nějaká Maira-Israel nebo podobně a psala stejně.
Reagovat
blixa
Stejně nepsala. Ale bylo to zajímavé děvče. Co je spojuje je to, že se docela lišily od běžného českého pisatele. Ale ne to, že by psaly nějak zvlášť podobně.
Reagovat
blixa
Jo, měla nick MANREA a taky trošku problémy s českou gramatikou. Slovní zásobu měla dobrou.
Reagovat
Krisboy
Psala úplně stejně. Teď jsem koukal na starší články, najdi si to.
Reagovat
Alexandria
ano som to ja
Reagovat
blixa
Cože ? Tos mě teda dostala :D Koukám jak si psala a kde jsou tvoje gramatické chyby ? :D :D A proč ses přenickovala ?
Reagovat
misa
:)
Reagovat
blixa
No pročítám si starší příspěvky a fakt bych nevěřil, že to psala jedna autorka :D Buď se hodně zlepšila ve slovenštině, nebo už jsem dementní. B) bude asi správně :D
Reagovat
Alexandria
ja nerobim velmi gramaticke chyby a Tenis cz portal ma "vyhodil" i ked som neporusovala pravidla,ja som vzdy slusna i v realnom zivote.Mohla by som pisat i cesky moj stary otec po linii matky je Cecho-Zid i babicka,ale pisem slovensky,lebo strary otec bol hrudny chirurg vo V.Hagoch,
Reagovat
blixa
A žiješ teď kde ? Na Slovensku nebo v Izraeli ?
Reagovat
FulnekUltras
ako vždy hovorím, krv nieje voda... ;)

https://sk.wikipedia.org/wiki/Vy%C5%A1n%C3%A9_H%C3%A1gy#/media/File:VysneHagy14Slovakia2.JPG
Reagovat
hroutil
TT
Reagovat
tommr
by se sice mohla teoreticky stát světovou jedničkou už po Miami, ale pravděpodobnost, že k tomu dojde je mizivá ...
Karolína se ted spíš musí starat o to, aby si udržela pozici trojky. Její dnešní noční zápas s Muguruzou bude v tomhle ohledu klíčovej, protože Muguruza je jediná hráčka, která jí ještě může předstihnout pokud v Indian Wells získá titul ...
Reagovat
VlS
Přestaňme blbnout! Kája se matematicky mohla a může stát po Mia jedničkou, jen když
a) Serena nebude hrát - budiž, to se stane
b) Kája oboji (IW a Mia) vyhraje
c) Angie ztratí body v Mia a vypadne v druhým kole.
Na tom se vůbec nic nezměnilo. Má to v rukou Kája. Moc bych s tím nepočítal, ale moc bych s tím nepočítal ani před měsícem, to chtělo vyhrát AO. Dejte jí chvilku a když to nedopadne, tak zas nic.
Reagovat
tommr
proč se čílíš? Vždyt v tom článku nic jinýho nepíšou a já jsem jen dodal, že to opravdu není moc pravděpodobný ... :)
Reagovat
VlS
Ale já se nečílím, spíš se bojím opakování psychózy kolem Petry, kdy už všichni počítali, kdy že to bude a pak jí chtěli cupovat na kusy, že to není. Takový to vytvoření pseudoreality očekávání a vzteku, že to neklaplo. Druhý kolo je, že vznikne liga ochránců bez kritičnosti a realistického pohledu a dělení na Miluje Petru - Nenávidí Petru. Chci zůstat normální, fandit a přát holkám, ale když hrají blbé, tak chci říct že hrály blbě bez napadání od milovníků, že ji nenávidím. A byl bych šťastnej, kdyby se taková histerie Káje vyhla.
Reagovat
misa
Žádná psychóza okolo ní nevznikne, ať už se jí to povede nebo ne.
Reagovat
FulnekUltras
Sportovní uznání Káje rozhodně ano - ale chlapi v hospodě kvůli ní tv z fotbalu na tenis přepínat prostě nebudou... ;)
Reagovat
gigin
Ve Fulneku třeba ne. V Lounech třeba jo.
Reagovat
FulnekUltras
v říjnu 2011 (TM) jsem zažil třeba i v Brně - ale uznávám, že Flinta tehdy hrála pod obraz... ;)
Reagovat
blixa
Momentálně je to jen iluze. Takový co by, kdyby. Nic reálnýho.
Reagovat
vrabejka
Stačí až po RG nebo W to bude mít větší grady :)
Reagovat
vrabejka
Muguruza a vyhrát titul :D :D
Reagovat
blixa
Se netlem chasníčku, pokud nedejbože porazí Káju tak je to velmi reálné.
Reagovat
Hector21
leda že by Pánbůh nebyl doma...
Reagovat
VlS
To někdo psal před RG taky :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist