Kerberová se poprvé střetne s Kirilenkovou, Birnerová je v Monterrey ve finále čtyřhry

6. 4. 2013, 11:40
Aktuality 2
V mexickém Monterrey byly odehrány čtvrtfinálové duely. V semifinále na sebe vůbec poprvé v kariéře narazí Kerberová s Kirilenkovou. Ve finále čtyřhry se představí česká hráčka Eva Birnerová. S Thajkou Tamarine Tanasugarnovou do něj postoupily bez boje.
Angelique Kerberová

Je vzácné, aby dvě hráčky z horních pater žebříčku WTA na sebe doposud nenarazily, ale světová šestka Kerberová se s dvanáctou Kirilenkovou střetne v semifinále v Monterrey vůbec poprvé v kariéře.

Angelique Kerberová se do semifinále dostala přes Ayumi Moritaovou. Turnajová jednička přehrála Japonku hladce 6-2 6-1. „Nebyl to jednoduchý zápas, ale hrála jsem mnohem lépe než minule. Servis mi fungoval mnohem lépe a cítila jsem se skvěle. Jsem šťastná za toto semifinále,“ komentovala Kerberová.

Maria Kirilenková se ve čtvrtfinále na kurtu zdržela o půl hodiny déle než Kerberová. V utkání s Urszulou Radwaňskou ale ani turnajová trojka neztratila set a vyhrála 6-1 6-4.

Na turnaji končí loňská vítězka Timea Babosová. Maďarka nestačila na Monicu Niculescuovou a prohrála 5-7 2-6.

„Timea zde loni vyhrála, cítí se dobře, fanoušci ji tady podporují,“ řekla Niculescuovoá. „Hrála jsem dobře v důležitých momentech a proto se mi podařilo zvítězit. Těším se na semifinále,“ dodala vítězka.

Její soupeřkou bude Anastasia Pavljučenková, která porazila 6-2 7-5 Lauren Davisovou a protáhla tak šňůru svých vítězství na třináctý zápas v řadě.

„Bylo težké vyrovnat se s větrem, nebylo snadné kontrolovat míč,“ hodnotila vítězka. „Začala jsem dobře, ale trochu jsem ztratila koncentraci ve druhém setu. Ona (Davisová) hrála dobře, běhala a míče vracela. Musela jsem zůstat klidná a hrát agresivně. To se povedlo, odvedla jsem dnes dobrou práci,“ dodala Pavljučenková.

Finále čtyřhry si v Monterrey zahraje česká hráčka Eva Birnerová. S Thajkou Tamarine Tanasugarnovou do něj v pátek postoupily bez boje, neboť jejich semifinálové soupeřky Eleni Daniiliduová a Coco Vandewegheová se z blíže neupřesněných důvodů odhlásily.

Osmadvacetiletá Birnerová dosud na okruhu WTA vyhrála tři deblové turnaje. V žebříčku čtyřhry jí patří 81. místo.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Maria Kirilenková se ve čtvrtfinále na kurtu zdržela o půl hodiny déle. V utkání s Urszulou Radwaňskou ale ani světová trojka neztratila set a vyhrála 6-1 6-4.
to asi ne...
Reagovat
smazaný uživatel
opravena. Díky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist