Kerberová vydřela postup, set ztratila i Kirilenková

5. 4. 2013, 17:19
Aktuality 0
S problémy postoupily v mexickém Monterrey do čtvrtfinále dvě ze tří největších favoritek turnaje. Nejvýše nasazená Němka Kerberová rozhodla o své výhře nad Ruskou Kudrjavcevovou až ve třetí sadě a rovněž ve třech setech zdolala svou soupeřku Ruska Maria Kirilenková.
Angelique Kerberová

Už první set osmifinálového duelu mezi Angelique Kerberovou a Allou Kudrjavcovou naznačil, že turnajovou jedničku nečeká lehká práce. Němka musela odvracet šest brejkbolů a dvakrát přišla o podání, ovšem na příjmu si vedla ještě lépe než její soupeřka a set tak vyhrála 6-4. V následující sadě si obě tenistky šestkrát v řadě prolomily své servisy; jako první si podání udržela favorizovaná Kerberová, jenže v deváté hře se Kudrjavcevová dočkala dalšího brejku a vzápětí zápas poslala do rozhodujícího setu.

V něm už Kerberová sebrala Rusce všechny její servisy a za hodinu a tři čtvrtě zvítězila 6-4 4-6 a 6-2.

"V prvním setu jsem hrála dobře, ale potom se (Kudrjavcevová) zlepšila. Ve třetím setu jsem se snažila najít ten správný rytmus, a jsem spokojená, že jsem vyhrála. To jediné se počítá," uvedla Kerberová, proti níž Kudrjavcevová proměnila osm brejkbolů. "Neservírovala jsem moc dobře a hodněkrát kvůli tomu ztratila podání. Na druhou stranu jsem se o to víc soustředila na return a taky ji hodněkrát brejkla. Nebyl to snadný zápas, snad to zítra bude lepší," dodala Kerberová, kterou čeká osmá nasazená Ajumi Moritaová.

Nečekaně hodně práce měla se svou soupeřkou také třetí nasazená Maria Kirilenková. V osmifinále proti ní nastoupila teprve devatenáctiletá srbská kvalifikantka Jovana Jakšičová, kterou nerozhodil ani 'kanár' v prvním setu. Ve druhé sadě nejprve Jakšičová ztratila náskok, aby vzápětí turnajovou trojku brejkla znovu a vynutila si třetí sadu. Tu už ale zase ovládla favoritka, která dnes zvítězila 6-0 4-6 6-1.

"Byl to nepříjemný zápas. Hrála jsem dobře, ale nevydržela jsem se soustředit a po prvním setu jsem trochu zvolnila," komentovala průběh Kirilenková. "Nakonec to ale pro mě dopadlo dobře. Výhra je výhra, ta vás vždycky potěší."

O semifinále si světová dvanáctka zahraje s mladší ze sester Radwaňských Urszulou, se kterou má zápornou bilanci 1-2. "Je to dobrá hráčka a houževnatá soupeřka, dobře se pohybuje a vrátí hodně míčů. Myslím, že to bude dobrý a náročný zápas," uvedla Kirilenková.

Výsledky - Monterrey (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Kerberová (1-Něm.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:4, 4:6, 6:2, Kirilenková (3-Rus.) - Jakšičová (Srb.) 6:0, 4:6, 6:1, Davisová - Vandewegheová (obě USA) 6:4, 7:6 (10:8).

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Birnerová/Tanasugarnová (3-ČR/Thaj.) - Gavrilovová/Zacariasová (Rus./Mex.) 6:4, 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist