Kerberová z Bastadu odstoupila kvůli zranění lokte

21. 7. 2016, 12:21
Aktuality 9
WTA BASTAD - Turnaj v Bastadu přišel o turnajovou jedničku. Světová dvojka Angelique Kerberová, jež dnes měla hrát osmifinále se Španělkou Arruabarrenovou, z turnaje odstoupila kvůli problémům s loktem.
Angelique Kerberová

Turnajová jednička Angelique Kerberová včera v Bastadu vydřela postup do druhého kola přes domácí 664. hráčku světa Cornelii Emily Listerovou až po téměř dvou hodinách hry, už v průběhu včerejšího zápasu si ale nechávala ošetřit levé předloktí.

Dnes měla světová dvojka a vítězka letošního Australian Open nastoupit k utkání se Španělkou Larou Arruabarrenovou, kvůli problémům s loktem se ale Němka pořadatelům omluvila a z turnaje před osmifinálovým duelem odstoupila.

"Je mi opravdu líto, že musím z tohoto krásného turnaje odstoupit, protože jsem tu chtěla bojovat o dobrý výsledek," omluvila se Kerberová. "Bylo to těžké rozhodnutí, ale zdraví je na prvním místě. Je to jiný typ bolesti než včera, ráno na tréninku mě to bolelo zejména při podání. Musím si vzít pár dní volna, abych se dala dohromady. Snad to nebude nic vážného."

Arruabarrenaová v Bastadu o souboj s německou soupeřkou nepřijde. Ve čtvrtfinále se utká s Julií Görgesovou, která dnes otočila zápas s Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Američanku zdolala po setech 2-6 6-4 6-2.

Další Němce, turnajové čtyřce Annice Beckové, se dnes v Bastadu dařilo. Dvaadvacetiletá Becková prolétla za 48 minut do čtvrtfinále, když ve druhém kole deklasovala 6-0 6-2 Lotyšku Anastasii Sevastovovou.

Becková si o semifinále zahraje s turnajovu sedmičkou Johannou Larssonovou. Obhájkyně titulu prolétla na domácím turnaji do čtvrtfinále po výhře 6-0 6-3 nad Španělkou Sarou Sorribesovou Tormovou, když duel ukončila dvěma esy.

Larssonová loni v Bastadu využila zranění jedničky Sereny Williamsové, která stejně jako dnes Kerberová odstoupila před zápasem druhého kola.

"Necítím žádný větší tlak. To samé se stalo loni, ale vážně o tom nepřemýšlím. Snažím se soustředit jen sama na sebe. Ve čtvrtfinále mě čeká těžký zápas, takže se těším na to jedno."

Podruhé během dvou týdnů postoupily do semifinále Lenka KunčíkováKarolína Stuchlá. České deblistky zdolala domácí duo Celiková/Petersonová a zahrají si o první finále na okruhu WTA.

• WTA INTERNATIONAL BASTAD •
Švédsko, antuka, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (21. 07. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Arruabarrenová (Šp.) - Kerberová (1-Něm.) bez boje
Becková (4-Něm.) - Sevastovová (Lot.) 6:2, 6:0
Larssonová (7-Švéd.) - Sorribesová-Tormová (Šp.) 6:0, 6:3
Görgesová (Něm.) - Matteková-Sandsová (USA) 2:6, 6:4, 6:2
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Kunčíková/Stuchlá (ČR) - Celiková/Petersonová (Švéd.) 2:6, 6:4, 10:7
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
horska.kraslice
Nebylo by vhodné dát na stránky našich hráček Lenky K. a Karolíny S. jejich fotky? Je to snad nějaký problém?
Reagovat
Frick
Tradiční odstup hlavní star, jenž je neadekvátní kategorii turnaje, po prvním výhraném kole.

Loni to bylo stejné.

Zajímalo by mne, jak se pak krátí honorář....
Reagovat
misa
Pravděpodobně je dohodnutý určitý počet zápasů. Příští týden má přihlášený Montreal, uvidíme, jestli bude hrát a zda na ní bude patrné nějaké omezení.
Reagovat
Michaelus
Já nechápu proč tam vůbec jezdila. Teď, kdy se snaží všechny hráčky šetřit předtím Americkým maratonem. Navíc na antuce za skoro žádné body. Asi vážně jenom "lákadlo"
Reagovat
smazaný uživatel
Simona Hejnová dostala WC po dlouhé absenci .
Reagovat
skott
myslíš Heinová? Co s ní bylo takovou dobu? Naposledy jsem jí viděl se sestrou loni v Plzni normálně v tenisovém, ale nehrála.
Reagovat
smazaný uživatel
dlouhodobé zdravotní problémy,nějaký virus a únava.Hrála už kvaldu snad v Olomouci i dříve ,ale vypadla brzy
Reagovat
EllNino
vypadla v prvním kole kvaldy, ten zápas jsem viděl na místě ...ale moc mě nezaujala :)
Reagovat
smazaný uživatel
To se stává dost často, velká hvězda má být tváří a lákadlem turnaje a obvykle pak končí v úvodních kolech. Podobně jako nedávno Muguruza na Mallorce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist