Keysová má potenciál na Top 20, předpovídá Na Li

9. 1. 2013, 20:40
Aktuality 25
Tento týden v Sydney na sebe svými výkony upozornila sedmnáctiletá Madison Keysová. Američanka, jež v pěti zápasech v řadě neztratila ani set, má podle světové sedmičky Na Li velký potenciál prodrat se minimálně mezi 20 nejlepších tenistek světa.
Profily hráčů
Madison Keysová

Američané čekají na nástupkyně sester Williamsových, kterým je přes třicet let a za pár sezon zřejmě s tenisem skončí. Několik nadějí na obzoru bylo - Vania Kingová (ročník 1989), Christina McHaleová (1992), Alexa Glatchová (1989), Coco Vandewegheová (1991), Alison Riskeová (1990) či Melanie Oudinová (1991) - až na několik světlých záblesků se ale zatím nezi nejlepší tenistky nezařadily a v žebříčku se pohybují spíše v druhé světové padesátce. 

Nyní ale ve Spojených státech mají další vlnu talentovaných tenistek a hned několik teenagerek už na sebe začalo upozorňovat i mezi ženami - Lauren Davisová (1993), aktuálně již 29. hráčka světa Sloane Stephensová (1993) a čerstvě také Madison Keysová (1995). 

Madison KeysováSedmnáctiletá Američanka tento týden v Sydney prolétla kvalifikací, v prvním kole si proti 17. tenistce světa Lucii Šafářové připsala po drtivé výhře 6-1 6-1 první skalp hráčky Top 20, pak nadělila kanára Číňance Jie Zheng a poprvé postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. 

V něm dnes potrápila i světovou sedmičku Na Li, které podlehla až po setech 6-4 6-7 2-6. A favorizovaná Číňanka, vítězka předloňského French Open, pak po zápase talentovanou soupeřku vychvalovala. 

"Na začátku zápasu jsem byla trochu nervózní, protože jsem s ní ještě nikdy nehrála. Dostala jsem informaci, že má skvělý servis, ale nemyslela jsem si, že míčky budou létat rychlostí 180, 190 km/h. Má vážně dělový servis. A pokud na této úrovni bude hrát každý zápas, tak myslím, že by mohla být brzy v Top 20, Top 15 nebo možná i Top 10."

Keysová se v novém vydání žebříčku posune zřejmě na 105. místo a brzy by se tak mohla stát nejmladší hráčkou v Top 100. Na kontě má zatím dva tituly z turnajů ITF, když na podzim triumfovala v kanadském Saguenay a na domácí půdě ve Phoenixu. Zastavit ji nedokázaly ani zkušené Kudrjavcevová, Matteková-Sandsová či Lučičová.

"Posledních pár měsíců mi dodalo sebevědomí, a pokud hraju svou hru, tvrdě pracuju a posiluju, mohu konkurovat i těm nejlepším hráčkám. A to je velmi vzrušující," řekla v Austrálii Keysová, která si navíc v prosinci v americkém playoff zajistila divokou kartu na Australian Open. Výhru na grandslamovém turnaji už ale také zaznamenala - na US Open 2011 porazila krajanku Jill Craybasovou a ve druhém kole potrápila ve třech setech Šafářovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
VlS
Moc pěknej tenis, Aga hrála výborně, Na se hodně vyhazovala sama, ale moc pěkej tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám na Cibuli...1.set proti Kerber 6-2 a hraje náramně:-))) Jen tak dál, tej se nedá nefandit:-D:-)
Reagovat
VlS
jo jo, moc pěkně. Na začátku . to už tk nejde, ale třeba se zas rozjede
Reagovat
smazaný uživatel
Hrať som ju nevidel, ale som na ňu veľmi zvedavý. Mať v 17r. také výsledky, to je veľká vec.
Reagovat
Fandina
Mě na ní zaujala razance úderů, je to ranařka ... úsměv
Reagovat
dadaft
tak, tak, nebojí se to napálit. ))
čekání, jak se situace vyvine, na to ona moc není...
Puig a Keys - ty se mi z těch nastupujících hráček zdají dost dobré.
(Sloane mezi nastupující nepovažuji - podle mě už je součást špičky (snad má slova v budoucnosti potvrdí))
Reagovat
smazaný uživatel
S těmi mladými supertalenty se roztrhl pytel v poslední době mi přijde, což je ovšem jedině dobře. Jsme vrlkým vyznavačem mládí vpřed, takže věřím, že moje favoritky Donna Vekič, Laura Robson a Genie Bouchard svůj potenciál naplní.
Reagovat
smazaný uživatel
Genie teď taky začala nosit šaty od Mashy... :)

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/254718_10151170127842680_1074354830_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
To bude tím, že nosí šaty od Mashy... :)
Reagovat
VlS
No, doufám, že je má povolený, nevypadá jak tyč na věšení hadrů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co tím jako chceš říct? :D Kolekci od Mashy nosí třeba i Sofia Arvidsson a to taky není žádná tyč...
Reagovat
smazaný uživatel
Hošane, té Madison se ovšem bude moct bez problémů fandit, protože narozdíl od Marfuši neječí jak pominutá. Konec kariéry Marfuši každý normální tenisový fanda přivítá s velkou radostí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a proto byla Masha na WTA Awards v roce 2010 zvolena nejoblíbenější hráčkou fanoušků, že ano... :)

Pane profesore, vy si radši dávejte pozor, abyste před závorkou dělal mezeru a nepsal jste taky takové "slitky", jak vy s oblibou říkáte. V článku o Dominice jste na tu mezeru jaksi pozapomněl... Nevěřil jsem svým očím, že se někdo tak dokonalý jako vy, může vůbec zmýlít! :D
Reagovat
Fandina
monty, ale ty šaty jak o nich tady po druhé píšeš, nejsou od Mashy, ale Nike, takže od Nike ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, ale je to kolekce od Nike, kterou navrhuje Masha. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No a? Chybějící mezeru jsem viděl hned po odeslání. Můžu snad já za to nepřehledné miniaturní vkládací pole? Kdo takový paskvil vymyslel?
Slovo slitky zde poprvé uvedla čtenářka s nickem sojka, za což jsem jí vděčný. Předtím jsem dlouho nevěděl, jak tento nešvar části našich pubertálů vhodně pojmenovat.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobře, že jste si toho všiml, pane profesore. Přece jenom, když už chcete někoho poučovat, tak byste měl jít příkladem. :D Nevím jak vám, ale mně jde to pole roztáhnout, když ho uchopím levým tlačítkem myši v pravém dolním rohu... No jo, sojka je celkově moudrá žena. :)
Reagovat
Fandina
Slitky beru spíš obsahově, co se týká psaní, tak v době psaní sem různým způsobem, z mobilů, tabletů atd. bych to neřešila. My inteligentní si to přeberem ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, pan profesor mi jenom nahrál na smeč... Je to přesně tak, jak píšeš. Pokud ten příspěvek jde přečíst (ať už to jsou nebo nejsou "slitky" :D), tak záleží jen a pouze na obsahu. Já opravdu nejsem z těch, kdo by si tenisové fórum pletli s Ústavem pro jazyk český. :)
Reagovat
Fandina
je fakt vždycky pěkná. Standardně je to takový vždycky podobný střih podobně řešný nahoře na ramínkách, ale co se týče materiálu barevnosti i kombinací tak je vždycky super. Mě se standardně vždycky líbí nejvíc oblečení její Caro Wiljemsek a taky Jankovic a uvádím to bez pořadí i když většinou je to pořadí jak píši ... úsměv
Reagovat
Fandina
monty ... já nick Broz neberu jako pana profesora, jo s tím posunutím okenka si zasmečoval, ale ono těžko z mnalých klávesnic nebo dotykově někdy psát, když nemáš konfortní klávesnici někde v terénu a zrovna se ti chce komunikovat. Je jiná doba, píše se i bez háčků čárek atd., ale hlavní je obsah ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
S tou nahrávkou na smeč jsem to myslel jinak... V diskusi o Na Li pan profesor zase poučoval jednu uživatelku na téma "slitky". Pak jsem v diskusi o Dominice viděl, jak sám před závorkou zapomněl udělat mezeru. Tak jsem si řekl: A hele, nebylo by špatné to proti němu někdy použít. :D No a protože měl v této diskusi zase nějaké poznámky na adresu Mashy, tak jsem to použil hned... U nikoho jiného bych to vůbec neřešil, protože nikdo tady nemá potřebu poučovat jako Broz. Ale když "pan dokonalý" udělá jeden překlep, tak to samozřejmě nejde nechat jen tak. :D A proč Brozovi říkám pane profesore? Protože nás tady pořád poučuje o pravopisu, prostě jako pan profesor... Ale toho pana profesora tenkrát vymyslela sojka, já to po ní jenom opakuju. Prostě sojka něco vymyslí a pak to někdo převezme. :D

Konec lekce, jdu spát... Dobrou noc. :)
Reagovat
Fandina
v pohodě. Podle mě Broz profesor není, tak jsem to sem napsala, ale že připomíná pravopis, tak proč ne, když ho to baví ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, obsahovym slitkum se ale uplne jednoduse rika blbost, ne? :-)
Reagovat
Fandina
sojka ... tak ono se toho napovídá .... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist