Keysová v Charlestonu porazila Wozniackou a má první titul z antuky

7. 4. 2019, 23:04
Aktuality 6
WTA CHARLESTON - Madison Keysová slaví před domácími fanoušky první antukový triumf. Čtyřiadvacetiletá Američanka dobyla Charleston, když ve finále porazila Dánku Caroline Wozniackou a získala svůj celkově 4. titul. Všechny vybojovala na podnicích WTA Premier.
Profily hráčů
Madison Keysová

Madison Keysová letos neprožívala ideální vstup do sezony. Na Australian Open sice došla do osmifinále, ale v Indian Wells i v Miami vypadla hned po svém úvodním vystoupení. 

Až na čtvrtém letošním turnaji a prvním na antuce ožila. Na domácí specifické zelené antuce v Charlestonu ji nezastavila žádná z pěti soupeřek. Čtyřiadvacetiletá Američanka dokázala vyřadit grandslamové šampionky, olympijskou vítězku, bývalou světovou jedničku i bývalé vítězky turnaje. 

Po Němce Tatjaně Mariaové si poradila s Jelenou Ostapenkovou, na čtvrtý pokus našla recept na kamarádku Sloane Stephensovou, nezaváhala s Monicu Puigovou a ve finále zdolala šampionku z roku 2011 Caroline Wozniackou

Keysová v úvodu utkání nepotvrdila brejk na 2-1, ale o další podání už nepřišla. Více než hodinový set získala v tie-breaku a nakonec zvítězila 7-6 6-3. O osm let starší Dánku ve třetím vzájemném střetnutí porazila poprvé.



Čtyřiadvacetiletá Keysová uspěla ve finále v Charlestonu na druhý pokus, před čtyřmi lety v něm podlehla Němce Angelique Kerberové. V celkově osmém finále a prvním od US Open 2017 získala čtvrtý titul a první z antuky. I počtvrté triumfovala na podniku kategorie WTA Premier, v minulosti slavila na travách v Eastbourne 2014 a Birminghamu 2016 a na tvrdém povrchu ve Stanfordu 2017.

"Caroline se mi dařilo držet pod tlakem a diktovat výměny. Začínám věřit tomu, že na antuce můžu hrát dobře," řekla Keysová, jež si v novém světovém žebříčku polepší o čtyři místa na čtrnácté místo. Z Charlestonu si odveze od hlavního sponzora turnaje nový vůz Volvo.

Osmadvacetiletá Wozniacká hrála v Charlestonu pošesté a potřetí se dostala až do finále. jediný triumf vybojovala před osmi lety. Dnes vůbec poprvé v sezoně čelila hráčce Top 20.

Keysová je na patnácté letošní akci WTA Tour patnáctou jinou vítězkou, což historie okruhu nepamatuje. Šestnáctou šampionkou bude vítězka v mexickém Monterrey, kde se v dnešním finále střetnou Garbiñe Muguruzaová a Viktoria Azarenková.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 823.000 dolarů
nedělní výsledky (07. 04. 2019)
• Dvouhra - finále •
Keysová (8-USA) - Wozniacká (5-Dán.) 7-6(5) 6-3
• Čtyřhra - finále •
Grönefeldová/Rosolská (4-Něm./Pol.) - Chromačevová/Kuděrmětovová (Rus.) 7-6(7) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
bIbec
jednou za čas není na škodu nechat pálku ve skříni a hrát raketou.
Reagovat
tommr
uvidíme jestli jí to vydrží nebo jestli to byla jen výjimka potvrzující pravidlo ...
Reagovat
EllNino
Skvělá Madison :)
Reagovat
dadaft
Nutno říct, že Madison hrála skvěle.
Reagovat
rybicka
Ano, vyhrála zaslouženě. A jelikož jsem si přála její výhru, potěšila mne. A na rozdíl od různých momentů našich holek jsem se o její výhru příliš neobávala.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak. Opravdu nádhera.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist