Keysová ve Stanfordu zastavila Muguruzaovou, ve finále vyzve krajanku Vandewegheovou

6. 8. 2017, 10:31
Aktuality 10
WTA STANFORD - Devět zápasů neporaženou wimbledonskou šampionku Garbiñe Muguruzaovou zastavila v semifinále turnaje ve Stanfordu domácí Madison Keysová. Dvaadvacetiletá Američanka porazila o rok a půl starší Španělku i ve třetím vzájemném souboji a poprvé v sezoně vyhrála tři utkání po sobě. O svůj třetí titul si zahraje s krajankou Coco Vandewegheovou.
Madison Keysová

Madison Keysová loni prožila životní sezonu, během které se vyšplhala na 7. místo světového žebříčku a zakončila ji účastí na Turnaji mistryň. Jenže velká porce zápasů zanechala stopy na jejím levém zápěstí, s nímž musela na konci roku na operaci. 

Letošní sezonu tak zahájila až v březnu a na prvních sedmi turnajích vyhrála dohromady jen pět utkání proti hráčkám mimo Top 50. Všech sedm porážek utrpěla s žebříčkově hůře postavenými soupeřkami, až na dvě výjimky nefigurovaly ani v elitní padesátce.

Namále měla i tento týden ve Stanfordu, kde musela hned v úvodním vystoupení otáčet utkání s tenistkou ze třetí světové stovky Dolehideovou. Pak si však proti Curenkové připsala první letošní skalp hráčky Top 50 a ve včerejším semifinále zaskočila rozjetou Garbiñe Muguruzaovou

Dvaadvacetiletá Američanka nad vítězkou letošního Wimbledonu, která měla v zádech šňůru devíti výher a ve Stanfordu ztratila ve dvou duelech jen šest gamů, zvítězila snadno 6-3 6-2 a vyhrála tak i třetí vzájemný souboj.



"Myslím, že to byl můj nejlepší výkon v sezoně. Šlo mi to od začátku do konce zápasu," pochvalovala si aktuálně 21. hráčka Keysová, jež má před sebou v příštích týdnech obhajobu velké porce bodů.

Do finále se Keysová dostala pošesté v kariéře a teprve podruhé na tvrdém povrchu. Tituly má zatím dva a oba z trávy, když zvítězila v Eastbourne 2014 a Birminghamu 2016.

O třetí trofej se Keysová utká s krajankou Coco Vandewegheovou, s níž si zahrála pouze v roce 2010 v americké kvalifikaci o divokou kartu na Australian Open. Tehdy ve třech setech prohrála. 

Pětadvacetiletá Vandewegheová si finále ve Stanfordu zahraje znovu po pěti letech poté, co v semifinále smetla osmnáctiletou krajanku CiCi Bellisovou. Čtvrtfinálovou přemožitelku Petry Kvitové přehrála jednoznačně 6-3 6-1.



V roce 2012 Vandewegheová ve svém prvním finále podlehla Sereně Williamsové, další dvě příležitosti v zisk titulu na okruhu WTA už proměnila. V letech 2014 a 2016 ovládla travnatý turnaj v Hertogenboschi, ve Stanfordu tak bude usilovat o třetí triumf stejně jako Keysová.

• WTA PREMIER STANFORD •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 776.000 dolarů
sobotní výsledky (05. 08. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Keysová (3-USA) - Muguruzaová (1-Šp.) 6-3 6-2
Vandewegheová (6-USA) - Bellisová (8-USA) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Pavol
Tiež prišla na to že škriabať sa k postu svetovej jedničky nebude také ľahké drahá.
Reagovat
blixa
Nemyslím že by na No.1 aspirovala. To chce velkou vyrovnanost výkonů a ta je hravým koťátkům cizí ... ;-)
Reagovat
tommr
momentálně ale představuje pro Karolínu největší hrozbu hned po Halepový ...
Reagovat
vrabejka
Mad is back!!!!
Reagovat
EllNino
sázejte na Coleen
Reagovat
EllNino
Maddie to po těch lapáliích moc přeju, už se zase zastřeluje, tak snad to dneska dokončí :)
Reagovat
sprchon
Tak tak. :)
Reagovat
horska.kraslice
Jojo, přeju jí to :-)
Reagovat
fialka
Garbi, to je škody, to je škody, aach
Reagovat
gigin
https://twitter.com/TrollTennis/status/894154641734197253
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist