Keysová vyřadila i Venus a v 19 letech si zahraje v semifinále

28. 1. 2015, 03:23
Aktuality 86
AUSTRALIAN OPEN ženy - Semifinále Australian Open si třetí rok po sobě zahraje devatenáctiletá tenistka. Madison Keysová dnes navzdory svalovému zranění smazala v rozhodujícím setu proti o patnáct let starší krajance Venus Williamsové dvakrát manko brejku a v Melbourne už potřetí vylepšila své grandslamové maximum. O finále se utká s druhou ze sester Williamsových Serenou.
Madison Keysová

Když ve třetím kole vyřadila světovou čtyřku Petru Kvitovou, připsala si svůj nejcennější skalp i grandslamový výsledek. Tím však Madison Keysová svou touhu po úspěchu neukojila. Dnes zdolala i bývalou světovou jedničku a sedminásobnou grandslamovou vítězku Venus Williamsovou a postoupila do semifinále.

Keysová začala souboj generací lépe. V závěru prvního setu připravila svou zkušenější krajanku dvakrát o podání a když druhou sadu začala čistou hrou, vyhrála 20 z posledních 24 výměn. Ale pak se jí ozvalo zranění levého stehna, musela si vzít prášky proti bolesti a Keysová po ošetření trochu ztratila na výkonu.

Venus, jež byla nejstarší grandslamovou čtvrtfinalistkou od US Open 1989 (Chris Evertová), začala vývoj otáčet a rázem vedla v rozhodujícím setu 3-1. Jenže Keysová se nevzdala a bojovala dál. Nejprve vyrovnala na 3-3, následně zlikvidovala další manko brejku a po zisku tří posledních gamů zvítězila po necelých dvou hodinách 6-3 4-6 6-4.

"Jsou to sladké chvíle, když můžete hrát proti Venus. Je to úžasné, čeho jsem dosáhla, chci si to teď užívat a užiju si i další kolo. Ale chci být soustředěná," řekla svěřenkyně Lindsay Davenportové Keysová, která svou soupeřku přestřílela na vítězné údery 34-10. Nevynucených chyb spáchala 45, zatímco Venus o sedm méně.



Keysová se stala devatenáctiletou semifinalistkou Australian Open už třetí rok po sobě. Navázala na loňský úspěch Kanaďanky Eugenie Bouchardové a předloňskou jízdu krajanky Sloane Stephensové. Do finále to ale ani jedna z nich nedotáhla.

Čtyřiatřicetiletá Venus, jež má pět titulů z Wimbledonu a dva z US Open, tak ani letos nepřidá svou první trofej z Australian Open. Jejím nejlepším výsledkem v Melbourne zůstává finále z roku 2003, od té doby se dál než do čtvrtfinále nedostala. I přes dnešní vyřazení se ve světovém žebříčku posune na 11, nebo 12. místo.

Nachlazená Serena porazila Cibulkovou i popáté
O postup do finále se Keysová, jež si zajistila premiérový posun do Top 20, utká se Serenou Williamsovou. Stehno ji prý limitovat nebude. "Naštěstí to (prášky proti bolesti) dnes pomohlo a i proti Sereně chci hrát naplno," prohlásila Keysová.

Pětinásobná šampionka Serena si dnes  poradila snadno dvakrát 6-2 s loňskou finalistkou Dominikou Cibulkovou. Slovenku přehrála i v pátém vzájemném duelu.

"Musím mluvit krátce, pořád kašlu," řekla Serena, která byla v posledních dnech nachlazená. "Je to horší a horší, ale snad se to zlepší," doufala Američanka, která v utkání se slovenskou tenistkou nastřílela 31 vítězných míčů.



V sobotním finále tak dojde na americko-ruský souboj. První semifinálovou dvojici totiž vytvořily už včera Rusky Maria Šarapovová a Jekatěrina Makarovová.

- AUSTRALIAN OPEN 2015 -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 40.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky žen (28. 01. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
S. Williamsová (1-USA) - Cibulková (11-SR) 6-2 6-2
Keysová (USA) - V. Williamsová (19-USA) 6-3 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

86
Přidat komentář
Frick
Je dobrá, ale tedy je dost ošklivá. Ale možná afroameričanum se líbí.
Reagovat
slacker
v zapase s Venus hrala za belochy
Reagovat
FulnekUltras
Mně je teda dost sympatická... ;-)
Reagovat
pepin
Tak dnes Serena zase vyvrátila přání některých, že již nebude stačit.Je, ale nutno přiznat, že do její výkonosti /myslím standartní/ má zde na AO docela daleko. Navíc ji trápí nachlazení a tak pokud předvede "mladá puška" super výkon, tak to Serena neustojí. Docela se v předchozích zápasech dost natrápila. Rozhodující bude servis. Pokud půjde, tak si určitě na slabou chvilku K. počká, pokud ne bude zle. Z druhého podání ji bude nemilosrdně trestat jako dnes Venus. Druhé utkání je řekl bych 50 na 50. Pokud bude hrát M, chytře a marfušu honit ze strany na stranu a tím ji nepustí k její nátlakové hře bude dobře. Pokud ne, bude to na obě strany.
Reagovat
sprchon
Já doufám v krásné, dlouhé a vyrovnané zápasy. :) Ze všech nejvíc budu fandit Kátě.
Reagovat
FulnekUltras
já taky
Reagovat
LukasH
Mně se právě zdálo, že s Cibulí to zase byla stará dobrá Serena. Asi ne z olympiády 2012, ale průměr 2013 určitě. O ní je známý, že jakmile se dostane do QF na GS, obvykle neprohrává. Pokud se nestane kdoví co, tak jí proti Madison hodně věřím. Naopak ta nepředvedla nic moc. Měla velkouu kliku, že narážela na dost špatně hrající soupeřky. Nejdřív Petra, pak tamta (už nevím jméno) a Venus hrála hodně špatně. Neudržela se ve výměnách a v podstatě to bylo jen o servisu. Nechci vyloženě snižovat výkony Madison. Hodně důležitých bodů ustála, ale celou dobu mi přišlo, že kdyby proti ní nastoupila soupeřka ve formě, přehrála by jí...
Reagovat
FulnekUltras
Madison se hodně vyhazuje. Pečlivější soupeřka s minimem UE a aspoň střední tvrdostí prvních tří úderů ji může dát bez problémů.
Reagovat
PetaM
Nevím nevím, podle mě Medison už přes Serenu neprojde. Koukl jsem na Highlighty a šlo vidět, že jí ta noha, kterou si nechávala obvazovat, dost bolí. Kdyby měla den volno, věřil bych jí možná více, ale hraje už zítra, nemá prakticky žádný čas na to, aby s tou nohou něco kloudného udělala ... Myslím, že si na ni Serena smlsne ... Rád bych se mýlil, ale kdo pak zastaví Umírající ve finále, že .. :)
Reagovat
Cico93
Umírající? Čo toje za stupidnu prezývku?
Reagovat
smazaný uživatel
Klid, Mášena ve finále nebude... :-)
Reagovat
Cico93
Ale bude bude...
Reagovat
smazaný uživatel
Tsss... Uvidíme.
Reagovat
lars
jako divak :))
Reagovat
sprchon
:)
Reagovat
Fandina
:-)))))))))
Reagovat
FulnekUltras
Skalp Venus už má svou hodnotu, jakkoliv bilance UE nasvědčuje, že moc pohledný zápas to nebyl. Počítá se ovšem výsledek, a ten Keys dosáhla. V SF jí sice budu fandit, ale pokud u Konga nenastane nějaký opravdu fatální zkrat, je to nejspíš jasné. Mnohem zajímavější a svým způsobem sociálně pikantní bude podle mě souboj obou Rusek - resp. Rusky s Rusoameričankou.
Reagovat
lars
Peta i Karolina mely smulu, ze prilis brzo narazily na "cerne kone" AO
Reagovat
FulnekUltras
Skoro na každém GS nějaké holky prudce vyletí (na loňském USO třeba Krunic nebo Peng), a ty vyrovnaněji dobré pak mají co dělat.
Reagovat
misa
Kdyby Petra podala svůj lehce nadprůměrný výkon, tak přes Keysovou prošla. O Kruničové platí to stejné.
Reagovat
LukasH
Přesně tak. Madison tu nehraje nic extra. Spíš má štěstí...
Reagovat
Fandina
Souhlasím s tím, že kdyby hrála Petra líp, tak vyhraje. Ale zase ty rány prý od Madison jsou dost razantní, takže můžou způsobit problém. Venus také mohla vyhrát a nevyhrála.
Reagovat
FulnekUltras
Petře hodně chyběl první servis.
Reagovat
slacker
tech servisu ji chybelo vic nez jen jeden
Reagovat
FulnekUltras
takových 20 až 25 prvních západoněmeckých soudruhů no... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rubrika "Sport show" v dnešním vydání deníku Sport je hodně věnovaná tenisovým vztahům. Píše se tam o Aně a Bastianovi, o Makiri a taky o Esterce. Rozhodl jsem se, že vám naskenuju Aničku a Makiri. Esterku ne, protože tam rozebírají, kolik stojí její doplňky a některé dámy by mohly závidět (anebo ještě hůř by to začal řešit Frick). :D
Anička: http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=6142244836416
Makiri: http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=4142244854011

Ještě k Aničce: Když už na AO skončila nečekaně brzy, tak toho aspoň využila k tomu, že asi po 10 letech byla na sněhu. No a samozřejmě vypadala zase bezvadně... :)
https://twitter.com/AnaIvanovic/status/559397127672320001
Reagovat
Cico93
Bastian a Ana.
To kde sa akože stretli?
By ma toto zaujimalo, veď na prvý pohľad majú k sebe fakt ďaleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Četl jsem, že prý je spolu seznámila Petko (kamarádka obou). :) Možná se pletu, ale podle mě to tak nějak všechno začalo, když Ana nominovala Bastiana do "Ice Bucket Challenge". :D
Reagovat
Cico93
jj vtedy ma to aj napadlo, že prečo práve jeho nominovala.
Reagovat
Cico93
len si hovorím, že ona hádam nebude hrať večne.
:))
Reagovat
lars
Cibulari Cico byl jsi v zapase Cibule - Vika verny ? :))
Reagovat
Cico93
ty papagaj.
Šak vieš jak toje.
Reagovat
lars
Nevim, proto se Te ptam :)
Reagovat
blixa
Som si istý, že nebol :D Vika je jeho láska jediná, největší ;-)
Reagovat
Fandina
:-)))))))))))))
Reagovat
tommr
průběžnej žebříček WTA k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraném čtvrtfinále letošního AO.
V žebříčku už jsou odečteny body za lonské AO a za lonské turnaje v Paříži a v Pattaya City. Odečtené jsou z toho důvodu, že se letos posunul kalendář o jeden týden.
Hvězdička * znamená, že hráčka postoupila na AO do semifinále.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou ...

1. Williams, S. 8556 (+2076) *
2. Sharapova 7690 (+1210) *
3. Halep 6571 (+91)
-----------------------------------
4. Kvitová 6480
-----------------------------------
5. Wozniacki 4565 (-1915)
6. Ivanovic 4425 (-2055)
7. Bouchard 4365 (-2115)
8. Radwanska, A. 4270 (-2210)
9. Makarova 3285 (-3195) *
10. Kerber 3130 (-3350)
11. Williams, V. 2790 (-3690)
12. Petkovic 2735 (-3745)
13. Errani 2551 (-3929)
14. Pennetta 2441 (-4039)
-----------------------------------
15. Šafářová 2425 (-4055)
-----------------------------------
16. Jankovic 2360 (-4120)
17. Suarez Navarro 2295 (-4185)
18. Cibulková 2137 (-4343)
19. Cornet 2125 (-4355)
20. Keys 2100 (-4380) *
21. Peng 2080 (-4400)
-----------------------------------
22. Plíšková, Karolína 2015 (-4465)
23. Záhlavová-Strýcová 1930 (-4550)
-----------------------------------
24. Muguruza 1845 (-4635)
25. Stosur 1835 (-4645)
...
Reagovat
tommr
Naše elitní tenistky měly před letošním AO velký ambice, ale turnaj se jim vůbec nevydařil ...

Petra Kvitová byla před startem letošního AO pasována na jednu z favoritek a měla i šanci na post světový jedničky. Na AO ale stejně jako v předchozích dvou létech zklamala a vypadla už ve třetím kole.
I přesto si ale udrží čtvrté místo, protože jí už žádná ze zbývajících hráček nemůže předstihnout. Navíc trochu snížila ztrátu na třetí Halepovou a o něco si navýšila náskok před pátou hráčkou v žebříčku ...

Lucka Šafářová usilující o posun do první desítky sice na AO jako jediná z našich top-hráček nečekaně vypadla už v prvním kole a ztratila cenný body, ale přesto se trochu paradoxně posunula na 15.místo.
Předstihnout jí ale ještě může Keysová pokud porazí Serenu a postoupí do finále ...

Karolína Plíšková vypadla z první dvacítky a klesla na 22.místo ...

Bára Strýcová propásla velkou šanci na posun do první dvacítky a zůstala na 23.místě ...

Boj o post světový jedničky je už téměř vyřešenej. Sereně k uhájení prvního místa stačí postoupit do finále. Sharapova by k posunu na první místo potřebovala získat titul a současně by Serena musela prohrát s Keysovou ...

Z ostatních hráček stojí za zmínku posun Makarovový do první desítky, moc k tomu nechybělo ani Venus. Cibulková překvapila tím, že se udržela v první dvacítce, Keysová zase tím, že se tam probojovala ...
Reagovat
lars
Bara zadnou velkou sanci nepropasla, nebot porazit Viku , ktera vyradila Wozejk bylo malo pravdepodobne :))
Reagovat
tommr
bylo to sice málo pravděpodobný, ale ne nemožný jak názorně ukázala Cibule ... :)
Reagovat
lars
velka sance ma velkou pradepodobnost a ne malou :))
Reagovat
Jan
Šafářová a Záhlavová - Strýcová ten dojem trochu napravily v deblech.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice to není o tenise, ale chodí sem spoustu lidí, kteří sledují i ostatní sporty...

Tohle je dokument, který všem doporučuju!
http://www.redbull.tv/videos/AP-1GH81DB191W11/lindsey-vonn-the-climb
Reagovat
Cico93
krásnej ženy.
Vidno, že si s tými zraneniami vytrpela svoje.
Ale to asi k lyžom patrí.
Lara takysto vynechala celú sezonu 2010 a nebola na OH vo Vancouveri.
Tina Weirather je smolná kapitola sama o sebe. :(
Veronika takysto a tých prípadov je až až.
Momentálne maroduje aj asi najväčšia hviezda mužského lyžovania Svindal, no aj keď ten sa zranil pri futbale.

Tiger Woods to so ženami vie:)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc za odkaz! Ráno jsem to hledala na netu, ale na stránkách redbullu sem našla jen trailer, celý dokument se mi nepovedlo najít. Teď jsem ho dokoukala a Lindsey je neuvěřitelně inspirativní. Bylo mi jí hrozně líto, když to nevyšlo s olympiádou, muselo to být pro ní opravdu hrozné. To, jak se dokázala vrátit na vrchol, je neuvěřitelné. Moc jí přeju, aby vyhrála domácí závod!
Reagovat
smazaný uživatel
Díky vám oběma za ohlasy! :) Lindsey je opravdu obdivuhodná a je moc dobře, že se takový dokument natočil. Já už jsem to viděl v neděli večer, kdy to v premiéře dávala stanice NBC (na Twitteru jsem našel odkaz na stream). :)
Reagovat
kada.tom
Noo, tak Serena mě velmi potěšila, že vypráskala Cibulkovou z kurtu, tak to má vypadat. A Venus, škoda. Keys je tak pro Serenu přijatelná překážka, rozhodně by ji měla zdolat. Jestli chce titul, a to ona chce, tak ji zdolat musí.

Tipy SF:

Serena - Keys (6-4 6-2)
Makarova - Sharapova (3-6 7-6 2-6)
Reagovat
VlS
Tip je jasnej, finále Serena - Marie
Reagovat
kada.tom
přesně tak, jen si myslím, že Sharapova ztratí set - jinými slovy Makarova na mě působí v turnaji líp jak Keys, a proto jí věřím, že si ten set asi uhraje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Připadá mi, že všechno směřuje k finále Masha - Serena. Samozřejmě to ještě může být jinak, ale tohle je určitě nejočekávanější varianta... Na dnešní zápasy jsem nevstával, takže to nemůžu až tak hodnotit. Ale buď se prostě ukázalo, že Dominika nemá dispozice na poražení Sereny, nebo se Serena jako obvykle začíná rozjíždět v posledních kolech GS. Uvidíme, jak to dopadne proti Madison, která by teoreticky mohla Serenu přestřílet. Navíc je zajímavé, že proti sobě ještě nikdy nehrály... V každém případě: Pokud Masha postoupí do finále, tak ji tam nečeká nic jednoduchého. Buď hráčka, na kterou neumí. Nebo mladá puška, která je rozjetá a nemá co ztratit.
Reagovat
blixa
Nevím, Madison mě nějak moc nepřesvědčila. Proti špatně hrající Venus měla značné potíže. Pokud Serena zahraje aspoň průměrně, nemá šanci. Katka to bude mít proti Marfuše těžký, ale když se dobře vyspí, mohla by to dát. Huvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Serenu měla porazit Garbine. Takhle zase uvidíme, jak se Serena po pomalejším začátku rozjede až k titulu. Anebo Masha napodobí Tomáše proti Rafovi a ve finále utne černou sérii. Anebo bude všechno úplně jinak... :D
Reagovat
blixa
Měla, jenže Garbine má proti Sereně úpně špatně nastavenej rytmus. Výtečný první set, (to předvedla) , bídnej druhej a dobrej třetí. Ten druhej set nebyl tak bídnej, jen jeho začátek ale to Sereně stačilo. A ve třetím už byla rozjetá a k nezastavení. A co se Sereny týče, to je prostě monstrum (teď to nemyslím pejorativně). Ta se může jen porouchat. Ale pokud se neporouchá, není šance. Asi pro žádnou z Rusek.
Reagovat
VlS
Pravda měla jí porazit Garbine a Marii měla porazit Alexandra :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to už by mi Garbine se Serenou mohly být někde... :D
Reagovat
babolat.cz
Jsem Káje zazlíval, že prohrála s nějakou Makarovou a ona zítra smázne hekačku a bude ve finále.
Reagovat
blixa
Ona je Katka taková hrozně nenápadná, ale velmi kvalitní tenistka.
Reagovat
smazaný uživatel
no jak Petra tak Karolína nakonec prohrály se semifinalistkami. Smůla no.
Reagovat
smazaný uživatel
Katka dokáže skvěle hrát, někdy mi přijde jak Petra, kvalitní levačka s velmi dobrým pohybem, lepším jak Petra, ale taky dokáže hooodně překvapit :) ale já ji mám ráda, jako jednu z mála Rusek.
Reagovat
VlS
Káťa hraje úplně jinej tenis než Petra, kdybych měl hledat podobnost, tak spíš s tou Simonou.
Reagovat
tommr
jj Makarova je stylově hodně podobná Halepový. Bylo to krásně vidět v jejich vzájemným zápase kde Makarova ničila Halepovou jejíma vlastníma zbraněma ...
Reagovat
VlS
To je právě to, že ani jedna nemá nějakou superzbraň, ale všechno umí dobře a výtečně se hýbou.
Reagovat
tommr
mě se ta schopnost honit soupeřku zprava doleva dobře umístěnejma míčema zdá docela nebezpečná zbran ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak jak čtu, Venus out, škoda, to jsem nečekala, naopak Serena nepřekvapila.
Reagovat
babolat.cz
já to čekal, od utkání s Petrou se mi líbila a Venus už nejenom věkově nemůže zlobit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ne, protože s Camilou svedla Venus úžasný match, s Agou už to bylo o něco horší a včera jsem viděla jen pár gemů a moc mě to nebavilo, nicméně jsem si myslela, že zkušenosti Venus a její bojovnost vyhrají, ale co tady čtu, moc pohledný tenis to nebyl. Tak holt další kobylka ze stáji mi vypadla, tak jsem ještě zvědavá na chlapy :)
Reagovat
smazaný uživatel
taky sem spíš favorizoval Madison.
Je jedno, jestli hraje nebo nehraje (teď) pohledný tenis. Ale v budoucnu bude schopná přetlačit kohokoliv. Adeptka na grand slamový titul, jak vyšitá.
Reagovat
smazaný uživatel
mi udělala obrovskou radost. Musí vyhrát. Venus trošku překvapení, ale rozhodně ne zklamání. Hrála tady úžasný tenis a jen tak dál. Ukázala, že důchod ještě nechystá :)
Reagovat
Frick
Zatím za očekáváním. Vypadnout na 25.000 v první rundě není nic, co by těšilo.
Reagovat
VlS
gratulace Madison a Sereně, Madison se nadřela s Vee, Serena s Domčou moc ne.
Reagovat
VlS
Lucy s Bet jsou ve finále. Neslyšel jsem dobře co se tam dělo, ale řekl bych, že tam Ana Lena řešila, jestli dostanou prachy, když vzdají a když jim řekla hlavní rozhodčí, že jo, tak to zabalily. Zřejmě nějaká nevolnost a Lucy tam něco říkala Julii, že to tam má fůra lidí.
Reagovat
blixa
Jo, nevolnost, motala se jí hlava. Možná nějaká viroza, kdo ví.
Reagovat
misa
Lucko, hlavně si to užij a přenes si něco z těch krásných pocitů i do hlavní oblasti tvého snažení.
Reagovat
Frick
Si to člověk taky tak řiká - když jí to tak jde, tak sakra proč nemohla porazit tu Yarunu.
Reagovat
VlS
Mohla, ale nechtěla
Reagovat
blixa
Jo, je to dobrák od kosti. To by jí přeci neudělala ;-)
Reagovat
blixa
Aha, já si říkal že je to nějak příliš jednoduchý. Takže zdravotní problémy u Julie a skreč.
Reagovat
Fandina
Jo Lucík s Bethanií super a s kanárem. Tak ještě jeden set!
Reagovat
Fandina
Gratulka Madison k výhře. Zápas se přeléval, ale Madison byla lepší než Venus. Zasloužený postup.
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/ostatni-zimni-sporty/226243/kdo-rozbiji-bank-cesti-sportovci-co-v-zime-vydelali-nejvic-penez.html#167580

Verča třeba 1,8 mega. To už není věru zlé. A ještě velká část sezóny vč. MS před ní.
Reagovat
VlS
vyhrály 1. set 6:0 - tak ještě jeden
Reagovat
blixa
Lucka se Sands udělily luxusního kanára. Tak snad v druhým nebude nějakej zvrat.
Reagovat
Carter
Prosím Vás, kto komentuje tenis na Eurosporte? ....anglická verzia. Niečo mi hovorí, že to je Mary Joe Fernandez ale chlapa neviem určiť. Ďakujem ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ma mysl sampionky. Z teto holky bude velka hracka budoucna, doufam ze se k ni jeste par mladosek brzo pridaji...
Reagovat
VlS
Jen aby to ustála zdravotně
Reagovat
Frick
je dnes sexi. Jak Marshmallow.
Reagovat
Frick
Po zápase by si s Julčou mohly vyměnit tílka :o)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist