Kicker si kvůli zmanipulování dvou zápasů tři roky nezahraje

19. 6. 2018, 22:07
Aktuality 3
Nicolás Kicker dostal za podíl na ovlivnění dvou zápasů na challengerech tříletý zákaz startů. Distanc na další tři roky má podmíněně. K tomu 100. hráč světového žebříčku zaplatí pokutu 25.000 dolarů (557.000 korun). Pětadvacetiletému Argentinci hrozil až doživotní trest.
Profily hráčů
Nicolás Kicker

Kicker se provinil v roce 2015 na turnajích nižší kategorie v italské Padově a kolumbijské Barranquille. Podle jednotky pro bezúhonnost tenisu (TUI) neinformoval o korupčním jednání ani nespolupracoval při vyšetřování.

Pokuta 25.000 dolarů jsou tři procenta z toho, co si tenisem vydělal na prize money (840.000 dolarů). Na turnajích se objevil naposledy v květnu v Římě, kde neuspěl v kvalifikaci.

Někdejší 78. hráč světa Kicker si loni na Roland Garros odbyl grandslamovou premiéru a postupně nabíral starty na všech turnajích velké čtyřky, přičemž letos v Melbourne se dostal do 3. kola. Jeho maximem na okruhu ATP je čtvrtfinále z loňsého Hamburku. 

K tenisu se argentinský tenista může vrátit v květnu 2021 ve věku 28 let.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
fazil
Směšná pokuta, dal bych mu doživotní distanc a pokutu minimálně 100.000USD. Vydělal si na sázkách x krát tolik.
Reagovat
Pesek12
Není to nějak moc?
Reagovat
ttopi
Jak jinak chceš potencionální podvodníky opravdu zastrašit?

Je lepší dát pár takovým po 3 letech a ostatní odradit, než za to dávat rok a řešit to furt.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist