Kicker si natáčením výchovných videí o čtyři měsíce zkrátil trest za korupci

19. 3. 2020, 09:36
Aktuality 0
Argentinský tenista Nicolás Kicker si stále odbývá svůj trest za manipulování výsledků. Tříletý distanc si ovšem bývalý 78. hráč světa o čtyři měsíce zkrátil díky natáčení videí s protikorupční tematikou. Na kurty se tak bude smět vrátit již v úvodu nadcházející sezony.
Profily hráčů
Nicolás Kicker

Kicker ovlivnil dva zápasy na challengerech a během vyšetřování nespolupracoval, proto v roce 2018 dostal dokonce šestiletý trest, jehož polovina byla podmíněná.

Jednotka pro bezúhonnost tenisu (TIU) se nyní rozhodla distanc 27letého Argentince o čtyři měsíce zkrátit. Bývalý 78. hráč světa totiž natočil videa, v nichž korupci popisoval a varoval ostatní hráče před důsledky.

"Předloni jsem mohl sezonu zakončit v padesátce, zahrál jsem si třetí kolo Australian Open, bojoval v Davis Cupu, porazil jsem několik velmi dobrých hráčů a měl jsem celou kariéru před sebou. Tu jsem si ale kvůli jednomu zápasu zničil," uvedl ve videu vítěz tří challengerů Kicker, kterému hrozilo, že už si profesionální tenis nikdy nezahraje.

Na kurty se bude smět vrátit 23. ledna.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist