Kingová a Švedovová letos vyhrály už druhý grandslam

13. 9. 2010, 22:35
Aktuality 5
US OPEN ženy - Nejúspěšnější dvojicí letošních grandslamů se staly překvapivě Vania Kingová s Jaroslavou Švedovovou. Americko-kazašský pár po senzačním triumfu ve Wimbledonu ovládl i následný turnaj velké čtyřky US Open. Ve finále si dvojice poradila s druhým nasazeným duem Huberová/Petrovová.
Jaroslava Švedovová a Vania Kingová

Čtyřhru žen na tenisovém US Open vyhrály Američanka Vania Kingová s Kazaškou Jaroslavou Švedovovou a získaly spolu druhý grandslamový titul. V dohrávce finále zdolaly druhý nasazený pár složený z Američanky Liezel Huberové a Rusky Naděždy Petrovové po setech 2-6 6-4 7-6. Utkání muselo být za stavu 4-5 ve třetím setu v neděli přerušeno kvůli dešti.

Jednadvacetiletá Kingová s o dva roky starší Švedovovou začala spolupracovat až po letošním French Open, překvapivě však kralovaly už na třetím společném turnaji a hned na slavném Wimbledonu.

Během přípravy na závěrečný grandslam sezony vyhrály jediný ze čtyř zápasů, na US Open však vyzrály na všech šest párů. Čtvrtfinále zvládly i přesto, že s Češkami Benešovoou a Záhlavovou-Strýcovou čelily mečbolům.

Ve finále vyzrály i na mnohem zkušenější pár, který paří mezi deblovou elitu již několik let. Jednička deblového žebříčku Huberová má na svém kontě čtyři grandslamové tituly s jinými partnerkami. Petrovová, někdejší deblová trojka, ve čtyřhře vyhrála celkem 19 klání včetně Turnaje mistryň.

- US OPEN ženy (USA - New York, tv. povrch) -
pondělní výsledky (13. 09. 2010)

Čtyřhra - finále:
Kingová/Švedovová (6-USA/Kaz.) - Huberová/Petrovová (2-USA/Rus.) 2-6 6-4 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
skott
Nadhera, Jarka s Vaniou opravdu zacinaji delat ctyrhry neskutecne zajimave.Tezko rict, co je lepsi.Zda sledovat na kurte jejich vzajmenou komunikaci nebo samotny tenis, protoze radost a uvolnenost pri hre, ktera z nich sala je jednoduse uzasna:-) Sledoval jsem na US Open tri jejich zapasy (vedle finale jeste se Strycovou/Benesovou a Black/Rodionova) a i kdyz ani v jednom nebyly suverenni, tak prave to, ze si z niceho nedelaji tezkou hlavu, jim pomaha vyhravat.Zadne otravene obliceje, nastvane mlaceni raketou...treba kdyz Jarka zkazila hloupe konec druheho setu v semifinale, porad se Vania usmivala a povzbuzovala ji.To se mi na nich moc libi.Navic moje oblibene tymy Bondarenky nebo Ala Rosolska/Kladiou Jans jsou bud bez formy nebo si davaji od sebe pauzu.
Chvilku to mozna vypadalo, ze jejich wimbledonsky triumf byla nahoda, ale rychle dokazaly, ze rozhodne ne.Dve spolecne ucasti na grandslamech a dve vitezstvi, to si zalsouzi velkou pozornost.Moc rad bych videl jejich konfrontaci s Venus a Serenou, treba uz na Turnaji Mistryn v Doha;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, naprosto přesně jsi to vystihl, ta uvolněnost a prostě lehkost, usměvy. Prostě oni si to uživaji na tom kurtě a myslim,že tato dvojice ještě o sobě da vědět:)
Reagovat
smazaný uživatel
Yaroslava tento rok ma uplně užasnej, byla mimo jine i ve ČF FO. Jenda z nejoblibenějšich hraček pro mě, sympaticka a pěkna hra:) Sem zvědavej na jakem mistě budou po tomto vitěztvi v deblovem žebřičku:)
Reagovat
skott
Ted se divam a jsou na 5.miste.Odstup od Lisy Raymond a Rennae Stubbs sice neni velky, ale budou to mit obtizne kvalifikovat se do Doha.Narozdil od nich Lisa a Rennae se soustredi jen na ctyrhru, Vania s Jarkou budou asi chtit zamakat hlavne na svych vysledcich.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist