Kirilenková by ráda dobyla další asijský turnaj. Tentokrát v Thajsku

7. 2. 2011, 21:35
Aktuality 0
WTA PATTAYA - Tři ze svých pěti titulů vyválčila na turnajích v Asii. Dnes Maria Kirilenková vykročila za další trofejí v jiné tenisové destinaci - thajské Pattayi. Má však za sebou teprve první překážku a čtyři před sebou. Narazit může na Ivanovičovou nebo nejvýše nasazenou obhájkyni titulu Zvonarevovou.
Maria Kirilenková

Kdoví proč, ale Marii Kirilenkové se na turnajích v Asii daří. Na největším kontinentě světa získala tři ze svých pěti titulů - v roce 2005 v čínském Pekingu, o dva roky později v indické Kalkatě a před třemi lety v korejském Soulu.

Čtyřiadvacetiletá Ruska, kterou na letošním Australian Open vyřadila Benešová, se tento týden po čtyřech letech vrátila do thajské Pattayi a přes Italku Albertu Briantiovou postoupila do druhého kola.

25. hráčka světa dnes soupeřce v úvodním setu nadělila 'kanára', ve druhém pak ale prohrála pět her v řadě. Sice snížila na 4-5, třetí sadě však už zabránit nedokázala. Nicméně překvapivé vyřazení nasazené trojky nedopustila a podle očekávání se může těšit na souboj o čtvrtfinále. O to se utká znovu s Italkou Oprandiovou, nebo kazašskou kvalifikantkou Voskobjevovou.

Kirilenková tak na asijské půdě vylepšila svou bilanci na 71 výher a 41 porážek, což je úspěšnost 63,4 procent. Celkově má na okruhu 155 vyhraných zápasů na 133 proher.

Do druhého kola postoupily také dvě Číňanky: roli šesté nasazené potvrdila Shuai Peng a přes Slovenku Zuzanu Kučovou se dostala Shuai Zhang.

Přes úvodní kolo prošla také šestatřicetiletá Američanka Jill Craybasová. Po přehlídce nevynucených chyb porazila dvakrát 6-4 a sedmnáct let mladší domácí naději Lertcheewakarnovou. Thajka, vítězka wimbledonské juniorky z roku 2009, po zápase řekla, že byla unavená a nebyla připravená odehrát tak těžký zápas. Minulý týden totiž odehrála sedm duelů ve Fed Cupu.

O třetí titul v řadě bude v Thajsku usilovat světová trojka Vera Zvonarevová, jejíž největší konkurentkou bude 19. tenistka světa Ana Ivanovičová. Z českých hráček se představí Renata Voráčová, z kvalifikace se do hlavní soutěže dostala Zarina Dijasová z Kazachstánu, jež od mala trénuje pod vedením českého kouče Janduse na pražské Štvanici.

- WTA INTERNATIONAL PATTAYA (Thajsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (07. 02. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Kirilenková (3-Rus.) - Briantiová (It.) 6-0 4-6 6-2
Shuai Peng (6-Čína) - Yung-jan Chan (Tchaj-wan) 7-6(8) 6-0
Shuai Zhang (Čína) - Z. Kučová (SR) 6-4 6-2
Craybasová (USA) - Lertcheewakarnová (Thaj.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist